Проблемът ''Тънка коса''- решения

• 82 535
  • 263
  •   1
Отговори
# 105
пробвайте маската за коса на phytocode.
само за 3минути стоене с нея, придобих за 1ви път в живота си плътна и жива коса. За мен това е някаква магия, а и доколкото видях в темата за фитокод - спечелиха 2ро място на международен конкурс точно с тая маска.

Може ли линк към тази маска, нещо не откривам...

# 106
само за 3минути стоене с нея, придобих за 1ви път в живота си плътна и жива коса. За мен това е някаква магия, а и доколкото видях в темата за фитокод - спечелиха 2ро място на международен конкурс точно с тая маска.

http://phytocode.net/shop/grizha-za-kosata/podhranvashta-maska-z … -kosa-detail.html

bouquet

# 107

http://phytocode.net/shop/grizha-za-kosata/podhranvashta-maska-z … -kosa-detail.html

bouquet

Мерси   bouquet Звучи интересно, замислям се да пробвам... а имам 4-5 маски  Embarassed

# 108
аз още не съм си купувала маска, просто в темата тук за фитокод помолих да ми пратят безплатна мостра, която ползвам вече 3 седмици.... в малко шишенце е. Т.е. без да давате първоначално пари можете да прецените дали си заслужава. Аз за себе си съм.

# 109
  • София
Anna23 ,благодаря за топлото посрещане  Hug
 Продуктите на Керастаз ги ползвам,серията за обем (шампоан и балсам) няколко пъти съм си взимала,доскоро ползвах циментовата серия,имам и термозащитата,която ми е незаменима.Доволна съм от продуктите.
 Ти да не си ходила в салон Стефан?
 От там горещо ми препоръчаха серията за уплътняване,която се води за зряла коса Age Premium и Кристалисте.
Мисля като свърша сегашния си шампоан да дам шанс на една от двете,като клоня към тази за плътност.От салона също така ми казаха че циментовата серия била крайно неподходяща за тънки и бързоомазняващи се коси,но пък на мен си ми беше добре,явно всичко е крайно субективно.
 Препоръчаха ми и Bain Divalent за бързо омазняваща се коса

Check Please има връзка... тънката, рядка коса много по лесно поема омазняването на скалпа, отколкото гъста коса с дебел косъм.
Разбира се това не е някакво правило, но просто се среща доста често като комбинация Simple Smile

Още по-заплетено става.  Laughing Изобщо не е задължително тънката коса да е рядка, нито скалпът да се омазнява. Вече казах, че моята е тънка, гъста и никога не се омазнява (скалпът). Няма връзка между тези характеристики, не че е невъзможно да съществуват паралелно.
Винаги има изключения,поне моите впечатления са такива,че тънкият косъм по-лесно поема омазняването.Изказвам моето впечатление и в никакъв случай не налагам мнението си.

# 110
Моят опит с тънката коса показва, че освен продуктите за коса мноооооого важен е фризьорът и подстригването на косата. Ако тънката коса се "подреди" още с подстригването, много по-лесно се постига желана прическа. За момента ползвам шампоана за обем на PHYTO, балсамите им обаче ми изсушават косата и ползвам малките шишенца от боята за коса на Лореал. Често ползвам сешоар и обемът се запазва за ок. 2-3 дни. Маски не правя, забелязала съм, че с маска е добре, но без нея е още по-добре.
manca този шампоан PHYTO наистина върши ли работа? Винаги съм се чудела  newsm78

# 111
poliFry Аз преди съм използвала на Phyto шампоана за мазна и слаба коса, но лично за мен беше много силен. Така ми засуши скалпа, че почна да ме сърби. Предполагам, че може да съм проявила непоносимост и към някоя от съставките.
Иначе знам, че моя приятелка ги полазва с години и е много доволна - явно като всичко друго зависи от това, как ще ти понесе на теб.
Аз чувам много добри отзиви от козметиката на Керастаз и мисля следващия ми шампоан да е на тях, но незнам кой да избера.
Страхувам се, че ако си взема за мазна коса пак ще е прекалено силен и ще ми раздразни скалпа  Sad

# 112
Здравейте и от мен!

Аз също съм с много тънка коса, която се омазнява изключително бързо и на всичкото отгоре съм с чувствителен скалп и всеки по-силен шампоан ми образува пърхут. Косата ми е леко чуплива, но имам много бебшки косички около челото и ако не ги изправям прилилчам на тийнеджърка  Rolling Eyes

Много ми бяха полезни някои от коментарите тук, като например за не-връзването и дървения гребен.   bouquet

Ето и моите трикове за проблема:

1. Подстригвам я задължително всеки месец. Ако пропусна дори един месец става по-тънка, изтощена и начупена. С този метод до много скоро (преди да я подстрижа по други причини) имах много дълга и здрава коса (почти до кръста)

2. Използвам много леки балсами и веднъж месечно правя хубава подханваща маска при фризьора. Марката, от която съм доволна е Klorane (бледо-лилавият е най-лек, но и другите не са тежки)

3. Старая се да я мия най-малко на 2 или 3 дни. Колкото по-рядко, толкова по-добре, но за съжаление с бързото омазняване е много трудно са се спазва това правило.  Close

4. Не използвам никакви пяни, кристали и пр. продукти, освен балсам и лак за коса. Доволна съм от тези на Nivea, защото хем са силно фиксиращи, хем не правят косата твърда и не замърсяват.

5. Старая се да не я третирам с преси и сешоари. Заради проблема с накъдрените бебешки косички това не е напълно възможно, но затова гледам да изправям само тях, а останалата част да оставя да си изсъхне сама.

6. За да не стои хвърковата, докато е мноооого леко влажна я хващам, завъртам около пръстите си и образувам кок, но без да слагам ластици или фиби. Просто подпъхвам крайчето на косатав кока и за 20-30 мин гледам да не мърдам много, за да не падне. Косата става на красиви и нежни вълни. Всички винаги ми касват, че ми е много красива  Blush

Ами май това е всичко, което мога да споделя. Дано да съм била полезна на някой. Ще докладвам скоро дали не-връзването и дървеният гребен ми се отразяват!  Peace

# 113
  • София
Днес минах през магазина на Корес и си поисках мостра на шампоана с оризови протеини.Четох добри неща във форума за него. Но първо искам да го пробвам,че нещо с натуралните продукти не се разбирах досега.

# 114
Съжалявам за тъпия въпрос, но тъй като никога не съм си боядисвала косата, а искам да си взема четка за боядисване с какви влакна трябва да е - пластмасови или с някакъв косъм?
Аз ей сега си взех една но нещо не ми вдъхва доверие.
През опаковката изглеждаше добре, но като я отворих се оказа, че е с много твърди пластмасови влакна и незнам дали ще стане за нанасяне на маска?

# 115
По въпроса с четките и оформянето искам да попитам за този уред http://www.philips.bg/c/haircare/procare-airstyler-hp8656_00/prd/ дали го е ползвал някой? По-специално ме интересува приставката за обем и плоската четка за изправяне дали вършат работа?  newsm78
Иначе аз днес си взех четка с йонизатор на Braun, правела косата по-гладка, права и премахвала статичното електричество. Пише също, че не накъсва косата при ресана и така се запазва здрава и блестяща. Ще видим... някой ако има отзиви и за двата просукта ще се радвам да сподели  Simple Smile

# 116
аз още не съм си купувала маска, просто в темата тук за фитокод помолих да ми пратят безплатна мостра, която ползвам вече 3 седмици.... в малко шишенце е. Т.е. без да давате първоначално пари можете да прецените дали си заслужава. Аз за себе си съм.
Може ли линк към темата? И аз предпочитам първо да пробвам, че само сменям и нищо не ми харесва...

# 117

и като маска - йогурта на Милк шейк.Любим финиш ми е лилавата топка на Тиги,страхотен продукт,прави косата ми двойна.

може ли линк към тези два продукта?  bouquet

# 118
Kalina  Аз имам подобен продукт само че на Rowenta... и нещо не мога да се оправя с него.
Не се съмнявам в способностите на сешоара, а в това че е трудно сам да си правиш такива прически като от снимките с него. .
Ако ти си вземеш кажи какви са отзивите Simple Smile

# 119
Оо, че е трудно, трудно е, а аз съм с две леви ръце...
Но моята коса по принцип е права и не й трябва много за да изглежда добре, а и аз не искам да става идеално права както с преса, а просто да е по-оформена, че с обикновен сешоар и четка нищо не мога да направя ooooh!
Може би ще го пробвам, но искам да чуя все пак отзиви, че не знам дали си заслужава.

Общи условия

Активация на акаунт