Борба с ранното остаряване... Как?

• 201 795
  • 739
  •   1
Отговори
# 285
Мислех, че с възрастта ноктите стават по-дебели. Моите станаха като камък. Реших, че съм остаряла. Вярно, че все ги режа до дъно, защото не харесвам маникюри. Но в редките случаи когато ги забравя по-дълги, са ужасно твърди. Убедена съм, че именно това е признак на годините, не обратното.

Редактирам се, за да покажа един линк. От всичко, което прочетох този колаген излиза най-хвален. Полски. Рибен. Има и в по-малка разфасовка. Някой случайно да е ползвал такова чудо?

Последна редакция: пн, 27 юни 2016, 13:41 от Защо ме търсиш?

# 286
  • Бургас
Много полезна и съвсем навременна тема за мен. На 40г. съм, имам проблеми с гърба от години, които напоследък толкова се влошиха, че започна да ме боли и главата. Минах по стандартното лечение и след него пак същото. Сега пия колаген и хиалурон и болките спряха. Въобще не съм очаквала такъв ефект. По отношение на кожата - сестра ми казва, че имам по-свеж вид, но аз в интерес на истината не виждам разлика, пък и добавките не са от тези предназначени за кожа.
За полския колаген съм чувала добри отзиви от позната, но аз лично не видях и при нея промяна в кожата.

# 287
  • в огледалото на живота
Много полезна и съвсем навременна тема за мен. На 40г. съм, имам проблеми с гърба от години, които напоследък толкова се влошиха, че започна да ме боли и главата. Минах по стандартното лечение и след него пак същото. Сега пия колаген и хиалурон и болките спряха. Въобще не съм очаквала такъв ефект. По отношение на кожата - сестра ми казва, че имам по-свеж вид, но аз в интерес на истината не виждам разлика, пък и добавките не са от тези предназначени за кожа.
За полския колаген съм чувала добри отзиви от позната, но аз лично не видях и при нея промяна в кожата.
Би ли споделила какви добавки приемаш точно?

# 288
  • Бургас
Колаген Систем 11000 на Допелхерц и техния хиалурон, май и той е систем. Сега се чудя пак ли тях да взема или да сменя производителя. Досега не съм приемала добавки, освен МВ и не съм много наясно, ще трябва да попрочета....

# 289
  • в огледалото на живота
Елария, Hug

# 290
Елария искам да те питам дали си се консултирала с лекар или фармацефт за съвместното приемане на колаген систем и хилаурона? Аз в момента пия колаген систем от 25 дни все още нямам ефект (за коленете), но исках да включа и хилаурон, тъй като има доста продукти които комбинират колаген и хилаурон и си мисля че ефектът ще е по-голям. Питах фармацефт и ми каза да приемам 3 месеца колагена, после след кратка почивка 3 месеца хилаурона (не заедно). Като гледам в състава им мисля че само вит. С се препокрива (може да дойде в повече). Та се чудя. Мерси

# 291
Савина, симптомите, които описваш са точно тези, характеризиращи промяната или т.н.остаряване.. При някои са по-изразени, при други не толкова, идват по-рано или няколко години по-късно... Идеята е да задържим тези промени за по-късен период или да ги направим по-слаби и "безболезнени"... Най-важно е да запазим младежкия си дух, да не се "стряскаме" на първите бръчки, отпускане на кожата, пигментни петна... А това са нормални неща, съпътстващи остаряването... Много се кефя на жизнени и позитивни възрастни хора, приемащи с усмивка и даже с малко себеирония тези промени... Депресията, страха и ужаса от остаряването, могат да ни разболеят или да ни състарят още повече..
Аз също забелязвам доста " неприятни" промени в себе си, като започнем с отпускане на кожата по краката и корема, по-лесно пигментиране на лицето от слънцето, често подуване на стомаха без видима причина, чувствителност и плачливост, по-неспокоен сън, умора, търсене на повече спокойствие и тишина... В първите бръчки при смях въобще не се вглеждам и не се вълнувам как изглеждам в очите на хората, търся хармония в отношенията, гледам да не споря и да влизам в конфликти.. Да си пазя нервите, което разбира се не винаги ми се отдава... Човек на една такава преходна възраст преосмисля живота и приоритетите си, променя доста от навиците си или даже начина си на живот... За да бъде в хармония със себе си...

благодаря момичета, че сте пуснали тази тема, от доста време се притеснявам какво ми е и търсех да прочета нещо, значи съм "нормална"  за времето си, притеснявах се за секса, кожата, съня, всичко което сте писали, ще ви следя , за да се успокоя , благодаря ви

# 292
Елария искам да те питам дали си се консултирала с лекар или фармацефт за съвместното приемане на колаген систем и хилаурона? Аз в момента пия колаген систем от 25 дни все още нямам ефект (за коленете), но исках да включа и хилаурон, тъй като има доста продукти които комбинират колаген и хилаурон и си мисля че ефектът ще е по-голям. Питах фармацефт и ми каза да приемам 3 месеца колагена, после след кратка почивка 3 месеца хилаурона (не заедно). Като гледам в състава им мисля че само вит. С се препокрива (може да дойде в повече). Та се чудя. Мерси

В колагена, който пия се съдържа хиалуронова киселина:

# 293
Проблемите в секса са свързани донякъде с промяната на хормоните, но според мен по-скоро от умората и от неспокойния или недостатъчен сън... Освен това в стресовото време в което живеем, нервите и донякъде от мисълта, че остаряваме и не сме така привликателни както преди...На мен лично умората и изнервения ден са ми антисекс номер едно... Mr. Green Освен това много е важно и отношението на партньора, да има разбиране, а не намеци, обиди или даже насилване... Това ще доведе до дисхармония и до избягване на секса като цяло, каето не е свързано с възрастта...

# 294
да права си , но това със секса го забелязах изведнъж, и се изплаших , трудно ми е започването Simple Smile, спи ми се , изморена, не спя човешки Simple Smile, може ли да ме консултирате за това масло от иглика, видях че едно от момичетата е писала, че са и го предписали за бучка в гърдата, аз имам за втори път , първата не беше страшна, сега тази предстои да я изследват, как влия това масло на тялото, по лекарско предписание ли се взема само, може ли профилактично да го вземам?
благодаря ви ,че сте толкова отзивчиви

Последна редакция: вт, 28 юни 2016, 13:46 от sunrise_67

# 295
  • Русе
На мен пък желанието ми за секс рязко се увеличи след като навърших 40г., дори прекалено голямото ми желание започва да ме притеснява. Мислех, че понеже децата попораснаха и някакси като че ли по-малко ме ангажират, ми остава повече време за секс, но не е само това, явно се намесват и хормоните. Трябва да попрочета, как се променя в зависимост от възрастта.
И другото нещо, което ме притеснява е променливото ми настроение, просто ей така започвам да плача без причина или от нещо съвсем дребно. На следнащия ден например се чувствам в учудващо приповдигнато настроение и огромно желание за секс. Чакам с нетърпение да се прибера от работа, за да подхвана ММ, но той пък естествено не винаги е на разположение и започвам отново да се чувствам неудовлетворена и пак ми става криво и реввам. Едни ей такива настроения ме обхващат.

# 296
Наскоро четох, че лошия вид на ноктите може да се дължи на недостиг на минерала сяра в организма.. Това води до чупливи коса и нокти, до бръчки, окапване на косата, даже ставни проблеми и много други...

Сега попадам на темата, поздравления  bouquet, ще се върна да прочета всичко  Heart Eyes
Под каква форма приемате сяра? Не съм виждала на таблетки  newsm78

С годините най- голямата мъка ми стават килограмите, 3-4 имам за махане и не мога   Sad

# 297
  • Бургас
Привет  bouquet
Току що открих темата и бързам да се включа и аз.
Връщам се на първа страница да проверя кой, какво е споделил

# 298
  • София
Сега попадам на темата, поздравления  bouquet, ще се върна да прочета всичко  Heart Eyes
Под каква форма приемате сяра? Не съм виждала на таблетки  newsm78

С годините най- голямата мъка ми стават килограмите, 3-4 имам за махане и не мога   Sad

Рая, има и на таблетки - MSM /МСМ/ Метилсулфонилметан  Peace

# 299
Сега видях- на таблетки около 30 лв, на прахче лев и нещо  Shocked
Пили ли сте от тази на прах, дали е много гадна  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт