Септемврийските мъници пърхат с палави ритници - Тема 5

• 29 033
  • 755
  •   1
Отговори
# 585
Честит Имен Ден на всички с цветни имена! Да сте много щастливи и обичани!

Ели, много хубаво звучи курса, счетовоството ми е любимо, завършила съм счетоводен техникум и счетовоство в университета, адски ме кефеше. Честито преполвяваване на беременността
Елч, токчета ме научи да нося мъж ми Laughing. Преди все на равни обувки ходех или с малък ток, ама съм височка и на 176 като сложа 10 см ставам доста….хъм…кобилеста и стърчах над повечето си гаджета. Мъж ми е висок обаче и за него жена и токчета са две неразделни неща. А аз съм маниячка на обувки, все не ми стигат, все нямам какво да обуя, дори 100 чифта да имам, абе рибешка работа и той ми хвана слабостта и по повод и без повод обувки на токове ми подаряваше и аз как сега да не обуя новата обувка Mr. Green, та с практика основно се научих да се кокиля. Сега как ме е яд че няма да мога да си нося новите високи обувки на дръвен ток и с лека платформа и капси,  много 60 те с новият пачуърк панталон скърпен от 30 различни кръпки, ама това е - край със суетата ще лежа. А за тортите много ти се възхещавам, хич не ме бива в украсата и дребните дейтайли. Покажи някоя и друга снимка на твои торти, ако нямаш против, ще ми е супер интересно
Kabzi, ти питаше за бригада за ремонт, нали. Питах мъж ми, каза че нашите майстори на никой не ги препоръчва, толкова са му скъсали нервите, че на никой друг не би го причинил. Много е трудно да попаднеш на свестен майстор, дано имате късмет

И 2 интересни статии за кърменето:
За принципите на образуване на мляко и защо трябва да се предлагат и 2 те гърди на всяко кърмене
http://xedra.wordpress.com/2010/09/26/use-or-lose/
и една за храненето на кърмачката
http://xedra.wordpress.com/2012/11/26/momdiet/

Много се чудя, дали да не проуча как и да подхвана сертификация за IBCLC докато си лежа, обаче ако се наема ще е за жив мой кеф да науча нови неща, после със сигурност няма да имам време за практика, а като не поддържаш теорията с практика се забравят нещата. Ще се почудя още, крастата да науча нещо ново ми е много силна, ама в случая е абсолютно непрактична

Хубав и усмихнат празничен ден!  bouquet

# 586
Здравейте момичета на този прекрасен празник времето е много капризно.
ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ не писах писах и не знам какво натиснах и всичко изчезна.
Хайде сега пак на ново
Еспа много благодаря за инфото надявам се наистина да имаме късмет очакваме оферти от две фирми пък да видим, надявам се юни месец да сме в новия апартамент. Вие кога трябваше да ходите на изпит за предучилищна? Надява ме се да си намериш нещо, с което времето до септември месец да мине неусетно и забавно.
Надявам се всички да сте добре и да почивате активно, аз сега се чудя дали да си купя машина за печене на хляб да я пробвам за козунаци. Някой да има да даде съвет заслужава ли си или ще се превърне в поредния уред в някой шкаф.

# 587
   Здравейте бременни коремчета Simple Smile

Честит имен ден на всички празнуващи  newsm51

Аз от петък насам съм със ужасна настинка. Първо ме болеше гърлото и вчера се зарадвах, че съм се преборила и сутринта се събудих с ужасна хрема и много отпаднала. Цял ден ме мъчи тая хрема. Ей сега си слагах даже мед в носа, да видя дали ще помогне.

# 588
kabzi, ние имаме машина за хляб от 4 години. в началто нещо не ме кефеше, но поседната година я ползвам непрестанно. едно, че си правим хляб, какъвто искаме - бял, черен, пшеничен, с подправки, с ядки, каквото ти е кеф. ползвам я и за тесто - за пица, за хлебчета, за мекици, за кремвирпки и т.н. правя си в нея и сладка, ако ми изпаднат хубави биоплодчета Simple Smile но специално за козунак не е най-подходяща според мен, поне не и по купешките рецепти. в моята има една рецепта за Kugelhopf - става доста вкусен, но определено не е като нашият козунак. някои мацки я ползват само да им размеси тестото за козунака, но според мен няма смисъл, ако ще я ползваш само за това. ако ще си правиш  хлебче вече е друга работа.

еспа, ние отскоро се запалихме по тортите. всъщност за първия рожден ден на Дара направих най-грозната домашна торта на света. и толкова се депресирах от провала си, че за втория с мм решихме  да направим един опит за торта, покрита с фондан. тогава исках торта Мики Маус. По сладкарниците бяха ууужасно грозни и ууужасно скъпи.
Скрит текст:
това е първият ни опит. не  е без забележки, но с него започна всичко:

това е за сегашния й трети рожден ден

а това беше преди няколко месеца за моя Simple Smile

а тази я направихме за рд на майка ми, която е преподавател по икономикс Simple Smile

# 589
Ел, тортите ти изглеждат СТРАШНО ДОБРЕ  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 590
Елч, страхотни торти!
И аз обичам да правя торти, но нещо напоследък не ми остава време. Аз обаче така и не се научих да ги снимам преди някой да ги е нападнал Sad Една от мечтите ми е да се запиша на курс за изработка на цветя. Има една много добра майсторка на украсите от Варна, но ми е далече да ходя там на курс.

# 591
  • София
Елч, уникални торти!  Shocked На мен ми изглеждат супер професионални и майсторски!  newsm10 smile3501 Струва ми се, че след време ще превърнете общото си хоби в начин за изкарване на парички!  Flutter newsm53

Хайде, оправяйте се всички с настинки и тем подобни, какво сте се отпуснали, алооу!  smile3513

Между другото, къпейки сутринта малката, се сетих за списъка за пазаруване и козметиката. Значи, от новородена не я къпем всеки ден, а през ден-два-три. ММ е от педиатрите, поддръжници на това. Съответно, не ползваме много козметика, а при нужда- само медицинска и био. За Лу най- удачни се оказаха А-дерма и био шампоан с невен и пшеничени трици на Topfer. Да, шампоан ползваме отделно, тя се роди с много коса и завъди истински пърхот от измиващите гелове, тип "2 в 1".  Peace
Та, исках да кажа с две думи- ако щете, вярвайте, но тази ни тактика+ добро каляване от новородена ни носи успех- за 1г. и 5м. не е боледувала нито веднъж!  Praynig Peace

Хубава вечер!   bouquet

# 592
Агнес, бързо да се оправяш! Медът дано бързо ти помогне! Температура имаш ли?
Ей, Елч, уникални са ти тортите! Боже какъв ти е гладък фондана, идеален. Ти сама ли си правиш фондана или купуваш готов и си го оцветявш? И аз бях замислила един Спонджбоб за Сами, че му е любимото филмче, ама ми се видя голяма лъжица за моята уста и се отказах. А най-ме е яд, че мъж ми може – завършил е сладкарският техникум, ама хич не му се занимава, не му е тръпка и да прави фигури и да скулптурира може, ех, ще взема да го изнудя някак да ми съпортне. Аз правя повече с кремови украси, ама не го чуствам стихия. Фонданени съм правила 2 пъти, ама хич не ме бива.
А за машината за хляб, винаги скептично съм гледала на нея, но на последък взех да се паля да си взема. Колко време отнема процеса от начало до край за стандартен пълнозърнест хляб да речем? После трудно ли се почиства? Обичам много да меся на ръка и да си правя хляб с натурален квас, но обикновенно не ми остава време за това и ми отнема време, та търся по-бързи алтернативи, че хляба дето продават е под всякаква критика
Kabzi, няма изпит при нас уж, само събеседване с родителите, мотивационно писмо, но родители ми казаха, че е възможно да го препитат и малкия. На 7ми май ще ходим. На вас на кога ви излизаха резултатите? В това училището, към което сте се насочили, още от предучилищна ли се учи немски?

# 593
Да учат немски още от предучилищна и в 7 клас завършват със сертификат В1 на Гьоте институт. Резултатите ще излязат след 15 май пък да видим как сме се справили.
Ел тортите са страхотни моята кума се занимава с подобни красоти в свободното й време винаги съм и се възхищавала мен хич ме няма в сладкарството, в готвенето става, но сладките неща хич.
Всички болни да се стягат и да оздравяват, че каквито празници се задават от сега ми е тежко Simple Smile
Лека вечер на всички и успешна седмица

# 594
  • София
Здравейте момичета  Hug

Пак много сте изписали, докато ви прочета..... забравих вече половината неща  ooooh!

Абе големи геймъри сте били всичките Grinning Аз като бях по-малка обичах мн да играя, но такива РПГ и стратегии честно казано, не ме влечат. Говерейки си и зах обита с мъжете ни, ние май нямаме такива. Не знам брои ли се той да играе на плейстейшъна, а аз да го гледам Grinning Някои игри са като филми. Ние с него колкото сме еднакви, толкова сме и различни, но може би затова така си се обичаме  Heart Eyes Моето хоби си ми е и работа, а неговото перманентно си е мотора, тук таме се появява нещо ново за кратко, но за около 3-4 месеца отминава. За сметка на това пък вече е експерт в доста области Grinning

Wickedly тая тема е уникална Grinning Голям смях е, много са забавни мъниците  Heart Eyes

Еспа дано успееш да си намериш занимание Simple Smile
За токчетата, много харесвам високи обувки и как изглежда жената с тях. Обаче и аз знам, че не са полезни по времен а бременност, а и по принцип. Не знам как изобщо си издържала, мен така ме заболява кръст от какво съм бременна, че след две обувания (и то не на 10см) тотално се отказах. Ти зодия риби ли си? Ако си, да ти кажа, че това с многото обувки не е никак типично за зодията Grinning съдя по себе си и по още три приятелки риби. Аз много трудно си намирам удобни обувки, все нещо ми убива, стяга ми, хлопа ми... абе кошмар ми е, това се отнася и за ниските Grinning Иначе много са тези, които ми харесват, но само да ги гледам.

Agness дано бързо да се оправиш! То си е някакъв грип според мене това. Доста хора са хремясали :/

Елч  Shocked Shocked Shocked Страшни са ти тортите! Браво! И аз много обичам да се занимавам с такива неща, но за съжаление все не ми остава време  Sad Не знам как успявате. Това се отнася за всички, които кулинарстват. Вторият ми проблем на мен е, че няма кой да ми яде творенията Simple Smile ММ е фитнес манияк и сладко, тестено просто не яде. И обикновено каквото направя си го ям сама... с дни Grinning Тази година успях да направя коледни сладки Simple Smile

Скрит текст:
Не са перфектни, но като за първи опит и като се има предвид, че сама си правих айсинга Grinning и нямах тънък накрайник за поша, та ми отне сума си време докато нацеля колко да си срежа торбичките, за да мога да ги нарисувам. За сметка на това пък бяха адски вкусни   chef

Хубава вечер от мен и стига вече с тия настинки!  Hug

# 595
Честит празник на всички именячки и именяци!!!   bouquet  bouquet    bouquet

Kazbi аз имам фурна за хляб на Мулинекс и страшно много я ползвах, до преди няколко месеца, когато правихме ремонт и загубих бъркалката и. Правех си най-различни хлябове, тесто за пица, козунаци - но само за месенето и втасването, после вадя, оформям и слагам да се пече в нормална фурна.

Еспа, относно схемата за приготвяне е много лесна - сипваш всичко подред. Що се отнася до печенето и около 3 часа и половина, има за експресен хляб (за около 2 часа и малко), пълнозърнест си и почти четири. Но, ако имаш отложен старт, можеш и нощно време да си я нагласиш.

# 596
  • ул. "Мечтание"
Привееет! Simple Smile

Днес си изкарах чудесно в Шумен!  Crazy Heart Eyes Голям кеф беше. Даже на връщане проспах по-голямата част от пътуването, та се заех да меся и пека хляб по нощите (прибрах се в 21 часа).  Whistling

Еспа, много затегнаха се нещата за IBCLC-та. Сега изискват или да си медицинско лице или да имаш нам си колко часа обучение по анатомия и физиология, освен останалите изисквания.  Rolling Eyes Аз се бях отказала, но сега с тая магистратура може и да ме огрее. Психолозите учат (или поне учеха) такива работи и май в достатъчно количество. Ще видим. Thinking

Успех с кандидатстването!  Hug Надявам се нещата да се развият по възможно най-добрия за вас начин!  Hug

Агнес
, бързо да оздравяваш, мила!  Hug

Елч, много са ти сполучливи тортите! Определено ти се отдавна!  Hug На мен дай да бъркам теста, ама с украсите съм "кунки у гъзунки"  hahaha Joy

илипили, много вкусно изглеждат творенията ти!  Hug

# 597
Еха, какви торти, то това си е цяло изкуство. Браво!
Аз не съм по пипкавите истории. И в готвенето не ме бива много. Важното е, че когато имаме гости винаги се представям повече от добре и много ме хвалят. А и моя ММ е много капризен, за някой друг може и съм доста добра кулинарка. Иначе за чистенето имам много изисквания и сега като не мога, много ме дразни. Вчера изчистих горните шкафове на кухнята, че са бели и гланцирани. И до там. Повече нищо друго не можах да пипна.

# 598
ех, много ви благодаря, момичета! все още има какво да се желае от тортичките, но задобряваме де Simple Smile освен това трябва да кажа, че за визията е отговорен предимно мм, аз там действам като асистент. от мен е пълнежът, т.е. цялата торта вътре Simple Smile

юле, хич не ме влече да се занимавам с това професионално. някак друго си е да ти е хоби. да не говорим, че аз правя такива торти веднъж годишно (ние с мм сме родени декември, а майка ми и Дара - в началото на януари), т.е. в рамките на месец правя 4-5 торти, ударно Mr. Green после цяла година релаксирам Laughing
иначе и аз Дара от малка не я къпя всеки ден. като съвсем бебе ползвахме козметиката на Себамед. това не я спаси от крустите, де Sad ама сигурно и аз съм виновна, защото все си мислех, че ей сега ще й окапе косата и ще ги оправя, но тя си остана с прическа и това си е. кифла от бебе Mr. Green Mr. Green Mr. Green

еспа, грехоте е да не впрегнеш тм в тортоправене! Sunglasses шегата настрана, има нещо готино в това да създадеш нещо сам, не е като да го купиш.
иначе фонданите ги купувам, понякога направо в исканите цветове, понякога оцветявам, както дойде. ако ми трябва някакъв много малък детайл, примерно езиче, няма да купя цял червен фондан да речем.
а за хлебопекарната - 3,34 мин. е класическата програма за хляб, множко е, но пък ние обикновено го пускаме през нощта и го настройваме сутринта като станем да е готов. а ако ми трябва по-бързичко 1,25 мин се прави тестото, после 20 -ина минутки във фурната и стават страхотни хлебчета Simple Smile иначе има и експресен хляб за час и нещо, но става много сладък, защото, за да втаса бързо се слага повечко захар. Мие се изключително лесно, няма никаква драма, почти само с изплакване е готова.
ната, доколкото знам се продават бъркалки и отделно, можеш да си вземеш.

илипили, страхотни са ти коледните сладки! изобщо недей да скромничиш! Hug

а това с обувките и аз не мисля, че идва от рибите, по-скоро зависи от разположението на венера в хороскопа или евентуално ако има силни везни Wink

# 599
Добро утро, момичета  Hug

Днес едва, едва станах сутринта. ММ по едно време се изнерви да вика: "Хайде, ставай, ставай, ставай, няма време, много ще закъснееш, бла, бла, бла... "  Tired Ама какво да направя, вчера такава разходка му врътнахме, че не остана необходена улица из града  Shocked . Това ни е като традиция, пролетно време като цъфнат люлаците и много обичаме да обикаляме малките улички из града, които са с къщи и дворове и почти във всеки двор се подава люлак и цялата улица ухае невероятно  Heart Eyes Другото прекрасно на тези улички е, че няма видимост към грозните блокове и олющени панелки и човек чувства такова яко спокойствие, разхождайки се по тях  Simple Smile(аз съм страшен люлако-маниак. Предупредила съм мм още преди години, че един ден ще си имаме оранжева, спретната къщурка с два люлака отпред  Naughty  Heart Eyes ) Вечерта като се прибирахме, си взехме и по един сладолед, че Espa ме зарази с тия си мераци  Whistling

