Укротяване на звяра в розово

• 16 540
  • 229
  •   1
Отговори
# 15
Наблюдавали ли сте какво правят, когато ги храни друг човек? И не говоря за някоя баба...
По-голям батко/кака или пък леля, чичо, вуйчо, съседчето... знам ли. Понякога това жъне успех Simple Smile
Моят син и до ден днешен няма да вземе храна от чужд човек. А пък като по- малък беше просто абсурд да разреши на някой друг освен мене или бабите да го храни, той дори и на баща си не даваше.
От около едногодишен до 2 го храних, носейки го под мишницата. Излизахме на улицата пред нас , в едната ръка той, в другата- купата с манджа, зяпа колите , а аз дебна да бутна някоя и друга лъжица в устата.

# 16
Джули, споко Simple Smile Описваш дъщеря ми  Hug От новородена я храня със спринцовка и капкомер - оплаках се де що има на форуми и доктори - овнето си е овне  Mr. Green

Затова съм я оставила съвсем сама да се оправя както си иска за всичко. И има мир   Sunglasses

# 17
Моят син и до ден днешен няма да вземе храна от чужд човек. А пък като по- малък беше просто абсурд да разреши на някой друг освен мене или бабите да го храни, той дори и на баща си не даваше.
От около едногодишен до 2 го храних, носейки го под мишницата. Излизахме на улицата пред нас , в едната ръка той, в другата- купата с манджа, зяпа колите , а аз дебна да бутна някоя и друга лъжица в устата.

Разбирам те Елена. Всички деца са си различни, и както повечето от вас казват, ината си е инат и това си е Simple Smile
Не губете вяра, рано или късно ще се откажат от този си инат. Само имайте на ум, че като порастнат малко може да станат твърде капризни откъм избора на храна. Аз например бях доста капризен, това не ми харесваше, онова беше твърде зле изглеждащо... дай ми сладко и пържени картофи и щях да ти пълзя в краката. С времето си отшумява, но съм сигурен, че вие това си го знаете Simple Smile

# 18
Моята дама е кротичка, ама ще ви чета, че имам 1 предвид, да съм подготвена де.

# 19
  • София
От позицията на времето мога да кажа, че светлина в тунела се появява към 3 год и постепенно към 4 започват да приличат на хора. До тогава се бях научила да бъда глуха и сляпа за определени неща, да дишам баааавно и дълбооооко (въпреки, че ми идеше да помета земята с нея) и така...

# 20
  • Burgas, Bulgaria
от понеделник насам ми побеля косата .... В понеделник за секунди грабна от легена с прането капсулата Ариел и докато се наведа да я изтръгна от ръчонките и , вече и течеше от устата ..... след това разбрах какво е да хукнеш към спешното без долни гащи и сутиен ,без пари и телефон и колко силен може да си докато си стискаш детето ,за да му наврат сондата с която да му промият стомаха и как после ,може да му забравиш името ,като свърши всичко и те питата как се казва ...
В сряда ,отивайки да плащаме сметки (живеем извън града ,баща и ни закара и ни остави в центъра), се оказа ,че картата от която трябва да изтегля пари я няма ,казвам си ОК ,ще вляза в банката и ще ги изтегля ..... наивница,нали лична карта трябва да имаш за това .... добре ,че имам пуснати монети из чантата , та да се приберем ....
В четвъртък вечер вдигна температура ( не беше боледувала от лятото) , 40градуса и братко ,няма сваляне ,ни аналгин ,ни нищо ....- ангина ,вероятно от бъркането или са и вкарали бацил или сама си го е навряла ,че нали ближе всичко, вся тая  .......
петък беше ОК
днес е събота , яде ,сега спи ,надявам се тази серия да свърши ,защото не съм сигурна дали няма да стана алкохолик , направо ми дойде в повече  Crazy Crazy Crazy Crazy

# 21
  • София
Това с лапането на всичко е много, много гаден период...Обикновено ги пуска по- рано, при вас явно се е позадържал...Сега ми мина през главата да пуснете за всеки случай едни изследвания. Може да звучи шантаво, но понякога липсата на някой микроелемент води до апетит за ядене на супер странни неща.
Не, че давам диагноза, но нищо не пречи да се провери...

# 22
  • Burgas, Bulgaria
Наистина е ужасно ,ближе и лапа наред, най-много яде дърво ,но сега е затишие ,скоро не съм вадила чепове или както му се казва от устата и ....лошото е ,че вън също прави това , сега е мода ,върви ,върви и ляга на земята и започва да имитира плуване жабешката  ,като най-интензивно мърда ръцете,много и е кеф да чисти земята ... При опит да я вдигна ,се отпуска като изпран чорап ,аз не съм никак слабичка ,но имам сериозни проблеми с гръбнака и съм се отказала да правя тези силови тренировки с 13кила отпуснато човече - то поне файда да имаше да е вдигна ,а тя свива краката иииии ...
 Joy Joy Joy Joy атракция за бабите наоколо ..
Какви изследвания се пускат ,  хора са ми казвали ,че има нужда от калций примерно ,но не смея да купя нещо и да дам без да съм говорила с педиатъра , мислех ,че е период от зор ,защото на 1г. и изби първия зъб и за 6-7 месеца и се напълни устата  ама ..... продължава  newsm78

# 23
При нас беше хартия, Мадам Тиква, ядеше се всичко хартиеподобно.  Laughing А като цяло ситуацията е подобна на вашата, нищо, че наближава три години. Крещя, съскам и ръмжа (мда, нечовешко), когато съвсем прекали, например да иска да тича из къщата с вилица в ръка и да не ми дава да ѝ я взема от ръката. Разбира се, най-влудяващото е да виждаш, е чудесно разбира какво ѝ говориш и да се прави на ударена. Когато абсолютно ми прекипи или ставам и излизам, или просто ѝ обръщам гръб демонстративно -- един вид, щом не ме слушаш, няма да се хабя изобщо да обяснявам. Засега работи.

Успех и търпение, съвет едва ли мога да ти дам, но с времето ще започне повече да разбира.

# 24
Джули, споко Simple Smile Описваш дъщеря ми  Hug От новородена я храня със спринцовка и капкомер - оплаках се де що има на форуми и доктори - овнето си е овне  Mr. Green

Затова съм я оставила съвсем сама да се оправя както си иска за всичко. И има мир   Sunglasses

duhi_puhi  Mr. Green.Аз права същото като теб. Оставила съм я да се оправя и гледам да се намесвам минимално, в това, което прави тя. Така аз съм спокойна, а тя - явно доволна.

мадам тиква от това, което пишеш, оставам с впечатление, че дъщеря ти прави така именно заради твоите реакции. До колкото разбрах, ако се случи нещо ти скачаш, викаш, караш се. Възможно ли е детето нарочно да те провокира? Как мислиш, ако я оставиш на на мира и реагираш спокойно, независимо от белята, дали тя няма да загуби интерес?

# 25
  • Колибите
Запис.

# 26
мадам тиква, ужасни приключения! Дано не се повтарят!

Има нещо вярно в това, че малките деца са склонни да вършат лудории, за да ни привличат вниманието. Моята дъщеря /5г./ имаше такива периоди. Е, не е яла странни неща, но определено ме изкарваше извън нерви. Не й пукаше ни да й се скарам, ни да я понатупам. Напротив. Имам чувството, че още повече се забавляваше от реакциите ми.
С времето порасна и сега разбира повече, естествено. И мога да й обясня защо не бива да се прави нещо си - че е опасно или невъзпитано. Но все още понякога нарочно вдига шум или с  нещо друго ме предизвиква само и само тя да е центъра на вниманието ми.  Crazy

Определено мога да кажа, че откакто се държа по-спокойно с нея и нейните прояви доста се разредиха.
Опитай този подход, може да помогне!  Peace

# 27
Може да съм претръпнала от баткото  Laughing Той беше перпето мобиле... Уникално неспящо, вечно бесуващо и правещо бели човече (още е такъв  Mr. Green).
И сега дребната изобщо не ми прави впечатление  - нищо ново под слънцето. И на всичкото отгоре попива всички бели от батко си... и ги повтаря по бебешки ... много е смешна (или поне се опитвам да ми е смешна, иначе ми кипва здраво  Whistling).

# 28
А моят маймун в събота - на площадката сме и той се криви и не слуша. Скарах му се и го тупнах леко по дупето. И той като хукна по площадката, смее се и вика с цяло гърло - Не ме бийййй, не ме бийййй..... #Crazy Grinning Joy Ще рече човек, че го бия на лягане и на ставане...

# 29
Може да съм претръпнала от баткото  Laughing Той беше перпето мобиле... Уникално неспящо, вечно бесуващо и правещо бели човече (още е такъв  Mr. Green).
И сега дребната изобщо не ми прави впечатление  - нищо ново под слънцето. И на всичкото отгоре попива всички бели от батко си... и ги повтаря по бебешки ... много е смешна (или поне се опитвам да ми е смешна, иначе ми кипва здраво  Whistling).

Точно. У дома е същата работа. Баткото е като пружинка, от сутринта. Малката е попивателна и каквото прави той, го прави и тя. Добре, че живеем в къща и имаме достатъчно място за да лудуват. Оставила съм ги на воля, като държа все пак, той да наглежда сестра си.

Общи условия

Активация на акаунт