Укротяване на звяра в розово

• 16 536
  • 229
  •   1
Отговори
# 30
  • Колибите
newsm78 Не съм много сигурна дали идеята е добра. Да не се получи малко омагьосан кръг - да се очакват винаги някакви награди и поощрения?!

Мд-а-а-а, когато за прибрани играчки дъщеря ми получи бонбони, на следващия ден нарочно пръсна всички играчки за да получи бонбони пак. Не ми се получи манипулацията Sad

# 31
newsm78 Не съм много сигурна дали идеята е добра. Да не се получи малко омагьосан кръг - да се очакват винаги някакви награди и поощрения?!

Мд-а-а-а, когато за прибрани играчки дъщеря ми получи бонбони, на следващия ден нарочно пръсна всички играчки за да получи бонбони пак. Не ми се получи манипулацията Sad
Абсурд с награди и поощрения. Точно на 3тия път им минава мерака за такива Simple Smile

# 32
До 3-4 г. са си пещерни човечета  Laughing

# 33
  • София
Мадам Тиква, пробвала ли си различни дейности, които да й привържат вниманието към други неща. Например да правите нещо заедно. Аз разбирам, че имаш нужда от време за себе си, но така или иначе все си нащрек...
Рисувате ли заедно? Майсторите ли разни неща заедно? Четете ли книжки? Има доста занимания, които са приятни за децата и когато им се дава свобода са щастливи. Моята е способна да прелива вода непрекъснато. От канче в канче, в по-малки съдове - в по-големи. Фунии и т.н.
Сигурна съм, че си ги пробвала тези неща, но все пак...
Относно яденете на разни неща, аз не мога да помогна. Когато беше на 10 месеца й дадох пълна свобода по поляните в парка. Тогава ме обвиняваха непрекъснато, че лапала различни неща, но след като напъха едно кучешко... и един фас, мога да се похваля, че от тази възраст нагоре вече не е слагала нищо в устата.
Мисля си, дали можеш да й даваш заместители на дървото - твърди бисквити, моркови?

# 34
  • София
Пробвах всичко, което прочетох и чух за малката щерка, нищо не даваше ефект, очовечи се като стана на около 4 години. Сега пак има инатливи изпълнения, но сравнено с преди е направо цветенце, пу-пу-пу. Така че ако сте от нашата група - пожелавам търпение и мноооого здрави нерви за мама!

# 35
На възраст около 4-5 години любимото ми занимание, наред с играта с кукли и разглеждането на книжки, беше да пиля нервите на баба си и майка си. Мммм, у-ми-рах си от кеф! Всичко правех на инат- не исках да ям, защото те са ми казали, не исках да спя, защото те така искат, не исках червената блузка, ако и да ми беше любима, защото те ме караха да я облека. Да си събера играчките?! Я, моля ви се, а кой ще пропусне вида на ядосан бизон, който баба ми придобиваше?
И понеже никой никога при никакви обстоятелства не ме е бил, наказвал, дори подвиквал, то аз се качвах на главите на всички, които много искаха от мен, но не знаеха как точно да го направят.
Виж, деденцето беше друга работа- с него само с поглед се разбирахме.

# 36
  • София
Чакам аз да мине тоя "пубертет", ама не би.
Със заплахи действам и имам променлив успех, че помним по 3 минути като маймунките.
И викаме де, не че има ефект, ама то не се издържа...

За храненето по-добре ги оставете да ядат известно време, каквото искат, мисля аз.
Ако ще само на филии и сухоежбина да карат, бавно, постепенно, все ще харесат една супа, после нещо друго и така. Също им давайте да ядат сами, да мацат. Правете им "украса" от храна, мечки, снежни човеци от ориз, картофено пюре, с очички от парченца маслинки, краставици, чушка, все ще проядат нещо.

# 37
  • София
Много познати истории, инат и неподатливост на каквито и да е механизми за превъзпитание.
И моето дребно е инат-телешки, на 98% става това, което тя е решила..и с яденето и със заспиването и с къпането и с всичко останало  Tired Разликата с каката е космическа, както и при вас.
Всичко прави напук и ехидно се присмива на истериите ни...
Аз съм спокоен и търпелив човек, но всичко си има граници, усещам се, че понякога реагирам много по-остро, отколкото ситуацията го изисква. От малко вече ми избиват балансите. Дано е някакъв период и да отмине, а ината в бъдеще да се формира в амбиция и да преследва плановете си.

Скрит текст:
Също така много ме мъчи факта, че често мои близки и най-вече ММ ми вменява чувство на вина, че съм изпуснала положението от контрол, че ми се е качила на главата, че не съм твърда и т.н. Не, че на него не му се качва на главата, но аз съм на вълка в устата..ако ме разбирате. Не знам при вас дали има такъв проблем, но аз се чувствам безпомощна...

# 38
За храненето по-добре ги оставете да ядат известно време, каквото искат, мисля аз.

Ами да, то иначе може да се гътнеш от нерви. Неколкократно я оставях да обядва/вечеря само солети или бисквити (пълнозърнести, в моя защита  Mr. Green), като толкова ги обича. После обясних, че ако държи да ги яде, ще ги яде след основното си ядене. Схвана отведнъж, не че не се пробва и сега, разбира се.

ПП Де да беше тоя инат от зодията, хехе.  Laughing

Elix, дресировката на дете не е най-мъдрото нещо, доказано е. Така че пускай тези мнения да си минават и не си ги слагай на сърце. Да, знам, че е отвратително да чувстваш, че нямаш контрол, но си мисля, че имаме, просто не е тотален, с какъвто сме свикнали (повечето от нас) от собственото си възпитание.

# 39
  • Burgas, Bulgaria
 Sylvana, може би не съм се изразила правилно ,на баткото виках и ми се получаваше , на това не мога да викам ,че изпада в ужас ако някой крещи или някое дете плаче  ,напротив ,говоря ,обяснявам ,е случва се е да извикам ,за да я сепна , но мисълта  ми беше ,че докато бях майка цербер със сина ми ,проблеми нямах ,сега уж да съм от другия модел ама ..... Crazy
Много благодаря на всички включили се , не е лошо да обменим впечатления и опит ,най-малко научаваме ,какво още може да измисли едно детенце .

violenzaa   - да ,да си призная ако постоянно измислям нещо и си играем е добре работата ,ама понякога егоизма ми се обажда и то не само егоизма ,то реално ,докато е будна не мога нито да сготвя ,нито да поизчистя ,а все пак имам и друго дете ...С крайна сметка обаче ,детето е най-важно ,къщата и манджата ще почакат ....

# 40
  • Варна
Хехе, тук е описана малката ми щерка - "зверан" е индианското и име.  Simple Smile
Ами мина 3-те години и няма оправия - просто белите и стават по-изтънчени и умни.
Това да се влачи по земята и да пипа където не и е работа - отдавна не обръщам внимание.
Обаче започна да ми говори глупости, чува прекрасно каквото не трябва, ако си е наумила нещо - само световен катаклизъм ще я спре.
Трябва да си много търпелива, до известна степен "гьон сурат" и много изобретателна в подходите си, иначе ще те направи луда.
Другото което ни помага в крайна степен на непослушание и противоречие е да я накажем в детската стая. Там страстите се успокояват и се влиза в релси... за известно време.  Simple Smile

# 41
  • София
от понеделник насам ми побеля косата .... В понеделник за секунди грабна от легена с прането капсулата Ариел и докато се наведа да я изтръгна от ръчонките и , вече и течеше от устата ..... след това разбрах какво е да хукнеш към спешното без долни гащи и сутиен ,без пари и телефон и колко силен може да си докато си стискаш детето ,за да му наврат сондата с която да му промият стомаха и как после ,може да му забравиш името ,като свърши всичко и те питата как се казва ...

Това ми е познато, до болка...

Моята хала беше на 2.6 г., когато успя да докопа шишето с каналина /сода каустик!/.
Бях бременна в 4м. с трето дете, постоянно ми се спеше, едва изчаках времето до обедния сън да я приспя при мен. Уж заспа тогава, аз тоже, докато не се събудих от кански писъци!
Момата решила, че са много интересни тия шишета, дето мама ги държи най-отгоре на шкафа.
Примъкнала един стол, качила се на него, но тъй като резултата бил незадоволителен и хрумнала гениалната идея, че трябва да вземе метлата с дълга дръжка и съборила повечето  #Crazy
С какво я е привлякло точно неугледното малко шишенце с каналина - не знам!
Факт е, че се беше омазала порядъчно в областта на устата, очите, ръцете...
Слава Богу, не си беше пийнала, по чудо и белези от раните не останаха, дори не помни, но познайте дали аз някога ще забравя, как пищеше и се тресеше. Малко ми се губи, как съм хванала такси и едва в спешното забелязах, че съм навлякла някаква ватирана пижама наопаки, но това са подробности.

Когато се роди бебето, веднага реши, че за да и се обръща внимание на секундата, трябва да плаче като него  Laughing В резултат на което, и до ден днешен, за най-дребното нещо надава страховит и грозен рев /нещо средно между магарешки рев и Уааа-уааа/, дето нормален човек ще си помисли, че най-малкото има счупена кост. А колко е гласовита...

Оправия Няма!
Лятото ще стане на 7г., като че поулегна малко, но е роден агресор, манипулатор и стратег.
За ежедневните и изцепки, роман мога да напиша.
На 3.6 г, отново докато си мислех че спи в детската, се изниза през прозореца и отиде сама до магазина - пресякла е 3 улици сама, една от които оживена. Щях да падна, когато се позвъни на врата и я видях за ръчичка с продавачката! Сладолед и се прияло, намерила си паричка /5 стотинки/ и готово, решено, хукнала ...

Трудно признава авторити, на 4 г., беше заплашила госпожата от ДГ да не и се кара, че ще и залепи устата с тиксо /не го е чула в семейството/!
На 5 реши, че трябва да е модерна и докато се усетя, беше накроила няколко дрехи

Когато иска е най-милото и обичливо същество на света - Проговори много рано, страшно контактна е, има си "гадже" още от ДГ насам. Планира да се омъжи някой ден за него, но ми заяви, че не иска да имат деца, щото само щяли да я тормозят  Mr. Green

Та така е при нас ...
Със синчетата имам други проблеми, но от послушание не мога да се оплача, когато не и се водят по акъла, де.

# 42
daniabc , то не, че е смешно, ама...  Crazy Явно голяма бандитка наистина. Дано е по-разумна за вбъдеще!

# 43
  • Под липата
Момичета, Касита е дала жокер, не знам що го пропускате   Whistling
Ама аз не пропускам  Flutter
 Касита, не бъди лоша като котка, която размахва опашка пред вързано куче  Mr. Green Сподели за деденцето, pls Simple Smile  С какво този дядо е уталожвал беса ти, а баба ти и майка ти не са успявали? В момента имам чувството, че играя ролята на бесния бизон, който описваш, а моят дзвер си умира от кеф  Banghead

Моят ''мъчител'' Simple Smile не е в розово, а в синьо. Не че разликата в ''зверствата'', които описвате е голяма. Чуденце е от втория си ден на този свят. Само първият ден ме бе оставил на мира и го проспа, но втория - леле, мале - като си отвори устата - не млъкна. То рев, то писъци... ooooh! И грандиозен инат на по-късен етап. То, нашите истории не са една и две. Побъркал ме е  Crazy Не ме оставя да седна и за секунда, постоянно е отгоре ми и все трябва да се занимавам с него.  Учудих се, че учителките в детската градина казаха, че се заигравал сам и бил доста тих и самостоятелен. Само дето не изревах: Мооооооляяя?!  У дома е като залепен с тиксо за мен. Направо не ме оставя да дишам.  Tired
  Лошото е, че ни от добро, ни от лошо разбира. Сърдя се, плача, все тази - смее ми се насреща; карам му се, пак нищо; говоря спокойно - все едно на себе си думам  ooooh! Вечер съм като изцеден лимон.
Днес, например ме излъга, че го болят ушите. Предвид това, че майка ми, свекърва ми, мъжът ми, аз самата, изкарахме тежка ушна инфекция и още не сме се възстановили напълно, направо ми изкара акъла. Е, сега, викам си - кораба потъна! Започна да ми се гади, прилоша ми. Пред погледа ми светна близкото бъдеще - болничен престой с детето. Само дето удар не получих. Добре, че се светнах, че едно дете с болка в ушите няма да гледа жизнерадостно детско филмче и хич няма да му е до коли и тротинетки, върху които скача бясно. Седнах при него и го попитах дали ме лъже - казва - не! Викам му: ''Пак си помисли. На мама в момента и се къса сърцето'', а то, тиквеничето, ми дърпа блузата да гледа как се къса ( сърцето)  ooooh! С триста зора и онагледяване, как от мъка, че ме лъже, направо аз самата се разболявам, диването призна, че ме мотае, а на въпроса защо, ми отвръща '' Не знам, мамо..Шега''  Rage

# 44
Като чета някои от вас си викам, че  имало и по-тежки случаи от моята дъщеря. В една друга тема писах част от нейните номера. Нейният бебешки пубертет беше м/у 1,5г и 2,5г. В градината беше кротка и послушна, а с нас Дзвер Twisted Evil
В магазините ми се криеше, бягаше и се хилеше, а като я хвана се отпускаше,като кашкавал в ръцете ми и започваше да пищи. Бързо приключвах с покупките. Сериозното каране оставях за във колата, защото иначе си имахме и публика. Гледат цирка и си плюят в пазвите..."пази боже" Laughing
След градина редовно си имахме 5-10 минутна истерична криза. Оставях я да и мине.
По Мол-овете лазеше и се търкаляше по земята...а си решил да я вдигнеш...Майка ми ни беше по това време на гости и и се взе акъла #Crazy
Колко ме е сърбяла ръката да я натупам хубаво, но се оказа,че това също не е вариант. Пробвах 1-2 пъти, но тя ми се смееше.
Никога не е била от кротките, но си има своите периоди. Сега кипи от енергия, но не прави бели.
Моят съвет е ...дишайте дълбоко, повишавайте глас по-рядко, за да има ефект и не се оставяйте да ви манипулират, дръжте си на вашето.
Успех, а мен ме очаква втората смяна, синчето, което се очертава бетер от сестра си.

Общи условия

Активация на акаунт