Къде да си намеря половинка

• 193 074
  • 3 976
  •   1
Отговори
# 180
Имам една приятелка, която въобще не й вървеше в създаването на връзка. И тя така отчаяно искаше да има половинка до себе си. Е, намери я, ожениха се, роди им се дете. Но приятелката ми не е щастлива в брака си, просто човека не е подходящ за нея. Към момента след 10 годишен брак, тя повече от всичко иска да се разведе и да си е сама. Съвсем й се промени мирогледа.
Както се казва- Внимавайте какво си пожелавате, че може да се сбъдне  Peace

# 181
то дори не става въпрос само за споделяне, аз съм ЗА да си организираме нещо и да се видим и на живо, никога не се знае кой кога къде и как може да срещне някого Simple Smile Освен това има и партита за необвързани, ама сама не ми се ходи...Може и това да си заформим. Изпращам много гуш на всички, които са сами и вярвайте, че не винаги ще е така (дори и аз самата не винаги да го вярвам)  Hug
Благодаря..

# 182
  • София
Sugar.n.Spice , приятелката ти всъщност няма да е сама. Ще е с детето си.

# 183
Имам една приятелка, която въобще не й вървеше в създаването на връзка. И тя така отчаяно искаше да има половинка до себе си. Е, намери я, ожениха се, роди им се дете. Но приятелката ми не е щастлива в брака си, просто човека не е подходящ за нея. Към момента след 10 годишен брак, тя повече от всичко иска да се разведе и да си е сама. Съвсем й се промени мирогледа.
И това  го има..да

# 184
  • Пловдив
Цитат
Щом се е стигнало до брак и дете сигурно е имало моменти, в които тази жена е била щастлива от това, че желанието и се е сбъднало. Сигурно и днес е щастлива, ако не със съпруга си то поне с това, че си има дете. За това, колко връзки и бракове приключват неуспешно има много изговорено и писано и всичкото, почти винаги е истина. Значат ли тези неуспехи, че хората не трябва да имат стремеж да си намерят "половинка" или, че намирайки тя с гаранция ще е правилната?

# 185
  • Far away from here...
Това с "търсенето" винаги ми е звучало като да си насилваш съдбата, а и не е приложимо за всички.
Когато си сам с детето си и няма на кого да го оставиш, иди ми обяснявай за танци, хобита и разширяване на социалния кръг. Особено ако си в малко населено място, тотално забрави...
А любимо ми е да ми кажат: "Ми, води го с теб"  Laughing Направо си представям как мама флиртува, а то седи отстрани и брои опитите (и чичковците) й.
В работата е същото - ако си там от години, познавате се перфектно, няма как изведнъж да те удари светкавично просветление, че Пешо от IT е мъжът на живота ти  Laughing
Та, адекватен съвет не мисля, че има. Подходящо време и място - още по-малко.
Късмет е всичко - мен ме подминава вече пета година и престанах да го чакам.
Ако все пак дойде, няма да го върна, но усещам, че все повече приемам мисълта как това може и никога да не се случи.
Важното е последното да не ни отчайва! Peace

# 186
Тя не съжалява за брака си, най-малкото заради това че има детето си. Но колко време и нерви е изгубила с този човек, колко нощи е плакала и се е чувствала самотна, дори и с мъж до себе си, само тя си знае.
Може би ако не бързаше толкова да си намира половинка, щеше да попадне на подходящия и да не й се налага да преминава през такива мъки, каквито този мъж й причини.
Но, разбира се, всичко е в сферата на вероятностите, както казвате поне сега има детето си.
Тя сега казва, че ако пак реши да се впуска във връзка, ще си отваря очите на четири и няма да се примирява с първия срещнат.

# 187
  • Пловдив
Прочетох го на няколко места: "Късмет"
Късмета може да е и първия срещнат, може и да се оглеждаш и пак да попаднеш на някой фалшив.
Може и, като моята леля в стремежа си да избереш най-подходящия после цял живот да се чудиш, защо си сам. На 70 г. възраст тежко болна и умираща (не сме я изоставили) тя пак съжаляваше за това и товае, което е било важно за нея и е споделила на баща ми, че ние (племенниците и) и най-вече аз като момиче трябва да си имам семейство и деца.
Съдбата хем сам си я правиш, хем обаче е и нещо, което просто се случва. Да се обвиняваш за станалото и да мислиш: "ако беше иначе" само те наранява. По добре да се мисли за бъдещето, дори това да са глупави мечти.

# 188
  • Русе
Абе много депресиращо стана нещо... разтрогнати бракове, самотни родителства, визии за съпътствани от болести самотни старини и тъжно клатене на глава...
Липсва само опело, на което да присъства единствено свещеникът.

Ако човек гледа само към лошото, то най-много да го предизвика. И междувременно може да изпусне доброто, тъй като просто е фиксирал погледа си нейде другаде и не го вижда.

# 189
  • Пловдив
Правилно.
Депресарска стана историята.
То изобщо погледнато от гледната точка "пази се, избирай внимателно или да не съжаляваш после" не е много ОК.
За да има шанс трябва да си има и риск. Какво толкова: Като си го видял лично един човек и той ти е казал нещо, значи не ете е излъгал, а като го е написал, значи те е излъгал. Те дето искат да лъжат и на живо и виртуално си лъжат. Виртуално с какво да те излъже повече: външен вид... То вече и това не върви. На подобни лъжи крачетата са много къси. Всички останали лъжи могат да бъдат изречени и гласно, колкото могат да са написани.

# 190
С моята половинка се запознахме случайно покрай мои приятели.Бях в много лошо настроение , но след като го видях и всичко се оправи.Забравих за всичко. Излизахме и една вечер случайно се заговорихме и си разменихме номерата.Говорехме си,излизахме и всичко се нареди. Да разликата в годините /и размерите  Grinning/ не е малка /9г/ , но това няма значение нито за мен, нито за него. Все още не сме се сгодили но има време /няма нужда да бързаме/ и въпреки това ние се държим като едно семейство.

Не мислете, че не съм търсила. Да в кафетата момчета са ме гледали, усмихвали но не бяха за мен.Разбира се че съм излизала с такива, но нищо не се получи.Да кажем 80% от тях искаха само една нощ.

# 191
  • Far away from here...
Абе много депресиращо стана нещо... разтрогнати бракове, самотни родителства, визии за съпътствани от болести самотни старини и тъжно клатене на глава...
Липсва само опело, на което да присъства единствено свещеникът.

Ако човек гледа само към лошото, то най-много да го предизвика. И междувременно може да изпусне доброто, тъй като просто е фиксирал погледа си нейде другаде и не го вижда.

За мен фиксацията, в която и да е идея, не е добро решение - нито отчаянието и страхът помагат, нито безумното търсене (понеже задължително, ама задължително трябва да имаме половинка), нито пък позитивната самоутеха от типа "Трябва да съм си самодостатъчен и всичко ще е наред. Когато съм щастлив/щастлива сама, ще се появи и подходящият човек".
Защото и в последното има много истина, но в крайна сметка хората сме създадени, за да споделяме. И дори упорито да си набиваме в главата колко хармоничен е животът в нас и извън нас, живеейки сами, все идва моментът, в който започват да ни липсват едни простички човешки нещица като усещане за топлота, разбиране, подкрепа, взаимност, които сами няма как да си дадем.

# 192
първо си зададох въпроса тези младежи какво търсят в този сайт, пък после си казах, ми аз като не съм мама, кво правя тук...
всички знаят че в bg-mama има отговор за всичко. аз даже от мъж научих за този форум. питах  го нещо как да го направя и той ми каза - в bg-mama със сигурност има отговор  Wink

# 193
  • Велико Търново
Луна и грош, страхотни постове  bouquet Споделям напълно твоите мисли и виждания по въпроса и по-добре не бих могла да се изкажа по темата!

# 194
Прочетох го на няколко места: "Късмет"
Късмета може да е и първия срещнат, може и да се оглеждаш и пак да попаднеш на някой фалшив.
Може и, като моята леля в стремежа си да избереш най-подходящия после цял живот да се чудиш, защо си сам. На 70 г. възраст тежко болна и умираща (не сме я изоставили) тя пак съжаляваше за това и товае, което е било важно за нея и е споделила на баща ми, че ние (племенниците и) и най-вече аз като момиче трябва да си имам семейство и деца.
Съдбата хем сам си я правиш, хем обаче е и нещо, което просто се случва. Да се обвиняваш за станалото и да мислиш: "ако беше иначе" само те наранява. По добре да се мисли за бъдещето, дори това да са глупави мечти.
Шапка ви свалям!!! Peace

Общи условия

Активация на акаунт