През АПРИЛ ще гушка вече, всяка мама своето човече

• 46 181
  • 723
  •   1
Отговори
# 390
Честно казано от както си купих сутиени за кърмачки с предната бременност, вече не нося никакви други. Но и моите гърди са по-големи, а напълнят ли се с мляко стават просто огромни. Без сутиен ще виснат до не знам къде....Та в този ред на мисли аз ще си нося сутиени за кърмачки, просто защото вече карам само с такива, много са ми удобни и имам доста. И спортни нося, но сега много ще ми стягат, а това не е добре.

# 391
  • Сидни
 И аз искам да чуя разказ за Надежда,
аз така и не отидох на консултация при тамошен лекар, за сега всичко с беб върви нормално и като настъпи момента, просто мисля да им се натреса  Whistling Само не знам , ако взема да преносвам каква е схемата....
И аз в багажа съм сложила 2 сутиена, подплънки, нощтница, чехли, Лансинох крем...знам, че в Надежда дават, ама аз за всеки случай ще си нося. Помпа не съм взела още, ще изчакам май.

# 392
Dao, и аз тъкмо щях да помоля за разказ, понеже си спомням, че имаше разни притеснения подобни на моите, като големината на бебето и т.н., та ми е интересно как са се развили нещата  Flutter
Иначе, аз съм си приготвила 2 потничета за болницата, имам и един сутиен за кърмене, но не вярвам да ми трябва в началото, а и винаги могат да ми го донесат, решила съм и помпата за кърма да ми донесат след това, че в сакчето вече няма място...  Crazy

# 393
elenaz, по-добре направи поне една консултация. Не, че ще те върнат, но мисля, че държат на това.
Аз съм с два сака- един за приемането и един за след раждането, който ще ми донесе ММ:) Ще си приготвя и нещата за изписването, да няма изненади. Предпочитам всичко да ми е готово, че винаги като разчитам на други хора нещо се обърква.
И все пак най-важното е всичко да мине добре. Все още съм доста спокойна, но може би като дойде моментът леко ще се паникьосам. Дано успея да родя нормално, само за това се моля.

# 394
  • Сидни
BetyBoop,
 на отворените врати питахме акушерката каква е процедурата, тя изрично каза " просто идвате и раждате", а и като не се знае при кой ще се паднеш, каква е идеята на консултацията? Но аз всъщтност си бях записала час, като изрично казах на регистратурата за каккво иде реч, кога ми е термина и т.н., отидох, пред кабинета чакаха майки, деца...и лекарят каза, че съм отишла твърде рано, имало повече от месец до термина....еми....ЕБАСИ!!! Плюд това май този лекар дори не изражда  Crazy

# 395
И аз ще раждам в Надежда. Утре ще стягам вече багажа. Също планувам чантичка за приемането, сакче за после и нагласени неща за изписването  Laughing  Дано нещата в тази болница наистина се окажат на ниво и това, което искаме. Факт е, че след всяка среща с доктора се чувствам все по-добре и сигурна.

# 396
  • София
Браво на вас с багажа. Аз съм си купила необходимото, ама не съм го сложила още в чанта. Незнам какво чакам. Явно да ми дойде просветление Joy

# 397
  • Sofia
Елена, няма проблем и да не си била на консултация при лекар в Надежда. Аз бях, но смисъл нямаше особен, освен че чух мнение на още един лекар. Ако преносиш - почваш да ходиш всеки ден на тонове. Аз се чудя там ли да ходя или при моята лекарка  ooooh! Имам още няколко дена, надявам се да не се стигне до там, че ми писна вече да се разхождам по лекари, а всеки ден до там ще ми дойде в повече откъм път и висене  Sad

# 398
BetyBoop,
 на отворените врати питахме акушерката каква е процедурата, тя изрично каза " просто идвате и раждате", а и като не се знае при кой ще се паднеш, каква е идеята на консултацията? Но аз всъщтност си бях записала час, като изрично казах на регистратурата за каккво иде реч, кога ми е термина и т.н., отидох, пред кабинета чакаха майки, деца...и лекарят каза, че съм отишла твърде рано, имало повече от месец до термина....еми....ЕБАСИ!!! Плюд това май този лекар дори не изражда  Crazy

Ако преносиш, както сме ние, ходиш всеки ден на тонове.  Моят АГ обаче е там, следя се при него от началото на бременността. Предполагам, че в крачка ще решаваме какво следва натам. Съветвам те да направиш една консултация преди да дойде момента. Има малко формалности там, които лично мен ме поизнервиха.

# 399
  • Sofia
Какви формалности? Аз ходих на консултация, но само преглед имаше и малко си поговорихме, но нищо процедурно.

# 400
  • Сидни
Аз не виждам смисъл от прегледа  newsm78
Надявам се да не пренося, защото не ми е ясно какво се прави в такъв случай - следенето на тоновете при моя док са ясни, но с болницата как се процедира? Може би тогава вече си трябва консултация и да се реши какво ще се прави? Но дано да не стигаме до там.

# 401
Какви формалности? Аз ходих на консултация, но само преглед имаше и малко си поговорихме, но нищо процедурно.

За тези, които не са им в системата. По-добре предварително да се подготвят нещата, това имах предвид.

# 402
Aludra *, имаш предвид, такива, които се закопчават отпред ли?! Thinking
Закопчалка отпред е много добра идея.
Аз досега си взимам от тези, при които двете части се събират ниско в основата на гърдите.  newsm78 Хич не ме бива в обясненията. Ето такова имам предвид:
Скрит текст:

Елфи, ако се разраняваш, виж захапката. Важно е за количеството изпито мляко бебето да захапва правилно. Лесен начин да го сложиш на гърда е: взимаш го в дясната ръка, с лявата, го изтегляш/увиваш о/о теб. Краката едва ли не да отидат зад гърба ти, корем към корем сте. Носът на човека трябва да е срещу зърното (в случая дясното), от което ще суче. Потъркваш му носа със зърното. В момента, в който отвори широко уста, присвиваш леко ръката, за да го поставиш да суче. Веднъж като разбере как да захапва, самото бебе повече няма да се обърка Simple Smile.
Мен това ме посъветваха консултантките, когато родих първото дете. След тази маневра не съм имала проблеми с разраняване.

# 403
Audra
Благодаря ти много, гърдите ми вече се пълнят
А така ме боли като кърмя
Ще се опитам да на правя точно както го описваш благодаря ти отново Simple Smile
  bouquet Hug

# 404
  • в 1001-та нощ
За сутиените - и аз - след раждането, от както се поналяха гърдите нося за кърмачки на Медела и мисля да си взема още Simple Smile

Не ми дразни Simple Smile Изключително комфортен ми е Simple Smile  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт