Математически турнири - 27

• 95 473
  • 738
  •   1
Отговори
# 330
Всеки път ще я пращам,че не е добре с математиката. Grinning

newsm78 Не смятам, че това е начин да се напредне с материята. По-вероятно е при невъзможност да се справи да й се увеличи несигурността и недоброто отношение към математиката като цяло. Но най-важното според мен е да не се говори пред / на детето какво й върви и какво не. нека тя самата сподели какво й се удава и какво не съвсем.
Говорили сме по този въпрос. Simple Smile Ще я пращам на уроци по математика почивните дни,а останалите ще се поупражняваме малко. Упражненията сами ми издават какво може и какво не може и не само по математика,но мисля,че ще е най-добре да почва да ходи на уроци по математика и да няма затруднения в училище по-нататък. Simple Smile

# 331
Рових назад в темите, но не намерих точен отговор. В тази задача триъгълниците 20 ли са? Че имаше и мнения, че са 16.
http://i160.photobucket.com/albums/t196/pettya/Other/NewPicture_zpsff888eaf.jpg

# 332
Рових назад в темите, но не намерих точен отговор. В тази задача триъгълниците 20 ли са? Че имаше и мнения, че са 16.
Аз ги препроих 20. Rolling Eyes

# 333
И аз, но като чета назад в годините е имало спорове за тази задача, та взех да се съмнявам в бройката. Simple Smile

# 334
  • Varna
Разград още не са качили резултати, сигурно е имало най- много участници  Mr. Green

....

Класирането го има в МГ-то, не знаех, че го качват в нета? Или имаш предвид неофициално Simple Smile

# 335
  • Varna
И аз, но като чета назад в годините е имало спорове за тази задача, та взех да се съмнявам в бройката. Simple Smile

И аз виждам 20.

# 336
  • София
Всеки път ще я пращам,че не е добре с математиката. Grinning

newsm78 Не смятам, че това е начин да се напредне с материята. По-вероятно е при невъзможност да се справи да й се увеличи несигурността и недоброто отношение към математиката като цяло. Но най-важното според мен е да не се говори пред / на детето какво й върви и какво не. нека тя самата сподели какво й се удава и какво не съвсем.
Говорили сме по този въпрос. Simple Smile Ще я пращам на уроци по математика почивните дни,а останалите ще се поупражняваме малко. Упражненията сами ми издават какво може и какво не може и не само по математика,но мисля,че ще е най-добре да почва да ходи на уроци по математика и да няма затруднения в училище по-нататък. Simple Smile

Уроци по математика за 1-ви клас? Че някой дава ли такива? Сигурна съм, че и сама можеш да се справиш с материала Simple Smile Не си хвърляй парите на вятъра, ще ти трябват за по-нататък.

Извинявай за непоискания съвет, но не се сдържах Simple Smile

# 337
Уроци по математика за 1-ви клас? Че някой дава ли такива?

О, те вече на 5 години тръгват, та за 1 клас ли... В момента се сещам за 2 школи, в които 6-7 годишно дете може да учи математика и забавна математика и които са пълни (в едната днес имаше над 10 деца). На 6 години ходят по мат.състезания, 7 е късно за започване на уроци.  Mr. Green

# 338
Едно е дете  да ходи на "Забавна математика", защото му е интересно, съвсем различно още преди да е постъпило в 1ви клас да е нарочено, че не се справя с математиката. Някои деца узряват по-късно за абстрактните понятия, да не говорим, че има 5-6 месеца до 1вия учебен ден, това е дълъг период за детския мозък. Има достатъчно сайтове и детски книжки, където по забавен и интересен начин децата в предучилищна възраст да се запознаят с математиката.

# 339
Разград още не са качили резултати, сигурно е имало най- много участници  Mr. Green

....

Класирането го има в МГ-то, не знаех, че го качват в нета? Или имаш предвид неофициално Simple Smile

Ами от много градове ги има, идея нямам дали е официално. Ще провря в сайта на МГ

# 340
  • Пловдив
Мами, моля да ми изпратите задачите от ЕК за първи клас.
Благодаря предварително.
terzieva_pl@abv.bg

# 341
ОМГ - Пловдив - резултати от ЕК!
http://omg-bg.com/
Най-накрая!  Peace

# 342
  • София
Ние чак септември като станем първи клас ще почнем да ходим на математически състезания. Всеки път ще я пращам,че не е добре с математиката. Grinning
И смяташ, че ще стане по-добре? Rolling Eyes
На математическите състезания обичайно се очакват знания над училищно ниво.

# 343
За пръв път чувам за този метод - мотивация чрез фрустрация  Laughing Надявам се да споделяш как се развиват нещата.

# 344
Моля да ми изпратите на лични условията на задачите за 3-4 клас. Благодаря.

Общи условия

Активация на акаунт