Укротяване на звяра в розово

• 16 580
  • 229
  •   1
Отговори
# 150
  • Варна
Даа, винаги е много забавно когато спрат да се карат на теб и започнат да се карат на някой друг. Майка ми май въртеше някакви такива номера на малката, като се караше на плюшените й животни, но не помня подробностите.
А на бабичката наистина трябваше да и кажеш, че ако ви и пречите е свободна да си ходи  Laughing
Не, че аз съм го казвала. Не обичам да влизам в пререкания. Стигала съм само до "Какво предлагате да направя? Да й запуша устата с парцал ли?". Когато се каже бавно и отчетливо, без нотки на истерия, звучи много стряскащо за околните, които иначе са почти готови на дон-кихотовски подвизи, за да спасят нещастните чужди деца. Поглеждат опитвайки се бързо да преценят дали пък си нямат работа с психично болен, но пък офейкват, защото не са свикнали да работят по такива сценарии.

Първия път когато се тръшна на пода в един голям магазин, вместо да се ядосам, започнах да се превивам от смях. Сетих се как като по-малка/млада гледах разни западни филмчета в които диванета се търкалят по пода а родителите им обикалят и се чудят как да им угодят за да спрат да пищят, а аз си мислех, че са големи идиоти и че сами са си виновни, щом се оставят малки изродчета да ги водят за носа, вместо да им лепнат 2 шамара и да ги поставят на място. Естествено бях и 999 % сигурна, че на мен такова нещо не може да ми се случи, защото ще съм си дресирала звяра още от малък и той ще знае какво може и какво не може да си позволи  Joy Много живо си представих как, ако имаше начин, 18 годишното ми Аз щеше да дойде, да ми издърпа ушите и да ми обясни за нещата от живота и тази картина така се запечата в мозъка ми, че не помня какво стана с истерясващата ми госпожица.

п.с. Касита, подписвам се с две ръце под всичко, което си казала, вкл. кучешките сравнения  Laughing

# 151
  • Варна
Сетих се за още нещо - правилата, които важат за нея, важат и за останалите.

Тя си мие зъбите - аз до нея, тя си мие ръцете - аз също, тя прибира сатята си - аз някоя друга и т.н. и т.н. Лошото е, че се разпростря и върху писането на домашни и сега тя преписва текстове или думички - и аз също пиша до нея. Споделено нещастие = половин нещастие  Joy

Рядко разрешавам да яде чипс, зрънчо, пелети, аз си ям като не може да ме види Laughing

Не разрешавам возене в колата без да си е сложила колана, пък дори да е за 100 м. Същото важи и за всичките й приятелки, на които разрешават да се возят без колан. Не се ли закопчеят всички, не тръгвам. Ако някой се разкопчее, спирам колата (предупреждавам и набивам леко спирачките, за да се чукнат в предната седалка и да е ясно, че колана е необходимост, а не поредното глупаво правило). На възрастните (с изключение на баща й, с когото не мога да се преборя) също не им се разрешават своеволия  Mr. Green
От друга страна има едно село, в което й разрешавам да кара колата, седнала в мен (това го крием от останалите деца, защото "те не са толкова отговорни като теб и ако разберат, че на теб ти е разрешено, ще вземат да подкарат колите на родителите си и да направят някоя голяма беля"). Един път им беше хрумнало, че искат да се возят в багажника като кучето. Полашках ги 500 м. до най-близката детска площадка (пак в село), че да си чукнат главите 5 пъти и да им мине мерака. На връщане си седнаха на седалките  Mr. Green

# 152
Уникална тема!Нареждам се и аз до вашите преживявания...Ще споделям по-нататък и нашите!Моята зверчуга е като обрисуваните тук!Успокоява ме само че виждам и по-тежки случаи от нашия Laughing

# 153
Не искам да те обезкуражавам, но когато се омъжих майка ми реши да ми разкаже какво дете съм била. Трябвало да бъда подготвена за тежката карма, която ме чакала. Историята беше сходна с тази на дъщеря ти. И изключение на това, че при всяка забележка се е чувал пронизителен и продължителен писък. Опит за пошляпване по дупето е имало, завършил е злополучно и за двете страни - започнала съм да си дера кожата с нокти и да си удрям главата в пода, като 3-ма възрастни не са успели да ме спрат, понеже съм се мушнала под килима.
Като чета, 4 години е горе-долу възрастта, в която отминава този шашав период.

# 154
  • София
Аз установих какъв е спусъка на истериите - като тръгнем да се прибираме, когато види блока.
Иначе и той е разбран - понякога отстъпва за невероятни неща.
Друг път обаче се тръшка за невероятни глупости - защо минаваме оттук, а не оттам и подобни.

# 155
  • Burgas, Bulgaria
Да не помислите ,че съм се отървала от розовата пантера ?!?
Предприех едно пътуване с нея и брат и до Сф ,малко ядове със здравето и така ... Последно време на мода е лежането по земята , при опит да тръгнем в дадена посока , а тя не желае ,се получава нещо като пергел от двете ни ,чиято една страна се олюлява(тя) и ляга на земята .
Но в крайна сметка ,колкото и банално да звучи - да сме живи и здрави само , нито сме първите ,нито последните ...няма все да е така  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 156
  • София
О, да, и ние така, тъкмо бяхме се пооправили с проблема с дрехите и ето, че времето заговорничи срещу нас и застудя, та се наложи да се обличат по-дебели дрехи и драмата се развихри с пълна сила сутринта.
Добре, че има розова (!) дълга плетена рокля с рози(!), та да можем да си стиснем ръцете за избора  Laughing

# 157
  • Варна
ai_vi, образованието ми е в съвсем друга насока. Просто мисленето ми е малко странно и затова от време навреме имам просветления  Laughing

Бърди, твоята ли искаше да носи само поли?
Дългите наистина са много добра алтернатива.
Покрай моята хубостница и останалите от групата в ДГ искаха от майките си дълги поли. В студените дни, за да не я навличам, обличаше дълга плътна пола върху дрехите с които е решила да е на ДГ, за да не замръзва по пътя. Отдолу - кеф ти къса поличка, кеф ти тънко клинче на цветя.

# 158
  • София
Моята, моята  Laughing Поли и най-много рокли.
Гледам да имаме повечко налични за избор и се получават нещата. Това време обаче много лоша шега ми изигра, тъкмо бяхме извадили тънките чорапогащи и едни чудни нови тениски  Laughing

# 159
  • София
Ние пък напоследък имаме драма с пижамите.
Иска една определена и има тръшкане, ако не е изпрана и изсушена.
А сутрин много лесно я напишква.

# 160
  • Burgas, Bulgaria
 Tired най-опасния ни  и голям проблем-яденето на всичко. Сега я оставих в кошарата ,намерила е малка дупчица ,която е порнала и - дунапрена .....Все едно мишка го е яла !
Понеже много яде и съответно пие много ,ама много (някои дни и над 2л. )вода и пускахме кръвна захар всичко е ОК ....

# 161
Нали знаете претенциите от какво са породени? Щом има тенденциозна проява на претенция, търсете първопричината, т.е., коя цел, желание на детето са неглижирани и/или неудовлетворени, за да се превърнат в претенция.

# 162
Дъщеря ми е на 6. Винаги сме се разбирали с 2 думи. Още в началото някак си спряхме искането на разни неща. Сега ако иска нещо казва- За следващия рожден ден нали ще ми го купиш.
Но миналата седмица ме изработи. Започнаха да и никнат зъби, без да са паднали млечните, не се и клатят. Първо и извадиха един зъб с упойка. След 2 седмици започна да никне втори и отиваме да вадят и него. Още като седна на стола без да и е правено каквото и да е започна рев, сълзи, сополи, да се дави, изобщо не чува нито мен нито зъболекаря. Изведнъж млъкна, и попита ако не реве ще и купя ли кукла. След съгласието ми, само каза ОХ, докато и биха упойката.
И тя е от тези с роклите, добре че си има десетина любими, а си няма  най-най- любима.

# 163
  • Куциндрел
То е ясно, че има някаква първопричина. Но не винаги може да бъде удовлетворена.
/сега малкия направи драма, че не може да излезе с части от конструктора навън...
а преди това драмата започна, че не може да тормози котката на прозореца..../

# 164
...
Там естествено ги изкарват с грейки, така,че не се притеснявам, че ще и измръзнат кълките Grinning
...
Е, явно в детската градина нямат проблем с убеждаването на детето да си обуе грейката. Sunglasses
Тук е разковничето.
Скача се според тоягата.

Общи условия

Активация на акаунт