През АПРИЛ ще гушка вече, всяка мама своето човече

• 46 159
  • 723
  •   1
Отговори
# 450
  • Сидни
Честити бебета на всички!!
мерси на родилите мами за разказите!
Дао, много мъчително звучи всичко, добре, че вече е минало...направо ви завиждам, че минахте, мен ме е обзел страхотен страх, а моя бебо си кротува и хич не мисли да излиза скоро.
Ами това е - нищо ново покрай нас.

# 451
Доколкото аз съм наясно, просто когато се създава темата, тя се списва под основата на дървото на родени. Не че някой ще я мести насилствено. Един вид, могат да съществуват две различни априлски теми - една в 'бременни' и една в 'родени'.

Много ми липсва да чета коментари на ЛЛЛ. А и от прочетенето тук, определено става ясно, че са нужни...

Какви са точно мотивите, че протекторите преченяват колики?
Аз съм кърмила повече от 2 години детето си. Началото беше брутално сложно и болезнено. Не искаше да засуче въобще. Много бавно се получиха нещата и то след като взех протекторите. Но никога не дъм дохранвала или подобни глупости (според мен).
Тревожеше ме какво кавват консултантите, че през протектори бебето суче по-малко, че може да се обърка лактацията и т.н.
Но за колики не са споменавали.
За мен беше важно да се получат нещата просто. В крайна сметка, детето ми се отказа само от протектора. На около 2 месеца беше. Не съм забелязяла негятивен ефект от употребата на протектор.

Колкото до коликите, на мен ми допада представеното в книгите на Др. Карп. Цялостната му позиция за отглеждане на бебе и малко дете, но и в частност - за коликите. Може да погледнете, ако представлява интерес за вас.

Алена, бях ви питала в един пост, как се казва баткото на Руен и евентуално, ако можете да споделите как преминава адаптацията при братчетата.
Първото ви питам, защото темата с имената ми е много интересна, а второто, защото адаптация предстои и при нас.
Благодаря.

# 452
Здравейте
Дано разказа ти е направо ....
Ти си герой
А аз си мислех ,че ми беше трудно Simple Smile
 newsm78
Но важното е че сте добре
Ние сме вкъщи
Определено ще ни от голяма полза ЛЛК
Аз получих ценни съвети чрез писма но ми дадоха и ЛЛК по район
Имах много кърма и изведнъж като се прибрахме гърдите омекнаха с бебе суче през час два
Но упорстват знам че имам и давам когато поиска но е изморително Simple Smile
Ако не се регулират нещата ще викам консултант
Но всеки съвет е ценен
За адаптацията
Нашия батко е 3,6 през цялата бременост говорихме за бебка когато той иска не натрапване темата
Той приемаше повече от положително нещата
Вчера като се прибрахме я прие чудесно даваме му всичко което поиска да правиме заедно
Да в държи  гали  да сменя памперс
Когато му му правим забележка  гледаме да не включваме  бебето като причина
Намерих време и да поиграем
Ще видим как ще е после определено е трудно да си разпределил вниманието
Все пак сега само свекървами готви а таткто много помага след няколко дни ще сме сами тогава ще видим Simple Smile
Успех на всички Simple Smile
Чакаме всички бебоци Simple Smile

Последна редакция: пн, 07 апр 2014, 07:33 от elfi 80

# 453
Дао, бързо и напълно възстановяване ти желая. Наистина, челното предлежание е .. сложно.

За адаптацията и аз съм притеснена. Каката беше много малка, когато се появи братчето. Вкл#чвах я в дейностите, гледах да и обръщам внимание. Нейните чувства, бяха насочени към мен. Истерии, писъци и т.н.
Веднъж отидох само за 1 сек до тоалетна, когато се върнах го беше съблекла и го търкаляше, а той се кикотеше. Нямаше 2 месеца. Била му решила да му смени памперса. Simple Smile.
Братчето сега е по-голямо, отколкото беше тя, но е много по-незряло. Не знам доколко обясненията ми дават плод в главицата му. Разчитам на това, че те двамата са много близки и той ще е спокоен с кака си докато сме в болница, а след това, че ще я имитира.

