През АПРИЛ ще гушка вече, всяка мама своето човече

• 46 168
  • 723
  •   1
Отговори
# 405
здравейте и от нас с бебчо Калоян,който се появи на бял свят в 23 часа на 30ти март,2990 грама и 50 см. Винаги изказването ,че с появата на бебето забравяш всяка изпитана болка само за секунда ,ми се е струвало невъзможно,но наистина се уверих ,че е така. Това е най-прекрасното усещане,което пожелавам скоро да изпитат всички всеоще неродили априлски мами. Противно на очакванията единственият ми лош спомен от цялото раждане е не болката,която изпитах,а отношението на лекарят,който бях избрала да води раждането. При прегледа за разкритие умишлено е го предизвикал ,понеже е бил на разположение същият ден в болницата. Присъствието му в родилна зала беше изцяло формално ,като единственото ,което направи беше 2 пъти да ми повдигне главата при напъните. През цялото останало време от 1 час ,в който се мъчех на магарето,той си разказваше или вицове,или  случки от  любовния си живот. В деня на изписването дойде и в прав текст си поиска парите,аз му казах,че близките ми ще платят на касата,когато дойдат,а неговите думи бяха-''Аз съм касата,кажи на роднините си да побързат,че съм до 12 тук. . Т.е изборът на екип,който си мислех,че имам ,се оказа чисто и просто печалбарска лекарска тактика на ''специалист'',който прибра парите под масата. Здраве да е,халал да са му парите,аз само съм благодарна ,че с бебчо сме добре

# 406
  • в 1001-та нощ
Честита радост и добре дошъл на Калоян на белия свят  Hug

Наистина е велик моментът, в който виждаш и гушкаш бебенцето, аз поне изпитах едно особено тържествуване от добре свършена работа и гордост и радост, екстаз .... коктейл от преливаш и емоции  newsm76

За лекаря - нямам думи, среща ли се все още такова отношение  Cry Къде ражда, кой е лекарят?  Rolling Eyes

# 407
Честита рожба! Да сте живи и здрави. Наистина ужасно отношение. Най-добре да споделиш на възможно най-много места къде си раждала и при кого, за да не му се доверяват други. Как не ги е срам....

# 408
geri-gb, честита рожба  bouquetХубаво е, че всичко е минало добре, като изключим отношението на доктора, който задължително трябва да бъде споменат, за да знаят другите момичета на кого да не се доверяват. Време е да започнем открито да говорим за проблемите, които има по болниците, за да има поне минимален шанс нещата да се оправят. Иначе до колкото знам намесата на лекаря при естествено раждане е минимална и то в случаи, когато се налага медицинска интервенция.  Иначе акушерките водят основно раждането. Следващите няколко дни лекарят обърна ли ти някакво внимание? Аз не бих му платила на този при това отношение, още повече, че става въпрос за пари под масата. Това си е изнудване, когато парите са поискани по този начин, а не са решение на родителите в знак на благодарност. За каква сума става въпрос, между другото?

Последна редакция: сб, 05 апр 2014, 08:52 от BettyBoop

# 409
geti-gb
 Честита рожба   bouquet
Да сте много здрави и дано скоро забравиш товаотврстително поведение
Този лекар заслужава да му се отнемат правата
Да влиза е черния списък на лекарите
Трябва да му пуснем името във всички под форуми за бъдещи майки
 #Cussing out #Cussing out

# 410
geri-gb,честита рожбичка.Да сте живи и здрави и много,много щастливи Hug И аз съм удивена от отношението на този човек,как може?!А аз се притеснявах,че нямам избран екип,където ще раждам.Не е трябвало изобщо да му плащате,но важното е че всичко с вас е наред Simple SmileНе пропускай да споменеш името на този човек.Има толкова хора,които тепърва може да останат излъгани,не заслужава професията си,нито привилегията да помага за раждането на нов живот  ooooh!
Макар че навън е мрачно,аз ви желая един слънчев и усмихнат уикенд и много положителни емоции Simple Smile

# 411
geri-gb, да ти е жив и здрав Калоян! За отношението - ето това ме накара да не избера предварително лекар или екип. За моето секцио в държавна болница не платих стотинка, разбира се мъжът ми носеше почерпки през ден, но това не го смятам за вид плащане. Момичето в моята стая беше с уговорка с лекар само за самото раждане, той дойде всичко на всичко 2 пъти за 6 дни, натисна ѝ корема, пита я как е и изчезна. Самата тя беше адски разочарована от "избора на екип".

За сутиените за кърмачки
- в болницата слагах, но гърдите толкова се наливаха, че повече ми пречеше. Сега вкъщи съм само със спортен потник и подплънки.
За зърната - от втория ден кърмя със силиконови зърна. Малката ми ги разрани още на 2рото сукане и те ме спасиха. Сега нямаме никакви проблеми с тях, мажа с Лансинокс след всяко хранене, много ми помага.
Моите гърди взеха леко да се регулират явно, цедя на по-дълги периоди вече. Обаче Ния обърна май деня и нощта, вечер мърка като коте, съмне ли се - като заспи, с топ не можеш да я мръднеш.
Споделете за коликите, моето дете май вече има , взехме Абоколикен и даваме от вчера, но много мърка и се гърчи нощем милото ми.

# 412
Раждах в Плевен,под ''вещото'' ръководство на доц.д-р Стойков,при когото през цялата бременност ходих на частни прегледи от по 50 лв. Ясно ми е ,че акушерката е така да се каже главното действащо лице,но от негова страна пък нямаше и грам участие. След раждането идваше на ''прегледи '' от по 1 мин,които явно са били с умисъла да си получи парите. Понеже бебо не захапваше  добре гърдата при сукане и ми беше причинил рагади реших да го попитам кои помпи са най-добри ,за да мога да изцеждам останалото количество кърма и отговорът ,който последва беше-аз от къде да знам,все още не ми се е налагало да кърмя.Съгласна съм,че за това трябваше да питам акушерката,но все пак като човек със солиден опит зад гърба си все пак си мисля ,че малко или много е наясно или поне можеше да каже-не съм добре запознат,по-добре питай на тази тема акушерката

# 413
Здравейте мами доста време имах проблеми с влизането в сайта и съм пропуснала доста.Искам да честитя на всички за родените бебченца,нека са ви живи и здрави рожбите ,със сигурност ще озарят живота ви с щастие!!!Радвайте се на дечицата си Simple Smile Моята госпожица се услушва нещо и си стои на топличко в коремчето на мама,чак не е за вярване ,че се застоя толкова време Simple Smile Лекарката при която съм решила да раждам се връща днес от отпуска и вече съм спокойна и чакам с нетърпение появата на малката

# 414
И аз да се присъединя към щастливите мами гушнали своите бебчета  Grinning На 31.03 в 12:10 се роди моя син Антоан- нормално раждане . Наистина болката се забравя щом видиш бебо. Екип не съм избирала , но останах доволна от вниманието което ми се оказа. Вече сме си вкъщи и си се кърмим.

# 415
Мами, и аз да се похваля с една новина - на 31.03. се роди моя принц Георги. Тежеше 3270гр. и е 51см - май ще ставаме манекени. Роди се с планирано секцио, вече сме добре и сме си в къщи

# 416
Честити бебенца момичета, да са ви здрави и много щастливи. Аз съм по-активна във фейсбук групата, но надниквам и тук от време на време. И моят ред ще е скоро, секциото ми е с ясна дата не ми се търпи болка, но няма начин подготвям се психически. Първият ми син само ме пита кога щяло да "изкокне" братчето:)) нямаме търпение всички Simple Smile)

# 417
Честито на родилите   bouquet  bouquet  bouquet
Аз рядко влизам тук и аз съм редовно във фейса.

Аз също съм от Плевен, този Стойков тук се води за най- добрия лекар, но и аз не съм доволна, ходих при него с първата ми бременност, която завърши с мисед в 6та седмица. Та много гадно се отнесе, ядеше някакъв мазен сандвич при мен и ми заяви само, да съм дошла при него утре да махат бебето и да нося 100лв, ама нито ми обясни нито нищо, бях в шок и ужас. От тогава като го видя и  Sick Най- добрия, но на мен хич не ми допадна, ужасно държание. Естествено, отидох и на второ мнение и ми обясниха всичко и ме успокоиха.

Аз иначе не съм си избрала екип. Още малко ми остана и на мен да си гушкам сладкото момченце  Flutter

# 418
Диваче,до колкото помня и ти щеше да раждаш във втора база. Искрено ти пожелавам да се паднеш при Михайлова. Въпреки ,че реално парите дадох на Стойков ,тя беше тази,която проследяваше състоянието ми в предродилна зала,както и по време на самото раждане. Много спокойна жена ,с подходящо отношение,изключително внимателна и любезна,искрено съм възхитена от нея,нищо ,че е млад специалист.В стаята после лежах с едно момиче,което раждаше точно след мен при същата докторка и също е очарована от нея като държание. Искрено съм благодарна на тази жена и съжалявам ,че не можах после да я намеря ,за да и благодаря лично и да почерпя от сърце

# 419
 Hug много прегръдки на родилите мами, нека бебенцетата много да ви слушат, папкат и растат спокойни.
От моето раждане е минала само седмица, а ми се струва толкова отдавна..... ние от 01.04 сме си вкъщи, но аз едва сега успявам да намеря време и сили да се включа пак в темата. Струва ми се, че много време мина и разказът ми за раждането няма да е актуален, но отговарям на всякакви въпроси, ако на някоя мама е любопитно как се ражда в Тина Киркова с избор на екип и секцио Simple Smile
Някой по-назад беше питал за аналгина и кърменето: на мен ми биеха аналгин и ме увериха акушерките, че не пречи на кърменето.
Сутиенът ми беше от полза в болницата, защото налетите ми гърди трябваше нещо да ги придържа "мирни"  Mr. Green  Помпата свърши чудесна работа, също, защото дясната ми гърда само се пълнеше, но от засукването на малката нищо  не пускаше

Общи условия

Активация на акаунт