Лятото се бързо приближава, Дюкан пък ни вталява - 274

• 47 415
  • 738
  •   1
Отговори
# 105
escapee, аз пък много обичам трици и преди винаги закусвах с тях, после ги смених малко с овесени ядки, но не фини! Пробвала ли си да им намериш друго приложение в ежедневното меню. Аз вчера си направих фрикасе и гледах в няколко дадени рецепти, че го сгъстяват с царевично нишасте, но аз нямах и добавих трици и за мое учудване стана страхотно. Даже си правих втори път за по-късно ядене.

Иначе днес ми е трети ден и сутринта бях страшно учудена, че съм -1 кг., защото бях до 5 сутринта на работа, тъй като работя нощем и цяла нощ се наливах с вода и кола зеро, за да притъпя глада, защото ядох последно в 5 вечерта. Така, че съм възхитена, че за 2 дни махнах общо 2,5 кг. при положение, че имам малко за сваляне Party

# 106
Иначе аз винаги съм била скептично настроена относно вкуса на джинджифиловия чай, но като гледам мненията май ще пробвам. Имам доста различни насипни чайове, които си запарвам ежедневно и си ги пия вместо вода. Няколко от тях са основно със зелен чай и различни цветчета, плодчета, корички.. Обожавам ги.

# 107
  • Плевен
Добре дошли Раnkaa и escapee! Успех!
За тричките - колкото са по-едрички, според мен - толкова са по-вкусни за директна употреба с мляко. А фините са подходящи за сладкиши и соленки... за сгъстяване на сосове... Аз например най-много ги харесвам с прясно мляко - за 2 минутки в микровелето - стават прелест! Но си купувам едни, дето се оказва, че са немски, пък пакетирани в Словения...ще погледна пак марката, че нямам пликче тук в службата - изсипвам в стъклен буркан от нес кафе и си слагам на работа в киселото мляко.
ronche, а точно такива са и моите. Може и само да си добавиш към твоя зелен чай нарязан джинджифил... О, в началото и на мен ми беше противен така, но после си свикнах с вкус, с лютивина и аромата му. Винаги съм свързвала този мирис с етеричните масла за масаж и ми беше кофти това нещо да го пия!!!! но...нали пък целим и друг ефект - свикнах!
Чао до утре!

# 108
Здравейте,момичета.От няколко дена ви следя Embarassedи най-после реших да се включа.На режима съм от 5 февруари и до тук съм свалила почти 12кг.Започнах 94кг,а сега съм 82.5кг.Знам всичко за режима защото го правя за втори път EmbarassedПрез 2010г.свалих 25кг. ,но не направих трета фаза и си върнах почти всичко.Сега твърдо съм решила да успея и да направя всичко както трябва.Надявам се да ме приемете,защото без форум и подкрепа е доста трудно.

# 109
Добре дошли на новите и от мен, лесно и бързо отслабване ви желая!
При мен днес става точно един месец откакто съм на режима. Давам отчет, от който и аз съм доволна.
начало 87,7  1месец по-късно 82,1  -5,6кг
от бюста не съм свалила нито сантиметър
от талията -6см
от корема -2см
от ханша -3 см
другите мерки не съм ги засякла в началото.
При положение, че я карам олекотена заради кърменето съм много доволна, като преди 10дена бях се тотално отчаяла знаете и изведнъж за 10 дена свалих 3,1кг и аз не знам как стана, но съм доволна, така че продължавам с вас. Благодаря ви за съветите и за куража,който ми давахте  Hug

# 110
Здравейте момичета!
Благодаря на всички за топлото посрещане  Hug

Аурора, чудесен резултат! И то само за 10 дни! Дай Боже всекиму, както се казва  Grinning

mysti , за трета олекотена според мен си сваляш с чудни темпове.

На всички нови момичета в темата пожелавам успех! То не че аз съм ветеран...ама трябва да се подкрепяме  Hug

На мен ми е 4 ден от ударната фаза, и още от сега виждам подобрение в областта на корема. Килограмите са - 3,5 от началото. (Стратирах режима с тегло 85 кг.) Е няма как да не съм доволна  Blush

Момичета имам въпрос относно горчицата: Каква горчица ползвате? Мисля да я използвам по малко в готвенето, във втора фаза...но всички на пазара, които разгледах имат сол, захар, нишесте и куп други забранени неща  newsm78 

Прекрасен петък на всички!  Hug

# 111
  • Sofia, Bulgaria
GalaEluard, за два поста получих толкова критики, че не знам вече какво да пиша. Съжалявам, ако съм подвела някого с думата колбаси, но в книгата на Дюкан на с. 70, по повод постните шунки пише: "Тоест тези колбаси са позволени и дори се препоръчват, тъй като лесно се намират и не изискват специално приготвяне." Шунката може би не трябва да се причислява към колбасите, защото истинската шунка се прави от чисто месо.
И да, режимът е ефективен само когато се спазва стриктно. Това ми беше грешката преди 3 г., че след като лесно и бързо свалих 15 кг, спрях да го спазвам. И за мен лично Д е режим, който дава резултат. В линковете в началото на темата открих прекрасни рецепти, дори пробвах две от тях, а хич не съм по готвенето. Така че смело напред на всички с един прекрасен режимен уикенд.

# 112
Добър ден Simple Smile
merybo, никой не критикувам, всеки си има глава на раменете. Не ми се рови за цитати от книгата, но съм сигурнам, че не се препоръчват колбаси, а шунки с ниско съдържание на мазнини, това дори и на 1ва страница го пише. Като се има предвид, че свинското е забранено в 1ва и 2ра, стигаме до извода, че шунките трябва да са пилешки, телешки, пуешки, заешки, конски... В колбасите има всичко друго не и месо, прекалено много сол, дори картофено нишесте. Не го приемай като нападение, но има хора над 100кг. не достатъчно волеви, които като видят, че някой сваля въпреки прегрешенията, ще си кажат ооо и аз ще пробвам така... Тази проба обаче ще ги завърти в един омагьосан кръг от стриктно спазване, после преяждане, пак опити да се завърне към режима, проби с други режимии диети, покачване на още излишни кг. Мисълта ми беше правете каквото искате, но не споделяйте, че си хапвате еди какво си извън режима и пак си отслабвате  Peace
Just Lora, от Метро си купувам горчица, малко бурканче с пластмасова тъмно кафява капачка и жълт етикет. Ретро горчица на зърна на Bornier 1816г. френска е, не съдържа захар, нишесте или нещо
такова, подходяща е за режима. Има и Дижонска горчица на същата марка, отново без захар или нишесте. Лично на мен повече ми харесва ретрото на зърна   Simple Smile
П.П. - Ето и цитата от книгата:
Шеста категория - постни шунки
От няколко години в супермаркетите се продава олекотена свинска шунка, както и пуешка и пилешка леко опушена шунка, чието съдържание на мазнини варира между 4 и 2%, а това е далеч по-малко отколкото при месото и най-постните риби. Тоест тези колбаси са позволени и дори се препоръчват, тъй като лесно се намират и не изискват специално приготвяне. Освен това, макар вкусът им да не може да се сравнява с вкуса на традиционната шунка, хранителната им стойност е същата. Да припомним, че традиционната шунка и джоланът не са разрешени, както и беконът, който е още по-тлъст.

Последна редакция: пт, 04 апр 2014, 11:23 от GalaEluard

# 113
Добър ден на всички   bouquet
Днес учудващо съм на малък минус и наред с прекрасното време денят ми ще е много усмихнат. Очаквах + тъй като чакам МЦ, а вчера май пих повече кола, отколкото вода и цял следобяд и вечер ядох тиквички с кисело мляко, защото ми беше първи ден ПЗ и умирах да си похапна нещо такова.
Аз лично не съм се замисляла за горчицата, но след коментарите ви погледнах моята и малко се стреснах. Въобще не и бях обърнала внимание. Вярно, че не ям повече от 1 лъжичка на ден, но е блъскана с какво ли не. Ще потърся друга.
В момента пека тричен хляб и нямам търпение да стане и да "изплющя" една филийка  Laughing

П.С лимоните къде са в цялата картинка на Дюкан ?

