Укротяване на звяра в розово

• 16 596
  • 229
  •   1
Отговори
# 135
Пунчик, безценни са ти съветите, не се съмнявам, че са изстрадани до един.   bouquet

И аз се отказах от празните заплахи, просто няма смисъл. Искаш да влезеш в телевизора за да видиш по-добре Маша и не слушаш като ти казвам да се отдалечиш? Телевизорът се изключва и толкова, да се тръшка. Например. С купуването е по-лесно, казвам, че не съм си взела пари (факт) и след известно дърпане подминаваме магазина. Това се случва на прибиране от забавачката, понеже пътят минава край супермаркетче, в което продават СОЛЕТИ. Mr. Green

# 136
  • Варна
Пуцбърг, аз само си разказвам и се надявам и останалите да започнат, за да си чопвам нещата, които ми харесват Hug
Даването на съвети е опасна и неблагодарна работа.

Днешният ми разказ ще е за "предупрежденията".
Когато ходехме някъде на гости (или на детска площадка) и исках да стоим 2 часа, казвах че ще стоим да речем един и половина.
Като мине един час започвам да предупреждавам, че остават 20мин., като минат, казвам че остават още 10, като минат, казвам че остават още 5 и като минат и те, казвам че е време за тръгване.
Тя си мрънка и си проси още.
И нали е била мноого послушна, а аз съм мноого добра майка, разрешавам още 10 мин.
Като минат 10-15 ставаме, разделяме се 10-15 мин. на вратата и ей ти ги на точно колкото съм ги планувала и с минимум драми за двете страни  Mr. Green

Естествено като беше малка 2, 5, 30 мин. не й говореха нищо, затова ги измервахме в песнички и филмчета.
Като беше още по-малка, всички минути бяха заменени със "след малко".
Ключовото е, че предупреждавам поне 3 пъти преди тръгване, на все по-кратки интервали, за да има време да се нагласи психически. Много е гадно да те прекъснат и да те задърпат баш на най-интертесното.

Сега вече е свикнала не само тя, а и приятелките които й идват на гости, защото ги действам по същия начин. Надничам в стаята и предупреждавам - остава ви още 1 час игра, .... 30 мин., ... 15 мин...

Не съм видяла неприятни странични ефекти.

Другото "предупреждаване" го правех като беше малка и после спрях, но сега нямам време да обяснявам. Може би утре.

P.S. Покрива на барбекюто беше покорен онзиден без скъсани клинове и с мaлко повече опъване като дойде време за слизане. На третата минута ми свърши милия глас и заявих, че ако не слезе веднага не само ще j забраня да се качва, но ще закарам и стълбата на такова място, че да не може да я докопа  Mr. Green Сега иска като дойде лятото да й давам хавлия и да се пече отгоре. Казах й по този въпрос да се обърне към баща си. Познайте дали посмя  Joy

# 137
Пунчик, за тези предупреждения бях чела някъде и наистина работят.
За всяко едно нещо, което предстои гледам да дам предварително информация. Ако тръгваме от парка също предупреждавам по-рано, защото тя казва чао на всяка тревичка и птичка. Просто й трябва време за сбогуване.
Това спестява доста драми.

# 138
  • В един копнеж!
Очарована съм! С голям кеф ти изчетох написаното, Пунчик. Много ми харесаха подходите към детето. Отвътре ли ти идват или имаш образование за това, четене на спец. литература?!!  Simple Smile

# 139
  • Велико Търново
Очарована съм! С голям кеф ти изчетох написаното, Пунчик. Много ми харесаха подходите към детето. Отвътре ли ти идват или имаш образование за това, четене на спец. литература?!!  Simple Smile
Щях да напиша същото Peace Аз "на теория" много неща уж знам, но ми се разминава с практиката Confused

# 140
Щях да напиша същото Peace Аз "на теория" много неща уж знам, но ми се разминава с практиката Confused
Тези насоки може и да работят пи някои по-плахи и кротки деца... При синът ми тези предупреждения НИКОГА не работеха, точно обратното още повече му засилваха хъса да причини щета на себе си, околните или някой предмет   Mr. Green
Ако му кажа, че ще го заболи, че няма да може да слезе, че ще се счупи нещо, че на мен нещо ще ми стане - грам ама изобщо не го интересуваше. 
Скачаше с главата надолу катерушките и пързалките още на няма и 2 - с току разцепено и кърваво чело наби една главичка на батко на 6г. (той беше на 1г.10м.) - защото не му давал да се пусне на пързалката с надолу главата  Shocked
Нарочно ме удряше и ми правеше "страшно", ако му кажех, че нещо ще ме накара да се чувствам така.
Съвсем съзнателно чупеше всичко нарочно, което му кажа, че би се счупило напр. ако го хвърли.

Т.е. абсолютно всичко точно в белята - без значение дали му казвам да го прави или да не го прави.

