Проблем при къпане и миене на косата

• 1 894
  • 14
  •   1
Отговори
  • София
Здравейте, не знам вече какво да правя и как да постъпя. Къпем малката всяка вечер без косата, косата я мия два пъти в седмицата. Обикновено се радва на банята, но щом и полея главата с вода се почва един неистов рев, чак от време на време се захласва. Опитвам се да и говоря, че няма нищо страшно, но не се получава. Когато не и миеме главата е спокойна и си играе с водата. Даваме играчки, правим туту на огледалото и и е много забавно, но в момента в който и намокря главата и няма успокояване, до като не я изнесем от банята. Случвало ли ви се  е и как сте го разрешили този проблем.
  bouquet

# 1
Почти всички минават през това и минава след време.  Peace Тоя страх го има при всички деца. Има едни такива джаджи, ако мислиш, че ще има ефект, може да пробваш.

# 2
  • София
ами там е проблема, че не обича нищо да има по главата, шапката като излизаме навън постоянно я маха хич не обича да я пипам по главата  ooooh! може да пробвам ама като си я знам ще го маха и него  Sad

# 3
Да, и аз се сетих за тази шапчици.

Спокойно, почти всички бебета го правят. Че и по - големите деца. Дъщерята е на почти на 4, а още се пазари за миенето на косата, даже плаче понякога. Това е период и ще отмине. Хубаво правиш, че й говориш, след време ще преодолее страха. То пък тогава ще дойде друго и така...   bouquet

# 4
И моята дъщеря е в такъв период.
 Реших проблема като обяснявам, и ѝ показвам как да издаде главичката си максимално назад, за да не ѝ влиза вода в очите. Прави го с всяко миене, при самото намокряне на главата, и с отмиването на шампоана. Ползвам подвижен душ, което ме улеснява  Peace

# 5
valentink-a, колко е голямо детенцето?

# 6
  • София
на 1 година и почти 6 месеца
даже си мислех да влезем двете един път да види аз как си мокря главата, но ме притеснява, че няма да и хареса да стои права в банята newsm78

# 7
Точно около тоя период и моята викаше "косата не, косата не". Ще отмине, спокойно.  Hug

# 8
даже си мислех да влезем двете един път да види аз как си мокря главата, но ме притеснява, че няма да и хареса да стои права в банята newsm78

Точно това щях да ти предложа -  да започнеш да се къпеш с нея. Вики имаше такъв период, в който откачаше, ако и намокрех главата. Започнах да я къпя с брат (голям купон настава  Mr. Green) или я взимам и двете се къпем. Позиционирам я в коритото, докато се измия и после започваме да си играем и да я къпя.

# 9
  • София
Sylvana благодаря   bouquet

# 10
Почти всички бебета минават през такъв период, като чак на 4-5 години минава, когато започнеш да им говориш и вдяват обяснения. Може да изчакаш да се дере и да реве още няколко години, може да започнеш да й слагаш козирка за баня и къпането да минава тихо и кротко.
Имам няколко познати деца, чиито родители не успяха да наложат употребата на козирка и децата се деряха така, че целият квартал да разбере, че са в банята, чак до 5 годишна възраст, когато вкараха пазарлъците и уговорките и работата постепенно се оправи.
Не всички деца приемат охотно козирката, но ти задължително пробвай. Ако номерът мине, резултатът определено си струва!

# 11
  • София
синът ми плачеше много от водичка по главата, но проблемът му беше ако му се залива лицето от нея. за това освен че му показах как това не е страшно като се поливах и го разсейвах, къпейки се заедно, все пак измислихме за да не слага от тези шапки или яки, не знам как се казват, главичката назад за да не слиза към лицето и така нямаше драма  Hug
определено е период и отминава, няма как Rolling Eyes

# 12
  • София
А защо назад?
При нас единият държи бебето по корем, с лицето надолу, докато другия полива и няма проблеми, дори се хили. Но може би това е позата само за малки бебета?

# 13
Да, да. Пропуснах да спомена, че дъщеря ми се къпе права, без корито. Спряхме да го използваме когато беше на година и половина, сега е на 2,4 год.

Но за бебета, вашият вариант е по-удачен Simple Smile

# 14
  • София
до преди месец-два нямаше такъв проблем и само спираше да диша, и после гледаше уплашено, но сега е някаква истерия, мъжа ми всяка вечер ме пита нали няма да и миеш косата, че ми е жал като реве  Laughing другия път ще пробвам двете да се изкъпем, тъкмо мъжа е на работа и няма да може да ми помага обикновено двамата я къпем той я държи аз я поливам   bath

Общи условия

Активация на акаунт