# 454
  • София
.stone., не съм казвала колики - а газове - разликата е голяма. Просто протекторите са пълни с въздух, който бебето трябва да изсмуче, за да стане вакуумчето и да се напълнят с мляко. Така погълта повечко въздух отколкото при нормално кърмене. Не казвам, че това е правило, но при моето дете е така. Откакто съм без протекторите има значително по-малък коремен дискомфорт. Може да различавате газовете от коликите по движенията на бебето. Ако се извива от кръста назад с изпънати крачета - това е знак за колики. Ако сгъва крачетата към коремчето - това са газове или подготовка за голямата работа:) И да - през протекторите поема по-малко кърма за по-дълъг период от време отколкото при директно сучене от гърдата.

Гертруда, a.l.e.n.a., и аз това гледам - памперсите колко са пълни. Има периоди на растеж, тогава може да не са толкова пълни, а бебето да хапва на често. Не е повод за паника.

Благодаря на всички за пожеланията. Мисля, че бързо се оправям, само хемоглобинът продължава да ми е нисък. Рязко падна и сега се грижа по тази линия да наваксам, иначе смятам от тази седмица и да започна да работя полека-лека.

# 455
При колики на кърмаче, може би най-първото нещо е майката да спре временно консумацията на прясно мляко и да ограничи остналите млечни.

Памперсите са най-добрият показател за развитието на бебето, когато е само на мляко.

# 456
Mariela, elipopova, gery-gb, babybook, svusy - Честити ви бебчета - да са живи и здрави:)
Аз хем искам вече да идва моментът, хем знам, че всеки ден вътре е важен за бебето. Вчера имах по-силна предменструален тип болка и реших, че може да се случи скоро, но засега не...Други признаци нямам...

# 457
Момичета, аз съм си в МД. Очаквахме днес да ме изпишат, но от вчера имам контракции и болки, не много силни. Колкото и да ми се искаше да изчакаме 23.04 поне (термина ми е 30) помолих доктора да ме прегледа и потвърди, че няма да мога да устискам до тогава. Поне съм спокойна, че не съм предизвикала нещата аз, а беба. И ако не тръгне сама ще е на 15.04 секциото. Уж хич не съм готова, ама май вече съм по готова отколкото бях в петък. Всичко да е добре пък...

# 458
  • София
Здравейте, мами!
Аз съм от Януарските мами. Включвам се само да кажа, че имам електр. помпа за кърма Медела Суинг, която вече не ми е нужна. В случай, че някоя от вас прояви интерес- моля да ми пише на ЛС.
Лека бременност и здрави бебчета!

# 459
  • в 1001-та нощ
alegoria  Hug кураж, малко остава, а после щастието е  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

.stone.  Hug съжалявам пропуснала съм въпроса - в дните след моето изписване настана такава лудница и тичане  Crazy

Баткото се казва Калоян, когато избирахме име за първото дете - очяаквахме да е момиче - по сметките ан всички таблици и методи и изобщо не гледахме мъжки имена, така между другото то някъде изпадна и много ни хареса и на двамата. Хем царско на победител, хем звучно и няка меко, не е твърдо .... Тогава не сме обсъждали други мъжки имена  Blush

За момиче бяхме избрали Рая и като разбрахме, че очакваме момченце - бяхме неподготвени  Blush Таткото много настоява на кратко име, по възможност от 3 букви, ако може и по-малко  Joy hahaha Аз проверих именника на българските царе за име с Р - имаше само роман и не ми допадна, а другите, които ми харесват са по-дълги и реших да е друго царско име, което да подхожда на батковото - спрях се на Симеон и Борис  Peace Обаче таткото и двете ги отхвърли, Симеон свързвал с новия цар, а Борис - била съм го кръстила на себе си  ooooh!

