Укротяване на звяра в розово

• 16 534
  • 229
  •   1
Отговори
# 45
Забрави за думичката "респект". Явно твоето човече възприема себе си, като важна персона, каквато е  Simple Smile
Продължавай да й казваш "не" със сериозен глас за важните неща, без да викаш, като трябва да си готова, че може да не те послуша. Когато не се съобразява с твоето "не", просто я "грабваш внимателно", гушваш я и се отдалечаваш с бързи крачки от мястото, за което се е запътила. Ако сте в къщи, просто отивате в другата стая, там я оставяш и веднага й показваш нещо, колкото и безинтересно да е, като разговаряш с нея и й обясняваш каквото ти хрумне. Това дава ефект, защото от една страна ще е изненадана, от друга, ще й е интересно какво става, къде отивате и какво изобщо се случва. При мен този подход работеше. Успех! 

# 46
Raffaella, благодаря, че ме отрази.  Grinning  Деденцето не ми се връзваше. Или поне не видимо. Не изпадаше в истерия, ако видеше, че съм си направила салата от лалета и иглика, при това я ям, нито че съм си измила косата с прах за пране, или съм пробвала да измия чиниите в пералнята.
Сядаше и обясняваше ясно, точно и спокойно, защо така не се прави, че това е опасно, че мога да пострадам, а той няма какво да прави без мен, ако вляза в болница и пр. тинтири-митири. Но така че да му се вържа. Обаче, това се случваше между нас изначално. Майка ми и баба ми имаха, прощавайте, вашето поведение, нещо средно между паника, истерия, но и гордост, че имат такова момиченце у дома. Е, аз как да ги разочаровам?!  Mr. Green

# 47
  • София
Ох, аз почти винаги успявам да съм като деденцето на Касита, може би с годините съм се кротнала и улегнала и нищо не ми се вижда ЧАК такава драма, а най-редовно се правят пакости у дома.
Обаче - имам си и аз ахилесова пета и това е обличането сутрин за градина. Момичета, не мога, просто не мога да ви обясня какво е чудо!! Има си мнение за това какво ще носи, и нищо, ни-щич-ко не е в състояние да го промени. Което принципно не би ми пречило, ако ще с космонавтски шлем да тръгне, обаче тя иска да носи точно 2 неща - тънък чорапогащник и една дантелена розова 'балеринска' пола, която вече й е с 2 номера по-малка, стиска й на кръста, не й покрива дупето, а дори да оставим това настрана, просто няма никакъв начин да я носи ВСЕКИ ден. За бога, бях започнала да я пера всяка вечер, а тя къде изсъхне, къде не изсъхне - случи се една сутрин баща й да й я донесе от простора да й даде да я пипне, че още е мокра, тя я взе и си я облече както е мокра и трябваше дълго и напоително да говорим защо не се обличат мокри дрехи. Което също не е проблем, аз си й говоря дълго и напоително по принцип и тя възприема, но сутрините времето ни е ограничено в някакви рамки и това става голям проблем.
И да се съгласи да облече нещо друго, то задължително трябва да е пола, в краен случай рокля - 6 панталона стоят непипнати в шкафа - и задължително да й е 'лекичко' - разбирай тънко и късо. А е все болна, не мога да се примиря с това ходене гола - разбирам поне да се каляваше, а то .. само сополи и кашлици отглеждаме. И е темерутче - не се кара, не вика, не пищи, просто сяда и се вторачва в една точка и край, не те отразява докато не стане на нейната (нелошо качество донякъде, но не и когато е обърнато срещу мен Simple Smile)
Имаше преди едни пантофи любими, бяха й станали толкова тесни, че имаше рани по краката и пак не ги сваляше. Обяснихме й подробно защо не може да ги носи и че ще ги изхвърлим, тя рева много много дълго и напоително и до ден днешен ни се сърди като се присети, че сме я лишили от тях.
Синът ми беше толкова,  тооолкова различен, каквото му извадех от шкафа, това обличаше. С това малкото просто не знам как да подхождам. Пробвах да я водя на пазар за дрехите й - нищо не си хареса, освен една пачка за балета ( а обиколихме 3 немалки магазина); пробвах да вадим дрехите от вечерта - също неуспех, сутрин вече има друго мнение, което е - розовата пола. Пък.

# 48
  • Burgas, Bulgaria
 rotfImao rotfImao rotfImao rotfImao rotfImao  извинявай , не мога просто ......

# 49
  • София
Смей се, смей се, ще ти я пратя някоя сутрин да я облечеш топло и прилично  hahaha
На кой прилича това дете изобщо не знам, нито аз съм кокетка, нито мъжа ми е суетен ...  ooooh!

# 50
Няма ли вариант да й ушиеш няколко такива поли с леки вариации, така че да няма проблем със съхнене, освен това може да се сложи подплата, така че през зимата да не й е студено? Иначе на въпорсът ти - прилича на себе си Simple Smile

# 51
То варианти винаги има, но не е там въпроса. Много добре ми е позната тази история с настояването да се облече точно определена дреха независимо дали времето навън е подходящо. Не може навън да вее и да фучи, а онова да се размотава с принцеска поличка.  Crazy

Обаче да не си мислите, че като пораснат, ще стане по-лесно и ще се разбирате по-добре - голямата ми дъщеря /14г./ общо взето цяла зима й обяснявам, че навън температурите са под нулата и все пак изискват облекло, което да я предпази от измръзване. Слава Богу, че най-сетне се постопли!  ooooh!

# 52
Темата е да се смееш ли, да плачеш ли, и не мога да не се запиша.  Joy Joy

# 53
Дънки, анцузи и панталони въобще не купувам, не ги облича дори веднъж. За какво да си давам парите?  Tired Предупреждавам и да не и подаряват. Носи само поли и рокли и клинове. Зимата в най-големия студ сме с чорапогащник и два клина отгоре. Все и е горещо, а е кожа и кости и сопола и виси с месеци.

# 54
  • София
E, не става ли по-твърдичко, да скръцнеш със зъби и да кажеш "Обувай панталона веднага"? Thinking

# 55
 Чета и се плаша, макар че почти всеки ден ставам свидетел на всякакви ситуации родител-зверче. С моя мъж опитваме за бебе и наистина започнах да се замислям какво ще правя сама в големия град, но пък като се сетя за не малкото примери как баби и дядовци се бъркат във възпитанието  и най - безцеремонно разрушават авторитетът на родителя пред детето, си мисля, че може и да е за добре това, че на близо няма дядо и баба.
 Между другото като чета тази и една друга подобна тема ми направи впечатление, че масово все обяснявате на децата какво са направили какво не трябват да правят и т.н., но никой както казва Елица не казва просто - СТИГА! Мисля, че с тези обяснения детето губи респекта към вас, все пак вие сте родителя и не сте длъжни да давате обяснения на това същество, което се забавлява с вашите нерви.
 Не забравяйте, че отношенията между съпрузите и вашето поведение с останалите е изворът на възпитание.

# 56
  • София
Чета и се плаша, макар че почти всеки ден ставам свидетел на всякакви ситуации родител-зверче. С моя мъж опитваме за бебе и наистина започнах да се замислям какво ще правя сама в големия град, но пък като се сетя за не малкото примери как баби и дядовци се бъркат във възпитанието  и най - безцеремонно разрушават авторитетът на родителя пред детето, си мисля, че може и да е за добре това, че на близо няма дядо и баба.
 Между другото като чета тази и една друга подобна тема ми направи впечатление, че масово все обяснявате на децата какво са направили какво не трябват да правят и т.н., но никой както казва Елица не казва просто - СТИГА! Мисля, че с тези обяснения детето губи респекта към вас, все пак вие сте родителя и не сте длъжни да давате обяснения на това същество, което се забавлява с вашите нерви.
 Не забравяйте, че отношенията между съпрузите и вашето поведение с останалите е изворът на възпитание.

Както пишеше в профила на една съфорумка - Малодетна! Преди имах поне четири теории как се гледат деца! Сега имам четири деца и нито една теория!

Успех в бебеправенето   bouquet

# 57

На теория звучи добре. На практика понякога приложимо, по- често не Thinking  

# 58
Аз пък съм на мнение, че на детето винаги тр да му се обяснява, така са ни учили и в университета.

# 59
  • София
То хубаво обясняваш, обясняваш, ама докога? В някакъв момент не трябва ли да кажеш "Не, баста!", какво казват в университета? Thinking
Или трябва да го оставиш тригодишното да ходи с пола на минус 5 и да мете пода всеки път, когато не е доволно нещо?

Общи условия

Активация на акаунт