Математически турнири - 27

• 95 676
  • 738
  •   1
Отговори
# 240
  • Варна
Къде ще се провежда Олимпиадата във Варна? В МГ ли?
Никъде не е изнесена информация, сайта на РИО Варна не работи от две седмици сигурно.

сайта на РИО е променен - www.rio-varna.bg, преди беше .com

Благодаря! Hug

# 241
Днес са казали резултатите на 7-мокласниците в СМГ от ЕК. Има 3 резултата по 150 т. и немалко 145/140 т. В 8-ми клас има поне 3 резултата по 150 т. (при един от учителите проверяващи 8–мокласните работи).

Като вземем предвид, че до момента в тази възрастова категория има поне 3-4 официално публикувани максимални резултата и че все още няма резултати от Варна, Бургас, Пловдив, можем да предполагаме, че тази година във възрастовата група 7/8-ми клас ще има поне 10 макса.

Мисля, че това е своеобразен рекорд, т.е. темата за 7/8-ми клас не е била много тежка.

# 242
# 243
От Рио - Ловеч  потвърдиха, че има една сгрешена задача за втори клас (май и за други класове има нещо променено защото споменаха задачи).
Официално има промяна на отговора на зад. 22  - верен отговор D) 50. Доколкото разбрах, обаче - няма да се препроверяват и да се променят отговорите, и съответно точките специално за Ловеч (за мен  няма голямо значение - споделям го само като информация! - Аз съм си много доволна от резултатите на детето и от поведението - исках от него: да не бърза , да мисли да внимава и да проверява много пъти, защото така може да си открие грешка (в този случай - има само две сгрешени задачки) Изпълнил го е! Покрай вас ме загложди любопитството и затова се обадих до РИО - то Simple Smile ).

# 244
Някой може ли да препоръча сборници за подготовка за великденското състезание за втори клас/ освен задачи от предходни години какво  е добре друго?/Мерси

# 245
Ей, МГ-то в Пловдив много се мотат. До кога ли ще чакаме? Вече се изнервям.

# 246
Някой може ли да препоръча сборници за подготовка за великденското състезание за втори клас/ освен задачи от предходни години какво  е добре друго?/Мерси

Предходните години са предостатъчни. Поне моя син не е решавал други задачи.

# 247
И аз мисля, че подготовката в у-ще и задачите от предходните години са предостатъчни за Великденското. Далеч не е толкова изчанчено като Кенгуруто. Там са си уравнения и изчисления, повечето лесни

# 248

Излезе официално съобщение на сайта им:
"Съгласно регламента, разработен въз основа на Заповед № РД 09-1433/17.10.2013 г. на министъра на образованието и науката и съгласно Приложение № 1 (Изисквания за организиране и провеждане на ученическите олимпиади, националните състезания и националните състезания по професии през учебната 2013/2014 година), срокът за проверка на работите от областния кръг на Математическото състезание „Европейско кенгуру” е 14/четиринадесет/ работни дни от състезателния ден."

Ще има да си чааааааакаме!  ooooh!

# 249
  • София
От Рио - Ловеч  потвърдиха, че има една сгрешена задача за втори клас (май и за други класове има нещо променено защото споменаха задачи).
Официално има промяна на отговора на зад. 22  - верен отговор D) 50. Доколкото разбрах, обаче - няма да се препроверяват и да се променят отговорите, и съответно точките специално за Ловеч (за мен  няма голямо значение - споделям го само като информация! - Аз съм си много доволна от резултатите на детето и от поведението - исках от него: да не бърза , да мисли да внимава и да проверява много пъти, защото така може да си открие грешка (в този случай - има само две сгрешени задачки) Изпълнил го е! Покрай вас ме загложди любопитството и затова се обадих до РИО - то Simple Smile ).

Това не е коректно - или се препроверяват всички работи на всички второкласници в цялата страна и се прилага един "аршин" за всички, или нито една. Да бъде въпрос на желание на родителя да се промени веднъж написания сбор на точките според мен не е правилно. И дори ти лично да си доволна от свършената от детето работа, не смятам, че нещата трябва да се оставят така. Въпросът е принципен! Някой трябва да си понесе отговорността! Който е писал шаблона с верните отговори да е бил/а така добър да са си реши задачата предварително правилно! Или поне да си провери отговорите, както учим децата да правят.  Peace

# 250
  • София

Излезе официално съобщение на сайта им:
"Съгласно регламента, разработен въз основа на Заповед № РД 09-1433/17.10.2013 г. на министъра на образованието и науката и съгласно Приложение № 1 (Изисквания за организиране и провеждане на ученическите олимпиади, националните състезания и националните състезания по професии през учебната 2013/2014 година), срокът за проверка на работите от областния кръг на Математическото състезание „Европейско кенгуру” е 14/четиринадесет/ работни дни от състезателния ден."

Ще има да си чааааааакаме!  ooooh!

Ами нали трябва да ги решат наново! Щом има грешка във 2 клас, кой може да гарантира липса на такава в по-горните групи?  hahaha
Че и ваканцията им се разваля...  newsm78

# 251
Благодаря. Само не зная какава е причината да се правят на толкова "тежки" в Пловдив.

# 252
  • София
125 СОУ винаги ли закъснява толкова с резултатите от състезанията?

# 253
125 СОУ винаги ли закъснява толкова с резултатите от състезанията?

В смисъл? къде ги чакаш резултатите? Ако е на сайта, трябва да са сменили ръководството, за да ги публикуват.  Mr. Green
Преди, докато учеше там детето ми, редовно ги снимах, защото едната година Салабашев го бяха лепнали пред учителската стая, а външни не пускаха.  Crazy

Последна редакция: чт, 27 мар 2014, 14:29 от Касита

# 254
  • София
Ми, вярно на сайта ги чакам или поне някой тук да каже, че са излязли...  Thinking
Ще се разходя и ако са излязли, ще снимам.

Общи условия

Активация на акаунт