Проблемът ''Тънка коса''- решения

• 82 507
  • 263
  •   1
Отговори
# 90
  • Пловдив
Влизам само да ви кажа,че пробвах сушене на косата надолу и определено има ефект.Косата ми стои доста по-въздушна,а е сравнително дълга,в най-дългата си част стига до закопчалката на сутиена.

И моята е дълга,даже под закопчалката и я суша винаги надолу. Ама ти с какво я решеш?    bouquet
Ами с най-обикновен едър,пластмасов гребен.Имаш нещо предвид ли?

# 91
Аз лично знам, че не е хубаво с пластмасов гребен да се реше косата.
Или дървен или такъв с метални зъбци.
От една година някъде съм с дървен гребен с големи и малки зъбци и нямам оплаквания.
Не накъсва толкова косата и не я наелектризира Simple Smile

# 92
  • Germany
Аз лично знам, че не е хубаво с пластмасов гребен да се реше косата.
Или дървен или такъв с метални зъбци.
От една година някъде съм с дървен гребен с големи и малки зъбци и нямам оплаквания.
Не накъсва толкова косата и не я наелектризира Simple Smile

Споделям мнението за дървения гребен. И аз съм с такъв и съм много доволна, но не си падам по металните зъбци изобщо. Доволна съм и от четките за коса, моята е някаква с най-обикновени пластмасови топченца отгоре и много си я харесвам, макар и леко да наелектризира.
Взех си и кръгла четка (средна дебелина) с керамично покритие и космати ресци, тук-таме с някой друг пластмасов. Дайте идея как да си издухвам косата с кръглата четка, за да получа повече обем. Всеки път просто я изправям още повече (тя не стига, че е права и без друго). Бях гледала едно клипче, в което мацката много готино я начупи и направи обем:
http://www.youtube.com/watch?v=g2JyTipaZ-Y
Вие как се правите с кръгла четка и сешоар? newsm78

# 93
Бях споделила в темата, че макар и тънка, косата си е здрава, не се къса, не пада. Може би беше редно още тогава да спомена, че винаги съм се сресвала с дървен гребен.

# 94
Сресването трябва да става или с дървен гребен / четка или с такава от естествен косъм. В никакав случай метални зъбци! Страшно накъсват косъма...

# 95
Аз се сресвам само след измиване, преди сешоара. Ако си среша косата докато е суха ще стане като кошница. Моята е с тънък косъм, но гъста и къдрава. За това и не търся обем, а нещо което да я направи по-плътна и тежка, за да пада надолу, а не да лети нагоре.  Laughing Някой по-назад беше питал за тази серия:

http://www.zlatnaribka.com/loreal-professionnel/fiberceutic--botoks-za-kosa
При мене ампулите от серията вършат много добра работа. Също и термичният крем Nectar Termique.

http://www.zlatnaribka.com/kerastase/nutritive--dalboko-podhranv … -thermique-150-ml

# 96
  • Пловдив
Край,веднага си купувам дървен гребен Laughing!

# 97
И аз използвам пластмасов гребен с едри зъбци,ама все си мисля,че не е удачен. Между другото имам голяма четка от естествен косъм,последния път се ресах с нея (макар и кръгла),много по-малко скубе,да не кажа изобщо и косата става по-хубава,така че ще сменям гребена...не съм забравила за снимката,но не съм се изправяла (направо си е рекорд цяла седмица  Praynig Praynig Praynig  ) за сега само се плета,за да я оставя да си почине,а така къдрава,нищо няма да разберете,като овчица съм...  Joy

# 98
  • София
О,как съм изпуснала темата.Моята коса също е с доста тънък косъм,а така си мечтая за дълга коса,но не става,като израстне малко повече (мине плешките ) и не изглежда добре.Затова като първо спасение е поддържане на средна дължина,малко под рамена,като форма на черта.Така косата изглежда най плътна.
 Типично за тънката коса,често се омазнява,мия я всеки ден,или през ден.Реша се с четка на Tangle Teezer и съм доволна,не скубе и не наелектризира.
 Използвам маски и финиши съобразени с косъма,който много лесно се уврежда,от години ползвам професионални продукти и се старая да поддърджам косата плътна.здрава и обемна.
 Сега се мия с шампоан на Loreal Profesionel density advanced ,който е за косопад,но ми го препоръчаха в салона за плътност,понеже бил с омега 6,е кой знае каква плътност не виждам,но ми е добре с него,ползвам го в комбинация с балсама за обем на Керастаз,от който съм много доволна,действително придава плътноси и като маска - йогурта на Милк шейк.Любим финиш ми е лилавата топка на Тиги,страхотен продукт,прави косата ми двойна.