Според мен Калоян и Симеон са в хармония, но и Борис ми харесваше много Peace Борбено, победителско име  Peace

Предложих му да направи списък с имената, които харесва и аз да избера от тях и започна напук и с подигравка да предлага Шекспир, Галилей и подобни .... съответно го оставих да си детинее ....В един момент много тържествуваш влетя с името Руен и аз щях да падна - направих асоциация с едни бисквити от соц. времето .... но се оказа, че имало такова цвете и връх .... Постепенно името ми хареса, но повечето хора, като чуят и припадат  Mr. Green

Сега името определено ми харесва, но ако зависеше от мен - щеше да е Борис или Симеон  Peace

За темата - личното ми предпочитание е да има 1 тема и в нея да пишен всички, а след април да бъде пусната в Родени  Peace

ако искате коментирайте в темата и мога да пусна една анкета  Peace

# 460
Купих столче за кола с 15% отстъпка Кабрио Фикс, ако някой търси и си е избрал този модел, мога да му кажа откъде го взех. Магазинът не ми хареса, но отстъпката не можах да пренебрегна. След нас останаха розово и две тъмни.

# 461
Alena, благодаря за разказа за имената. Тази тема ми е много интересна - как човек избира името за детето си, какво чувство врага и т.н.
Аз си направих много приятна асоциация като прочетох за Руен. Не съм си мислила за бисквити или подобни. Точно за планински връх се сетих Simple Smile
Още повече, че името на нашия очакван син ще бъде с подобно звучене и някак много ме впечатли как и друго семейство мислят в тази насока Simple Smile
Малко лирично отклонение беше това Simple Smile

За темата, на мен би ми било приятно да чета всякакви коментари, независимо дали са за раждане или бременност. Стига да има толерантност, ще се получи приятна комуникация.
Но продължавам да съм на мнение, че присъствието на ЛЛЛ консултант ще е много полезно.

# 462
  • в 1001-та нощ
Ами .... моята майка се казва Катя, никога някоя баба или дядо не са упражнявали натиск за имената и са заявявали, че не държат да се кръщава на някого  Blush обаче всички бяха убедени, че Калоян е на майка ми  Crazy

Аз пък някак дори прегърнах идеята и ми стана драго - но не съм го мислила така, и двамата харесвахме Александър, но решихме, че е много банално, а и племенницата е Александра и колективно се отказахме  Blush

Както писах - Калоян никога не ми е било любимо име, Александър и Екатерина са били имената, които съм харесвала по принцип.

Рая - когато и двамата много ни хареса - асоциирах с името на баща ми - Румен, но не е било - да търся име, което да има такъв намек; по-скоро първо сме харесвали името и после аз съм си правила асоциации.

Бащата на нашия татко е починал и аз не го познавам, казвал се е Благой, веднъж съм ходила тук на гробищата и светкавично ми мина мисъл, че ако второто дете е момче ще се казва борис, все едно ми го прошепна някой. Аз го харесвам това име, но никога до този момент не съм мислила за име за второ дете, ако е момче и т.н. Знам, че първо дете не се кръщава на починал човек.

Таткото - много се сближи с баа ми, татко пък си няма син .... и когато мъжа ми влетя с идеята за руен, каза, че иска да го кръсти на баща ми, но да не е същото и да е по-кратко, аз асоциирах с Румен+буен=Руен. Разбирам и вълнението му - на таткото - чувства се - намерил баща си отново и много добре приет в моето семейство, много е впечатлен от хармонията между моите родители, гостувал им е много пъти и без мен (аз съм била препятствана) ..... та просто не можех да му откажа. Аргументите му бяха много чувствени.

Иначе и аз много се интересувам от значението на думите и имената и разбирам "интереса" ти  Peace

# 463
  • Nova Zagora
Момичета бях на преглед днес и док ми увеличи магнерота на 3х2 за да може бебка да си дочака датата за секцио,която е другата седмица! Иначе малката е добре,около 3,500кг я измери. Аз обаче започнах вече много да се притеснявам може би защото знам какво ме чака. 
Утре започвам подготовката в къщи поне да не го мисля толкова и да ми минава по бързо времето!

# 464
  • София
a.l.e.n.a. Много ми беше интересен твоя разказ за имената. Чудесно е когато и двамата сте на едно мнение и има хармония и разбирателство. Много хубави имена сте си избрали на децата  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт