Може ли човек да си построи малка къща (около 60 кв.м.) до 20 000 лева?

• 17 657
  • 8
  •   1
Отговори
Зравейте. Може би въпросът ми е дори смешен, но реших все пак да ви попитам. Имам място в село Крушовица, Ихтиманско. Урегулирано е, в него има ток и питейна вода. Мечтая си там да си построя къщичка, голяма около 60 квадрата.

Разгледах много сглобяеми къщи. Наистина са страхотни, монтажът е бърз, устойчиви са на земетресения. Но и цените им до ключ са непосилни за мен - между 18-25 000 евро. Наистина това не са много пари, но сами разбирате, предвид учителската ми заплата, че тези пари са ми непосилни.

Разгледах и т.нар. сгъваеми къщи, за които не се правят основи. Те се монтират с кран за 1 ден и се разгъват на място. По-евтини са, но изолационните им свойства са лоши. Моя позната работеше в такъв офис в Люлин и сметките за разхлаждане през лятото и за отопление през зимата бяха много големи. А и не ми се иска да се върна и да не намеря къщата си, открадната с кран.

Имате ли представа дали мечтата ми е осъществима? Обикновено всички познати, които са си построили къщи, ми казват огромни цени, но и къщите са им с големи квадратури - над 120-150 кв. м. А аз искам нещо малко, схлупено, но да е дом.

Ако има някоя от вас, построила малка къща, ще се радвам да ми даде напътствия и съвети.  bowuu

# 1
Тези са най-евтините, които съм виждала : http://www.dom-hobi.com/

# 2
20 000 лв може да ти стигнат за проект , план, разрешителни и т.н и най- много до груб строеж, тоест на тухла.
После поне още 10 000 лв за да я докараш до обзавеждане.

# 3
20 000 лв може да ти стигнат за проект , план, разрешителни и т.н и най- много до груб строеж, тоест на тухла.

Ооо, обзавеждането изобщо не го мисля. Него малко по малко. За мен е важно самият строеж, ВиК и ел. инсталацията.

# 4

Ооо, обзавеждането изобщо не го мисля. Него малко по малко. За мен е важно самият строеж, ВиК и ел. инсталацията.
Искам да ти кажа, че за 20 000 няма да можеш да направиш замазки, ел, ВИК инсталации, бани, тоалетни.... а онези къщички са до ключ, предполагам са до ниво обзавеждане, вкл. баня и тоалетна с плочки, чинии и т.н. А тези уж дреболии биха ти стрували поне 10 бона.

# 5
# 6
Може разбира се, ако имаш възможност виж тези идеи

# 7
От коментарите на по-запознатите разбирам ,че който се е решил на такова начинание трябва да е заделил 30 000 - 40 000 лв. , за да действа спокойно и да може да си направи всякакви довършителни работи и да помисли и за обзавеждането на малката спретната къщурка с две липи отпред

# 8
Може само ако си професионалист в тази сфера, иначе е утопия.

Общи условия

Активация на акаунт