# 99
Типично за тънката коса,често се омазнява,мия я всеки ден,или през ден.

Моята никога не се омазнява. Не виждам какво общо има между тънък косъм и омазняване.

# 100
Аз същ съм с много тънка и доста мазна коса.
Опитвам се да я мия възможно най рядко (веднъж на 3 дена) защото иначе краищата ми стават ужас.
За да предотвратя цепене, цъфтене и накъсване след баня изчаквам косата да изсъхне хубаво и след това на суха коса слагам кристали по връхчетата.
Косата става много мека и не се заплита. Ако някой се чуди, лично при мен кристалите на Argania не омазняват краищата.

Check Please има връзка... тънката, рядка коса много по лесно поема омазняването на скалпа, отколкото гъста коса с дебел косъм.
Разбира се това не е някакво правило, но просто се среща доста често като комбинация Simple Smile

# 101
Check Please има връзка... тънката, рядка коса много по лесно поема омазняването на скалпа, отколкото гъста коса с дебел косъм.
Разбира се това не е някакво правило, но просто се среща доста често като комбинация Simple Smile

Още по-заплетено става.  Laughing Изобщо не е задължително тънката коса да е рядка, нито скалпът да се омазнява. Вече казах, че моята е тънка, гъста и никога не се омазнява (скалпът). Няма връзка между тези характеристики, не че е невъзможно да съществуват паралелно.

# 102
О,как съм изпуснала темата.Моята коса също е с доста тънък косъм,а така си мечтая за дълга коса,но не става,като израстне малко повече (мине плешките ) и не изглежда добре.Затова като първо спасение е поддържане на средна дължина,малко под рамена,като форма на черта.Така косата изглежда най плътна.
 Типично за тънката коса,често се омазнява,мия я всеки ден,или през ден.Реша се с четка на Tangle Teezer и съм доволна,не скубе и не наелектризира.
 Използвам маски и финиши съобразени с косъма,който много лесно се уврежда,от години ползвам професионални продукти и се старая да поддърджам косата плътна.здрава и обемна.
 Сега се мия с шампоан на Loreal Profesionel density advanced ,който е за косопад,но ми го препоръчаха в салона за плътност,понеже бил с омега 6,е кой знае каква плътност не виждам,но ми е добре с него,ползвам го в комбинация с балсама за обем на Керастаз,от който съм много доволна,действително придава плътноси и като маска - йогурта на Милк шейк.Любим финиш ми е лилавата топка на Тиги,страхотен продукт,прави косата ми двойна.

Добре дошла   bouquet Hug Подкрепям в някаква степен чертата-плътност има,това добре...ама нагоре пак седи като колибка,ако няма някакви пластове,иначе надолу седи страхотно...  newsm78 Thinking Напоследък много слушам(а и в салона ми заговориха) за продуктите на Керастаз,в тази тема също има само добри отзиви...ще взема да се разроивя за техните продукти. А иначе,относно омазняването,забелязвам,че като ми е направена,оформена прическа,вафли и имам лак,я мия на 4 дена...ако не е с прическа,аз се ядосвам и само я пипам,та се омазнява за 1 ден (освен ако не е на плитки,тогава има обем и не ме дразни). Но моят огромен проблем е,че не мога да ходя вързана...вредно или не,си е голямо облекчение понякога да се вържеш,а аз в момента в който се вържа,хем хлабаво,започва да ме боли,да ме сърби много,да ми падат косми и да се чувствам безумно раздразнена...ужасно е с този чувствителен скалп,направо е мъка и за фриюьорите и няма оправия...  Cry

# 103

Още по-заплетено става.  Laughing Изобщо не е задължително тънката коса да е рядка, нито скалпът да се омазнява. Вече казах, че моята е тънка, гъста и никога не се омазнява (скалпът). Няма връзка между тези характеристики, не че е невъзможно да съществуват паралелно.

Cjeck Please никой не е казал, че е задължително ... както казах много често се срещат в комбинация. 

# 104
пробвайте маската за коса на phytocode.
само за 3минути стоене с нея, придобих за 1ви път в живота си плътна и жива коса. За мен това е някаква магия, а и доколкото видях в темата за фитокод - спечелиха 2ро място на международен конкурс точно с тая маска.

Общи условия

Активация на акаунт