Затуй и не съм го водила по доктори, че да не чакаме през кабинета  Laughing

... и затова съм претръпнала пред малката (която се очертава същия бяс, че и учител си има, ако не й идва нещо на акъла) ... и като нищо не й казвам и забранявам е много по-лесно. Просто я премествам и толкова. Иначе може и 2 часа да обяснявам ... и пак всичко ще е наопаки Simple Smile

# 141
  • Варна
Аз затова още в първи си пост в темата започнах от това, че детето ми е разбрано и че не вярвам, че заслугата за това е само моя.
Ако вярвах, щях да съм написала книга и да съветвам наляво и надясно   Laughing
А ако всички деца бяха еднакв някой щеше да я е написал още преди векове  Simple Smile

# 142
  • Burgas, Bulgaria
ХелППП- не мога да я удържа , иска да ходи по шосето , дърпа се и се влачи ,днес си скъса дънките да се влачи ,а как да я пусна ,коли минават ,ужас ....- като и се карам и обяснявам  се смее ама с глас и захласване ....
хайде ,помагай те ,че няма да я изведа без акъл за противодействие  Crossing Arms

# 143
  • Куциндрел
ХелППП- не мога да я удържа , иска да ходи по шосето , дърпа се и се влачи ,днес си скъса дънките да се влачи ,а как да я пусна ,коли минават ,ужас ....- като и се карам и обяснявам  се смее ама с глас и захласване ....
хайде ,помагай те ,че няма да я изведа без акъл за противодействие  Crossing Arms
Ами ти защо й ходиш по акъла? Я за рачичка и влачейки я у вас. Хич не й се връзвай. После може и да я накажеш в стаята й. Така няколко пъти и веднага ще й стане ясно, че не бива. Но не трябва много да й се обясняваш. Обясняваш само, че ако продължава е наказана и толкова. После наказанието.

# 144
  • Burgas, Bulgaria
Така направих - метнах я на рамо ,като агне и в колата ,баща и се появи от нейде , а утре ? Това с наказанието го опитвам в количката като я сложа .и я игнорирам докато протестира ....,че в стаята ме е страх сама да я оставя ,защото се качва на леглото на брат си и с главата напред скача ,та съм постоянно с нея ,тя и за това е толкова голям кърлеж .

# 145
И моята се дърпа и се дере да ходи на улицата - изобщо не й обръщам внимание и не го правя на въпрос. Има неща, които просто НЕ може и толкова. Ако ще и да се засинее от инат.
Вдигам си я и си я изнасям от местопрестъплението Simple Smile Simple Smile Гледам да отвлека вниманието с друго и като се поносим и си поговорим 5-10 мин. вече е забравила.
Количка съм ползвала само до 4тия месец.. след това беше невъзможно да я сложа за повече от 10 мин. и то предварително приспана Simple Smile Та хич и не съм си давала зор да я уча да стои вързана.. на кенгуру, слинг, сега на конче.. за ръка...

# 146
  • Куциндрел
Така направих - метнах я на рамо ,като агне и в колата ,баща и се появи от нейде , а утре ? Това с наказанието го опитвам в количката като я сложа .и я игнорирам докато протестира ....,че в стаята ме е страх сама да я оставя ,защото се качва на леглото на брат си и с главата напред скача ,та съм постоянно с нея ,тя и за това е толкова голям кърлеж .

Другият вариант е, както беше писала Джизъс, заставаш на едно място и я хващаш за ръка. Не й обръщаш внимание, нека да се нареве.

# 147
Първо, създавайте визуален контакт с децата си. Застанете на тяхното ниво и говорете тогава.
Тук идва и второто, говоренето, правете го немногословно, а кратко, ясно, сбито и, когато се налага заповедно, с рязък, остър тон.
Трето, детето трябва да разбере кой командва парада! Сега, свобода на децата, даване право на избор и свободолюбиви родители не се бие с горното ми твърдение. Обаче! децата са отговорност на родителите, като техни създатели, и като възрастни индивиди, заети с отглеждането им. Поради това и всеки трябва да си знае мястото. Да се влачи, искайки да ходи по улицата, сред колите е абсолютна демонстрация на желанието на детето да се наложи над родителя. Колкото повече последният казва "Не! Не! Не!", толкова повече детето се настървява да докаже, че то ще се наложи и неговото ще бъде. Да, де, ама не върви. Малкият човек е като кучето, изобщо не се извинявам да сравнението, обича да си знае стопанина и скача според пръчката. Поради това трябва изначално да се нагласят правилата. Но и да се спазват от двете страни.
Съгласете се, но ако мъжът ви е прекрасен в отношението си към вас, угажда ви за всичко и търпи всичките ви пмс и извън пмс синдроми, дава ви свобода, но от време на време ви гледа с ядосан поглед и ви отказва нещо за вас нормално, не ви дава да отидете на козметик, когато имате най-голяма нужда от такъв, няма да сте щастливи, нали? И освен това ще сте и объркани, ще се питате какво става?! Ама си знаете, че като се разциврите и той, нали е с меко сърце поддава.

Децата не са наясно с желанията си; трудно ги градират, още повече са на принципа "Искам да искам, щото така ми се иска да искам!". К
Като не искате драми в магазина пред щанда с шоколад, не отивате в магазин с детето.
Като не искате да се превъзбужда и пищи, когато усетите и лек повей на умора, се прибирате или сядате да починете.
И пр.

# 148
  • Burgas, Bulgaria
Ей така като чета и ми става хубаво ,все едни Сийзър Милър ми е насреща ,та чак се виждам и добивам увереност ,че ще се справя с мини пинчера  Laughing ...
Опитах днес ,да я хвана и задържа докато се натръшка и изпищи ,  обаче една бабичка започна да протестира ,че и било шумно , а никак не ми беше до влизане в ... не съм сигурна какво щеше да произлезе от словесната битка !

# 149
  • Куциндрел
Опитах днес ,да я хвана и задържа докато се натръшка и изпищи ,  обаче една бабичка започна да протестира ,че и било шумно , а никак не ми беше до влизане в ... не съм сигурна какво щеше да произлезе от словесната битка !

Ако беше насъскала качествено бабата, детето щеше тутакси да забрави за истерията си.
Следващият път подобна баба я изяш с парцалите. Peace

Общи условия

Активация на акаунт