Лятото се бързо приближава, Дюкан пък ни вталява - 274

• 47 442
  • 738
  •   1
Отговори
# 630
Здравейте, чета Ви редовно, но нямам с какво да се похваля.
Трета фаза при мен върви чудно. Не само, че не съм качила, но от днес съм точно 61 кг., т.е. с около 700 гр. надолу.
Може би има значение това, че я правя малко по-строга, само с веднъж седмично една порция нишестени и една гала вечеря. Пълнозърнестите филийки понякога не са две, а една на ден, а имам дни и без тях (не знам добре ли е това или зле, но просто съм отвикнала да ям хляб и ми става много тежко от него).
За сметка на това пълномасленото сирене и кашкавала са редовно присъстващи, като хапвам и синьо сирене, камамбер, ементал и други такива.
Иначе на съботната гала си хапнах шоколад и Начос с лют сос, защото отдавна си мечтая да изям един вреден и калоричен Начос... Crazy Joy

# 631
Ето и отчета за втория месец, който трябваше да дам още на 06.05.

06.04.14                        05.04.14              06.05.14     Общо за двата месеца
кг - 64,5                      кг 57,0                  53,6            - 10,9 кг
гр.обиколка - 90          87                         84  Simple Smile          -6
талия - 76                    71                        70                -6
корем 91,5                   86                        84,5             -6
ханш - 100                   95                        92                -8
бедро - 61                    57                        54,5             -6,5
ръка 27,5                     26,5                      25               -2,5

Сега съм с още 1 кг надолу и ми остават още 2,6 кг до поставената цел от 50 кг и минавам в 3 фаза.
Успех на всички  Hug

# 632
  • Luxemburg
Утре е първият ми ден от 2ра фаза и днес седнох да си харесам рецепти. Влязох в темата с рецептите но немога да разбера кои са за 2ра и кои за 3та фаза. Въпросът ми е кога се използва сода за хляб и бакпулвер? В книгата немога да намеря отговора. До колко процента масленост трябва да са продуктите които мога да консумирам? Прясно мляко купувам 0%, кисело 0.1%, извара 0.2%, крема сирене 0,2% но кашкавал и сирене не намирам с толкова ниска масленост. Сирене намерих с 9% а кашкавал с 17%. Предполагам кашкавала да го забравя с толкова висок %, но сирене с 9% също ли е много? Обърках се тъй като има рецепти с китидж сирене, а то под 11% няма. И един въпрос за телешката кайма. Готова ли купувате (100% телешко) или си купувате месо и го смилате? Обикновенно каймата се прави от няколко части на телето и се чудя дали е подходяща. А соя и производните му предполагам също е забранена до 3тия период, а има много хубави рецепти с кайма от соя и се зачудих.  Голяма каша ми е в главата и сори ако вече е писано, но никъде не го прочетох.

Последна редакция: пт, 23 май 2014, 14:51 от ronicat

# 633
ronicat, рецептите, в които има плодове, сирене, кашкавал са за 3та. В повечето рецепти си пише още в началото ако е за 3та, иначе са си за 2ра.
Сирене и кашкавал във 2ра няма като за нас. Котидж аз си купувам 0.4% има и един друг 0.8%, единия е на Ескуиза другия не помня марката. Каймата по принцип трябва да е мляно месо т.е. купуваш месо и ти го мелят на място или си го мелиш вкъщи. Аз лично си купувам 100% телешка кайма директно от магазин на производител, като натъртвам, че това си е мое решение и не препоръчвам да се спазва. Соева кайма може, соево сирене също (тофу натурално), като под соева кайма разбирай гранулираната, която се накисва във вода и набъбва. Соя като печени бобчета не може. Преди си правех много вкусни кюфтенца с такава кайма смесена с телешка. Но много започнах да се подувам от соевата и спрях. Препоръчвам ти да прочетеш няколко пъти 1ва страничка от темата, за да си пооправиш кашата, а още по-добре и книгата бавничко и съсредоточено Simple Smile Надявам се да не съм те обидила по някакъв начин. Успех  Peace
Vrabcho_,  wasntme браво момичета  newsm10

# 634
  • UK
Здравейте,

Пуснах рецептичка за палачинки без трици в другата тема. Реших малко да се поглезя тази сутрин.

GalaEluard-всички ястия много ми харесват. Особено ме привлече закуската. Ти много кг си свалила, браво.

wasntme- браво   bouquet

ronicat- сода за хляб и бакпулвер може да се ползват.
Аз си купувам месо и го мелят пред мен. Соя и производните и не ползвам заради генетичните модификации и последиците от тях..

Сирене обезмаслено, френско, което наподобява кисело мляко и се намира при нас, бих ползвала само като добавка за приготвянето на ястия.

# 635
Здравейте, момичета  Grinning! Гледам само хубави новини тук, а дано все така да се топят сланинки!
При мен нещата вървят чудесно и само надолу, още един килограм си отиде - прав му път и дано никога вече не се видим  hahaha. Учудена съм, че всичко се получи толкова лесно и приятно, в началото бях много скептична по отношение на режима и ефикасността му. За първи път толкова се радвам, че съм грешила. За секунда не съм стояла гладна, а напротив - то едни гурмета, то едни глезотийки, ми, че аз толкова много не съм си угаждала от не знам кога. С цената на много глад едва успявах да задържам килограми. Ще поостана още малко във втора, но ако не падне килограм, няма да настоявам с цената на всичко и плавно ще мина по нататък. Доста ми е притеснено това преминаване, но вече нямам изблици на чудовищна лакомия и ще продължавам да се самодисциплинирам. И ще продължавам да ви пиша и да ви чета, защото най-малкото ми е приятно  Heart Eyes.
ronicat, добре дошла!

# 636
Teriyaki, откъде купуваш обезмасленото сухо мляко ( видях в рецептите ти)? И пише ли някакви проценти на него?

# 637
Teriyaki, ако си гледала снимките ми, там са от 1вия път когато правих режима, за съжаление 3та след 1вите 2 месеца я оплесках и си върнах доста от свалените кг. После се лутах с други диети, опити да започна отново Дюкан, но стигах само до провали. От началото на тази година се взех в ръце, почувствах се готова за Дюкан и вече 4 месеца се справям успешно Simple Smile Тези дни ще напиша рецептата за спаначника в описанието под снимката. А, къде има твои рецепти?
овесено човече, сухо мляко обезмаслено има в Метро, опаковка от 5 пакетчета по 50гр. беше към 4лв., а има и пакет 200гр. за 3 и нещо, има и 1кг. , но с такова голямо количество аз се изкушавах да си правя много често течен шоколад (задържа се от него). Има си ограничение за обезмасленото сухо мляко, по 1с.л. на ден мисля, че беше  newsm78

# 638
  • Испания
... Има си ограничение за обезмасленото сухо мляко, по 1с.л. на ден мисля, че беше  newsm78

Обезмаслено сухо мляко на прах - 2-3 супени лъжици 4 кафени лъжички дневно

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=589897.msg19198285#msg19198285

Забележка: Корекцията е направена в сайта, от който публикувам информацията.

GalaEluardHug

# 639
Мерси, момичета!

# 640
  • UK
Teriyaki, откъде купуваш обезмасленото сухо мляко ( видях в рецептите ти)? И пише ли някакви проценти на него?

От Carrefour. Ето това е, копирам от Myfitnesspal:

Calories in Regilait 0% Fat Skimmed Milk Powder 100 g

Nutrition Facts
Regilait - 0% Fat Skimmed Milk Powder 100 g
Servings:   
Calories   356   Sodium   0 mg
Total Fat   1 g   Potassium   0 mg
Saturated   0 g   Total Carbs   52 g
Polyunsaturated   0 g   Dietary Fiber   0 g
Monounsaturated   0 g   Sugars   0 g
Trans   0 g   Protein   36 g
Cholesterol   0 mg       
Vitamin A   95%   Calcium   160%
Vitamin C   125%   Iron   0%
*Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet. Your daily values may be higher or lower depending on your calorie needs.

GalaEluard- този път ще успеем  Wink 4м са доста, браво. Аз още 7 месеца трябва да съм във втора фаза и една година в трета. Психически съм напълно готова и вярвам, че ще успея.
Чакам рецептата. Моите са в закованата тема с Дюкански рецепти.

И този петък сме без протеини  Crazy

# 641
Съвсем близо съм до Карфур, ще погледна там, пък ако няма - в Метро. И после ще се бъркат сладости разни   chef.

# 642
Добро утро Simple Smile
Teriyaki, ще успеем разбира се  Peace 2ра не ми е проблем, 3та ме притеснява, но този път ще съм много внимателна и последователна  Naughty С тези темпове, а и като знам предния път последните 4-5кг. как ги борих 3 месеца, предполагам, че и аз ще се задържа поне още 5-6 месеца във втора. Ето рецептата за закуска:
Дюкански спаначник
Скрит текст:
Продукти: За блата - 12с.л. овесени трици, 4 яйца, 350гр. кисело мляко 0,1%, сол, 1ч.л. сода бикарбонат, хартия за печене. За плънката: 400гр. замразен спанак, джоджен, магданоз, пресен лук, сол, куркума, щипка гранулиран чесън (всички подправки според вкуса), синете Котидж 0,4% 200гр. (кутийка и малко). За заливката - 2 яйца, няколко супени лъжици кисело мляко 0.1%, щипка бакпулвер или сода бикарбонат. Правоъгълна или квадратна тава (голяма, ползвах дълбоката тава на фурната) се покрива с хартията за печене, фурната е предварително загрята на 180 градуса. В дълбока купа се слагат овесените трици, яйцата, солта, содата се разбърква с киселото мляко и се добавя към триците. Всичко се разбърква добре и се изсипва в тавата. Пече се 20тина мин. до готовност. През това време в касерола или по-дълбок незалепващ тиган се "запържва" лука, към него се добавя спанака. Когато поомекне се добавят подправките, няколко минути се оставя на котлона, като се разбърква, за да не загори. Оставя се да се охлади, ако има водичка се отцежда. Изпечения блат се вади направо с хартията и се навива на руло още докато е горещ. Оставя се да изстине, развива се и се отлепя от хартията. Целия блат се намазва със спаначената смес равномерно, над спаначената смес се размазва развномерно Котиджа. Навива се на стегнато руло, като се внимава да не се изстиска плънката. Навитото руло се нарязва на равни парчета и се подрежда в тавичка. Киселото мляко и бакпулвера/содата бикарбонат се разбиват и към тях се прибавят яйцата. Подредените парчета се заливат с яйчената смес и се пече на 160-170 градуса.