Espa, за WOW:
Скрит текст:
по принцип най-много цъках с първия си герой - balance druid  Heart Eyes много си го обичах.  Всички ми разправяха, че не ставало за PvP, но аз съм тъпа и упорита, та им доказах, че става  Naughty . След като си го "облякох" друидчето с PvP set-а, реших, че ми се играе с хийлър. Вдигнах си шаманче (беше много яка мадама "Draenei" и всеки се обръщаше след нея да я оглежда  Crazy ) Играех главно PvP, защото нямах много време за PvE, пък и някак си не ми беше интересно, до момента, в който нашият guild master се отказа да играе и ми прехвърли гилдията на мен, че аз много съм приказвала и всички ме слушали  newsm78 . Та тогава съ-гилдийците започнаха да ме питат ме карат да им организирам рейдовете  #Crazy (каква наглост), ама викам "айде ще се постарая. Гледах гайдове в нета, четох тактики и започнах да правя рейдове (с PvP дрехи  Embarassed ) Предполагам знаеш, колко се дразнят хората в рейдовете, когато някой се яви със скапаното си PvP obleklo  hahaha .  Първият рейд, който организирах беше ICC, един съгилдиец го разпределих да обяснява тактиките за босовете, убихме ние първият бос и аз (healer-a) викам "rest me pls"  doh - умрях още в самото начало от AoE  ooooh! , един друид ме рест-на и аз пак умрях  Whistling . Както и да е, хубаво, че другия хилър беше някаква PVE машина, че не пропадна рейда заради мен  Whistling . И така се зарибих и по PVE, бях станала доста добра. Третият герой, който последно вдигнах беше дисциплин приест, за PVE съответно го правех на холи, беше голяма машина и изглеждаше много яко - беше undead. Божее, пак написах адския роман  #Crazy , ама имам много хубави спомени и страхотни приятелства, завързани в WOW, та ми е много приятно да говоря с някого за това  Embarassed.
За общите хобита с мм: Много са. WoW цъкахме заедно (вече нито аз, нито той играем), друго хоби ни е обикаляне по планините, гледаме и много Eurosport, от миналата година си купихме и тенис ракети и започнахме да играем, аз сега не играя, че каквато съм спъната, ще взема да падна нещо да се пребия, пък сега не е най-удачния момент  newsm78 . Друго хоби ни е като се събудим някоя събота, да се качим в колата и да тръгнем нанякъде, например миналият месец ходихме до Карлово и Сопот, ей така непланирано. Това хоби го започнахме, докато бяхме ученици. Тогава обаче си спестявахме пари от закуските 1-2 месеца, след това казвахме на нашите, че отиваме на екскурзия от училище и хващахме ношния влак за Варна или Бургас . Обикаляхме там като ненормални и безпризорни кучета  doh (без да си взимаме квартири или някакви такива екстри), не спяхме по 2 дни и ни беше голям кеф там. После пак обратно на нощния влак и се прибирахме. Сега ни е малко по-цивилизовано това хоби  Wink

eli_t, благодаря ти за спаначения цвят  Hug За мен е чест  Blush

Нощни, полезна, както винаги  Hug Аз имам подозрения, че и аз съм пипнала гъби, в края на седмицата ще стане ясно, та затова направо си ги принтирах рецептите, които си дала. Благодаря  Wink . За Heroes:
Скрит текст:
Голяма краста е и тая игра. Преди доста години цъкахме с мм Heroes III Might and Magic. Помня, че все играех с расата "Tower" и си избирах героя Солмир, защото специалната му магия беше Chain Lightening и много ме кефеше  Crazy . След това започнах да цъкам WOW и Heroes-a тотално го зарязах , ама то не може да те хванат две красти едновременно  #Crazy

Елч, пробвах тактиката на твоя колега за работата, която щяла да се свърши сама, ама не сработи  newsm45 , та в крайна сметка ми се наложи да имам близки срещи с прахосмукачката  ooooh! . Лелеееееее, ама тортите са ти страхотни направо  Crazy . Браво!  Peace . Аз нямам нерви за такива неща, не си падам по пипкави работи  Sad

Agness, как си днес? Дано да си се пооправила и медът да е помогнал вчера  Praynig

Илипили, и аз се присъединявам към рибешката агитка, която все не може да си намери обувки, все нещо ми убива или не ми харесва, а на токчета се чувствам като пингвин  Close . Невероятни сладки си спретнала за коледа. Възхищавам се на хора, които имат търпението да правят такива красиви неща  Hug

Това е за сега от мен, поредният "къс" пост  doh

Хубав ден, тумбачета   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт