Къде да си намеря половинка

• 200 814
  • 3 976
  •   1
Отговори
# 510
  • Пловдив
Грешно си мислите според мен, че "няма да си намерите половинка". С тази идея и аз си мислих, че съм свикнала но не бях. После тръгнах на бунт и реших да давам всичко от себе си. На границата, когато разбрах вече, че света е пълен с хора, които искат само да грабят без да дават. На границата, когато се страхувах, че след още един подобен случай  просто няма да ми е останало нищо. Намерих човек, който поне не ме излъга. Не желаеше просто да вземе любов и внимание за ден и два и да си тръгне. Обеща, че като чувства ще даде, толкова колкото получава. Не излъга и това беше достатъчно да го обичам и да преодолея многото проблеми.
Конкретната жена, която се е "научила да обича" не я съдя. Може би и моята позната не я съдя конкретно за това (за други неща я съдя и е стнала неприятна за мен). Тя, а може би и другите, които решават, че е по-добре да се "научат да обичат", този, който не ги е привлякъл в началото са минали през доста проблеми в стремежите си по своите страсни любови. Конкретно моята позната, беше отдала години от живота си и душата си на такава обич към човек, който никога не я е обичал, а просто я използваше за разнообразие извън семейството.

# 511
  • Far away from here...
Masterpiece, много си права, да. Не знам, не го осъзнават ли или нямат смелостта да си тръгнат и да останат сами. Имам една приятелка, силен човек, предвид, че и детето си отгледа сама, и търпи един ....няма да му дам определение, вече 7-8 години, просто не иска да е сама.

Всяка промяна е свързана с излизане от зоната на комфорта, скок в неизвестността, а това обикновено плаши. Разбирам тези хора - те просто предпочитат да останат в сферата на познатото, колкото и да е неудовлетворително, пред риска (и трудностите) от промяната. И тогава започваме да се самоубеждаваме, че избираме пасивността заради децата, родителите или някакви други причини, влизаме в ролята на жертви дори, а истината е, че ни е страх. Другата спирачка е нежеланието да поемем изцяло отговорност за решенията си, защото е по-лесно да прехвърляме причините за неудовлетворението си върху действията или бездействията на половинката. Така той/тя са виновни, че връзката не върви и хем имаме оправдание за неудовлетвореността си, хем не ни се налага да правим нищо, за да подобрим ситуацията.

# 512
Masterpiece, много си права, да. Не знам, не го осъзнават ли или нямат смелостта да си тръгнат и да останат сами. Имам една приятелка, силен човек, предвид, че и детето си отгледа сама, и търпи един ....няма да му дам определение, вече 7-8 години, просто не иска да е сама.

Всяка промяна е свързана с излизане от зоната на комфорта, скок в неизвестността, а това обикновено плаши. Разбирам тези хора - те просто предпочитат да останат в сферата на познатото, колкото и да е неудовлетворително, пред риска (и трудностите) от промяната. И тогава започваме да се самоубеждаваме, че избираме пасивността заради децата, родителите или някакви други причини, влизаме в ролята на жертви дори, а истината е, че ни е страх. Другата спирачка е нежеланието да поемем изцяло отговорност за решенията си, защото е по-лесно да прехвърляме причините за неудовлетворението си върху действията или бездействията на половинката. Така той/тя са виновни, че връзката не върви и хем имаме оправдание за неудовлетвореността си, хем не ни се налага да правим нищо, за да подобрим ситуацията.

Ами,ако само единият се опитва да оправи нещата,а другия няма желание?Тогава започваш да си блъскаш главата в стената и има 2 изхода - оставаш или напускаш.Наистина,трудно е да скочиш в неизвестното,знам.Не бих могла да се примиря да остана някъде,където няма ни взаимна любов,ни нищо.Няма по-гадно от това,да погледнеш в очите на другия и там да видиш...празнина.

# 513
 Фейсбук  Joy Звучи ужастно, но когато се излъжа да си сложа истинска снимка на профила ooooh! заваляват едни покани......(много съм фотогенична) А дори и да съм с някое изобрежение, пак някой някъде ми е харесал публикацията и  Laughing

Но пък да си призная аз не използвам фб като средство за запознаване с нови хора, а за поддържане на вече изградени контакти...

# 514
  • Far away from here...
Ами, ако само единият се опитва да оправи нещата, а другият няма желание, значи няма и смисъл Laughing.
Връзката затова е връзка - гради се и се развива от двама.
Другото е съжителство. За някои хора то също е вариант.
Избор, обаче, винаги има.

# 515
  • SF
Както и да е, аз съм на 33 и не ми пука (поне не много), че съм сам. Предпочитам да се събера с правилния човек, отколкото да бързам да се женя, просто защото има някакъв обществен натиск (в лицето на родители или приятели).

Само гледай да не се отплеснеш нещо и това да продължи и следващите 10 години.

# 516
Ами,ако само единият се опитва да оправи нещата,а другия няма желание?Тогава започваш да си блъскаш главата в стената и има 2 изхода - оставаш или напускаш.Наистина,трудно е да скочиш в неизвестното,знам.Не бих могла да се примиря да остана някъде,където няма ни взаимна любов,ни нищо.Няма по-гадно от това,да погледнеш в очите на другия и там да видиш...празнина.

естествено, че ще си тръгнеш. няма смисъл да си във връзка в която си сама или полагаш усилия и за двамата. колкото и да е трудно от началото - много по-добре е, отколкото да стоиш с някой, само заради едното съквартирантство. поне за мен е така.

# 517
Лошото е,че все повече хора не искат да показват/дават каквото и да било,преди другия да даде.

май наистина е така. и накрая защо не се получават нещата.. ами като си чакал ли чакал, да видиш другият дали ще направи всичките неща от списъка ти с изисквания, преди да си отвориш сърцето, и накрая вече няма смисъл. защото половинката вече се е уморила да влага емоциите си за някой, който стои на оградата и чака.

# 518
Лошото е,че все повече хора не искат да показват/дават каквото и да било,преди другия да даде.

май наистина е така. и накрая защо не се получават нещата.. ами като си чакал ли чакал, да видиш другият дали ще направи всичките неща от списъка ти с изисквания, преди да си отвориш сърцето, и накрая вече няма смисъл. защото половинката вече се е уморила да влага емоциите си за някой, който стои на оградата и чака.

Затова според мен е хубаво да се изяснят нещата,още в самото начало,колкото и плашещо да звучи.Все пак,не сме на по 20 години,всеки знае какво иска.Няма какво да си губим времето,пък да си играем на котка и мишка.Харесват се двама човека,казват си кой какви пориви и желания има и всеки да си решава иска ли да опита или да пали метлата...

# 519
  • Пловдив
Цитат
Харесват се двама човека,казват си кой какви пориви и желания има и всеки да си решава иска ли да опита или да пали метлата...
Аз съм на същото мнение.
Обаче много хора обичат да послъгват относно "какви пориви имат". "Аз съм супер сериозен човек, много те харесвам. Искам да сем заедно.", а всъщност "Привличаш ме сексуално и искам да пробвам дали си страстна в леглото." или "Изглеждаш много добре и искам да се изфукам пред приятелите си тази вечер, че съм с готината мацка." По сайтовете специално е пълно с такива хора. Навярно и в реалността е така. Писах за сайтовете, понеже аз съм от онези задръстеняци, които предимно там общуваха с мъже.

# 520
Цитат
Харесват се двама човека,казват си кой какви пориви и желания има и всеки да си решава иска ли да опита или да пали метлата...
Аз съм на същото мнение.
Обаче много хора обичат да послъгват относно "какви пориви имат". "Аз съм супер сериозен човек, много те харесвам. Искам да сем заедно.", а всъщност "Привличаш ме сексуално и искам да пробвам дали си страстна в леглото." или "Изглеждаш много добре и искам да се изфукам пред приятелите си тази вечер, че съм с готината мацка." По сайтовете специално е пълно с такива хора. Навярно и в реалността е така. Писах за сайтовете, понеже аз съм от онези задръстеняци, които предимно там общуваха с мъже.

Мен тази повърхностност много ме мори.А в сайтовете се забелязва по-лесно,особено като видиш как мъже,на вид сериозни са се описали... ooooh! Но и в реалността не е по-различно.

# 521
  • Sofia
Всеки мъж, който иска да е с една жена има сериозни намерения за .. несериозни занимания.  Grinning
Това, че някой е заявил какво иска не значи че ще го намери точно с вас, и не го прави лъжливо копеле ако не се получат нещата.

Не е добре да сваляте картите веднага, защото ставате лесна плячка за търсачи на разнообразие - като споделите какво търсите, естествено че точно това ще ви предложат (само на думи), за да си легнете.

# 522
  • SF
Затова според мен е хубаво да се изяснят нещата,още в самото начало,колкото и плашещо да звучи.Все пак,не сме на по 20 години,всеки знае какво иска.Няма какво да си губим времето,пък да си играем на котка и мишка.Харесват се двама човека,казват си кой какви пориви и желания има и всеки да си решава иска ли да опита или да пали метлата...

За мен пък това не е окей. Не мога като в ресторант да изброя желанията си и после да си изям и платя, каквото съм си поръчала. Не желая такива делови отношения и "плясване всичко на масата" в любовта. Ще ми замине тръпката. Както един предбрачен договор може да развали вкуса от предстоящата сватба. И не съм на 20 години, но не съм сигурна, че мога точно, ясно и необъркващо за партньора си да рамкирам всичко онова, което искам. Да не вземе да заспи, докато ме слуша?
Какво се очаква от мен? Ако му кажа, че не искам да ремонтирам дом, а да пътувам, че докато съм с него, ще трябва да се размотаваме по хотели ли? Не, не.... не мога да обещая, че знам много добре какво искам. И да яхва метлата този, който държи на такива отношения. Уж знам какво ми се иска, докато не срещна някого, който не е част от сметките, а да направи така, че да ми омекнат коленцата. И да се чудя откъде ми е дошло!

# 523
  • SF
MissMasterpiece и Karen,  много се доближавате до моята идея.
Поставянето на първо, второ, трето на масата още в самото начало, за мен е лоша и скучна идея.

# 524
  • Бургас

Да си сингъл има страхотни преимущества, обаче. ето 10 факта.
(...)

От 10те факта разбрах, че съм мъж. Мдам...
Иначе да, да си сингъл има страхотни преимущества. Както и да си в двойка. Страхотни преимущества има навсякъде и трябва да сме отворени за тях Simple Smile)

Общи условия

Активация на акаунт