# 114
  • Испания
...
П.С лимоните къде са в цялата картинка на Дюкан ?

Няколко капки върху рибата, например. Но не лимонада от тях.  Wink

На стр. 1:
Лимон може да се използва изтискан върху рибите и месата, но не и като лимонада.

# 115
Жалко..
Имах навик да пия сутрин чаша вода с мед и лимон, меда е ясно, че е отписан, но ми се щеше да мога да продължа само лимон с вода..
Благодаря за отговора!   bouquet  Явно съм го пропуснала като съм чела Simple Smile

# 116
Здравейте Simple Smile бяхме по гостита и затова ме нямаше.Иначе всичко върви по план.От сутринта съм пак с главоболие и направо нещо не ми е в ред #Crazy
Днес си разходих розовите дънки,които бях дала да ми ги отрежат и да ви кажа ми стоят доста добре,даже съм ги отхлабила малко Simple Smile,а червените пък съвсем са ми станали широки,а хем са еластични,но сега ще ви кача само розовите да видите:) Аз съм за сега в застой ту плюс ту минус ама няма как то сега идва време пък за другия цикъл направо май резултат имам 2 седмици след МЦ и после застой ама какво да се прави така ще е , а сега и тези хапчета дето ми предписаха само за тях мисля,дано не си върна кг,че ще се гръмна няма и да ги пия ако започнат да ми действат така  Rolling Eyes
http://aniani139.snimka.bg/cooking/dyukan-06-03-2014.809318.32922061 1234

Последна редакция: пт, 04 апр 2014, 15:23 от Mis Kapriz

# 117
GalaEluard, благодаря ти! Намерих такава горчица в Пикадили  Hug

Mis Kapriz, според мен изглеждаш чудесно Simple Smile И здравето е преди всичко  Peace

# 118
  • Плевен
WAW!!!Мис Каприз, страхотни дънки на страхотно дупе! А пък с малката принцеса сте големи сладуранки!!! Браво, браво! Направо се чудя къде са пък тези 64 килограма. Колко си висока, че не ми се връща назад да чета?
Ронче, ами изцеди си лимон върху водата сутрин ... Grinning
Just Lora, браво за чудесния резултат, момиче! За горчицата вече Гала ти е отговорила - дижонска най-вече е разрешена и я има и в другите вериги магазини.
Мисти, браво, бе! Виж как се отприщиха нещата! Явно си била нетърпелива, а като се успокои и реши даже да го прекъсваш - резултатът скокна! Много хубава новина! Поздравления, че не се отказа от режима!
Ванина1, добре дошла отново тук при нас! Имаш повече от чудесен резултат за 2 месеца! Поздравления!!! Все така да вървят нещата!
Аз упорито си спазвам режима, тялото ми упорито не се дава, но накрая ще се предаде то! Някакви мижави грамове отчитам надолу тези дни, но ... нищо! Нали все пак са надолу! Сега съм на едно телешко и гледам, че почти сама си го ям, но пък така съм си го направила, че нямам нищо против да не ми го пипат децата!
Желая ви режимен и спокоен уикенд, сладурчета! Целувки!

# 119
Just Lora Благодаря  Hug надявам се до края на месеца да смъкна под 60 кг и влизам в трета Simple Smile
ArhMih Благодаря  Hug 167см съм висока.Пусти бедра много са ми сочни,пък за дупето ми било бразилско,направо като го чуя това и ми презлява Embarassed.Моя пък му вика прасковка Ужас  Crazy искам да съм слабичкааа  #Cussing out
Скрит текст:
А за малката бонбонка Simple Smile днес видях,че са я публикували в априлския брой на списание "Моето бебе и аз" и съм много щастлива :* казва се Петя Simple Smile

Последна редакция: пт, 04 апр 2014, 15:38 от Mis Kapriz

Общи условия

Активация на акаунт