Дано да съм обяснила добре  Hug Дозата е за 4 дни, разделям си парченцата и си ги опаковам в свежо фолио, и в хладилника. Издържа без проблем толкова дни.
smileys  Hug  Hug  Hug
овесено човече, внимвай със сладостите, особено тези със сухото мляко, много са ми вкусни, но се задържа от тях  Crazy
Хубав и усмихнат ден на всички   bouquet

# 643
  • Luxemburg
GalaEluard, Teriyaki благодаря за разясненията. Прочетох няколко пъти 1стр. (книгата ми е на френски и ми е голяма мъка). Незнам как ще издържа цели 4 дни само на протеини. Почна да ми писва за закуска само бъркани яйца с шунка. А останалите 2 ястия не знам какво ще готвя. Аз морски дарове не обичам и до сега само телешко,пилешко и риба ядох. Бъркам ли или можеше и заек да се яде? Това за бакпулвера и содата ми идва добре. Днес при Гала Иво Танев показа една рецепта за хляб с овесени трици която е подходяща за тук. Само зехтин няма да сложа, но едва ли ще му повлияе генерално. За дните със зеленчуците добре, ама са само 3 пъти в седмицата. До вчера така хубаво си хапнах салатки, но днес отново само П. За овесените трици по колко грама на ден могат да се консумират? Аз за сега си правя с к.мляко по 2с.л. което е 30гр. А ако намеря такива овесени вафли и мазнините са им до 1гр. и са без захар дали могат да се консумират https://www.google.lu/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&s … =1401266163367893. Вчера не ми се пиеше вода и да съм изпила не повече от 1,2 и днес съм +0.4кг. За 5 дни свалих 3кг и се учудих колко много вода съм задържала. Знам че първите дни се сваля водата, а не мазнината.
За трета фаза само да кажа че според мен много зависи от организма а и колко време си бил във 2ра. Моят съпруг не прави 3та фаза и си задържа килограмите вече 8м. (2м прави диетата). Естествено не се е върнал към началното си хранене и се ограничава, но всяка вечер си пие по бира или чаша вино и хляб яде по 1-2 филийки на ден (без бял) и го нямаше това по 1 шепа плодове, 1 протеинен ден и т.н. Вярно е, че от как е почнал диетата всяка сутрин си прави упражнения на wii-то и може и това да му е помогнало, незнам.
GalaEluard благодарение на твоите снимки реших да почна диетата. Изглеждаше че може много неща да се правят. Аз само бях чувала за тази диета колко е строга и опасна за здравето за някои и като виждах какво яде съпруга ми се отвратих (той не готвеше ястия почти). Но от снимките ти ставаше ясно че може да ти е приятно, а не омразно. Най много ми липсва черния шоколад който ядях като ми е нервно или ми се искаше нещо сладко и веднага (около 50-80гр. на седмица). Ако някой ден стигна до 3та в първото ми угощително хранене ще е няколко блокчета от него.

# 644
ronicat, може заешко, даже си е супер чисто месце  Peace Готвене му е майката на режима, иначе става еднообразно и тегаво. Чак и с удоволствие си готвя разни неща Simple Smile Режима може да стане вреден когато не се спазва правилно, скача се от режимност на прегрешения и обратно истезаване дни наред на протеини, заради прегрешенията... Не се пие достатъчно вода, много опасно, при която и да е диета, при самото отслабване мазнините, които се топят циркулират в организма, а с водата ги отвеждаме навън. Отделно и при консумацията на повече протеини се повишава пикочната киселина и други неща, които са обяснени в книгата. Книгата можеш да си изтеглиш от 1ва страничка на темата, на български език е. Триците и от предния път на режима и сега са ми по 3 супени лъжици всеки ден, не съм мерила грамажа. А мъжа си не го гледай, гадините му с гадини смъкват много по-бързо от нас и си задържат без особен проблем  #Cussing out Не съм обърнала внимание дали си споменала мерките и годините си, и каква ти е целта, но ако спазваш стриктно ще имаш много задоволителни разултати. Всичко го казвам от собствен опит  Peace

Общи условия

Активация на акаунт