Септемврийските мъници пърхат с палави ритници - Тема 5

• 29 017
  • 755
  •   1
Отговори
# 645
matsutka, аз сега да те развеселя Simple Smile Моя баща един път като учихме, толкова го нервирах че ме плесна зад връта, а на мен ми се пишкаше и аз се напиках. Избягах в тоалетната и той след малко идва и ми се извинява че ме е плеснал и аз като му казах че съм се напишкала, той си умря от смях. И аз в още по голям рев, му казах че с него няма да уча и че ще го наклеветя на мама  Joy Изнервях го, защото съм инат и мълча като пукел, той ме пита, аз мълча, и накрая не му издържаха нервите и ме плесна, но иначе само ми се караше, не ми посягаше. Сестра ми, като е била малка, от нерви и от нейния рев я е хванал и я метнал на леглото, тя си загубила въздуха за малко, много се е уплашил и от тогава той не й е посягал. Втория ми удар от него беше, след като се боксирахме, аз бях на височината му до корема и аз си го боксирах в шкембето, докато не реших да го фрасна в чатала  Mr. Green От болка ме плесна и аз ревнах, защото не знам защо ме плесна, и мама му се скара, че аз не знам че там не трябва да го удрям, и после и на мен ми се скара, че момчета и мъже не се удрят там. Горкия ми баща, ходеше цял ден като препариран, защото си го фраснах доста добре  Mr. Green Е и на дърти години изядох един плесник от него, но той вече не беше същия човек, като от детството ми Sad Но това е дълга и много болезнена тема  smile3518

# 646
Здравейте коремчета Wink

Елч пробвах два пъти, но от това доста ме заболяха ушите и спрях. Днес съм доста по- добре. Утре предполагам ще съм още по- добре Simple Smile

А за напрежението в гърдите....моите след като забременях станаха двойно по- големи, но това естествено придружено с доста болки Simple Smile
Иначе и аз от няколко дни има моменти, в които усещам бебо. Нали много обичам да лежа по корем и снощи съм си легнала и гледам ТВ и като се разрита вътре в мен. Смених позата и се поуспокои. Викам си дай пак да си легна по коремче и пак недоволстваше в коремчето ми, та си легнах по гръбче и си гушнах коремчето Simple Smile

matsutka Сладко малко розово дупе си имаш Simple Smile Радвам се, че всико е наред и прегледа е минал добре.

# 647
lucky14 , е долу горе ме поуспокои  Hug , и 5-6 см токче, пак са си нещо, ще гледам нещо с тея см да търся тогава. Ама миличките ми хубави сандалки, в края на  миналото лято си купих 2 чифта, много си ми е мъчно за тях, че няма да си ги обуя  newsm45
ВАЛЕЕЕ , няма да се разберем с тези депресии, такова хубаво усмихнато момиче и да му потъват гемиите, дай едно гуш веднага  Hug :*. Да влизаш бързо във фейса, че ще ти дърпам ушичките Simple Smile
megi_zdr ,  smile3501 , много сладко стихчето, ха дано по случай празника , да се разриткат бебковците Simple Smile
Та като стана въпрос за Великден, Еспа , Елч , а и другите мами с кулинарни заложби, помагайте, давайте спешно, някоя изпитана, лесна, вкусна, рецепта, за курабийки, или някакви подходящи за празника сладки. Ама да не са някакви завъртяни, че нещо много ме мързи бе ужас. Миналата година три вида теста, месих , сумати и сладки изпонапекох, пък сегаааа мрън, мрън, мрън...

# 648
Благодаря ви, момичета! Радвам се, че ви е харесало стихчето Simple Smile
Тигърче, за Великден и сладки ли хапвате  newsm78 Ние се тъпчем весело с козунаци и после ме е страх да се кача на кантара  Embarassed

# 649
Аз пък искам и моля за изпитана рецепта за козунак, ако може да го направя в пекарничката ,че не ми се меси  newsm78

# 650
  • ул. "Мечтание"
Аз пък искам и моля за изпитана рецепта за козунак, ако може да го направя в пекарничката ,че не ми се меси  newsm78

Тук има доста рецепти, включително и за козунак в хлебопекарна: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=776914.0

# 651
tigarche - какви сладки? Аз най- харесвам линцеровите и маслените, но си е играчка да точиш, да режеш, да печеш. Имам и бързи рецепти за кукис с овесени ядки и за бисквитки с шоколадови парченца.

Аз козунак тази година няма да меся, че умирам от мързел. Ще правя португалски пастейш де ната - крем брюленца в кошничка от бутер тесто, ей така за адет (те са малко коледни, ама не е болка за умиране). Ама за основното съм в чуденка - не ми се готви агнешко, телешкото го обичам малко сурово и сега не е момента ... Имам още малко да мисля....

# 652
Lovebug ,  smile3556, направо ме застреля, бе момиче, хихихии, завърза ми се езика на фльонга само името докато прочетох на туй португалското нещо  ooooh! Ама аз не съм толкоз профешън бе милинките ми, пък забравих да доуточня коооооолко точно ме мързи хихихии. Шегата настрана, почнах да слюноотделям, само докато си представях как ще изглеждат всичките тея вкусотии дето си ги замислила  Shocked мммммм. Ама моля само за некаква рецепртичка за най обикновенни курабийки, или там тези сладки дето споменаваш, нищо , че се точат.  smile3525
megi_zdr , уф и още питаш, хихиих, хапваме си здраво покрай Великден, козуначета, курабийки и разните му там други благинки, че после Гергьовските празници идат и......не моа се запра дет се вика хахха smile3538, пък кантара горкия прах ще хване. Ама и без тва пък и да не ям пак си качвам стабилно...та поне да се наям хихих

# 653
Здравейте, коремчета!

Лежерно го карам тези дни и ме мързи даже да пиша Crazy

Маци, честита девойка!

Благодаря на всички включили се в питането ми за хлебопекарната Hug

Много хубави торти показахте, ех, големи сте майсторки!

За гърдите, моите вече не ме болят, попораснаха доста повече от първият път, направо си тежат. Сега само ареолите ми потъмняват и жлезите на монтгомъри стават по-отчетливи. Със всяка бременност жлезестатат тъкан се увеличава под действието на хормоните все повече, развиват се, подготвят се за кърменето

Тигърче, обикновенно сладки не правя за великден, но наистина линцеровите много ги харесвам и обичам - ето рецепта за тях
http://vkuhniata.wordpress.com/2012/12/24/%D0%BB%D0%B8%D0%BD%D1% … 0%B4%D0%BA%D0%B8/
а тези бисквити са уникално вкусни
http://vkuhniata.wordpress.com/2009/12/01/chocolate-nuts-cookies/
Дано пробремът при мъж ти бързо се реши

За децата и насилието - много съм против проявата на сила спрямо децата, остават с печатление че всичко става със сила и започват да се държат по същият начин. Редовен възглас на площадката пред нас е - ако паднеш ще те набия ooooh!

Ади, много лесна рецепта за козунак е тази - в машина не знам дали става, но е с много малко месене, пък е вкусно рулото, особено ако е намазано вътре с Нутела
http://vkuhniata.wordpress.com/2012/04/14/%D0%BA%D0%BE%D0%B7%D1% … 0%B5%D0%BB%D0%B0/

Ловбъг, сподели рецепта за тези поругалски вкуснотии, моля

В нашата къща, понеже се празнуват и християнски и еврейски празници, от днес пък почва евреската Песах и се празнува до 20 ти. И там едни традиционни ястия се бъркат, ама тая година няма да правя нищо Crossing Arms

И последно говорих с шефката докато лежа, ще поработвам от вкъщи, така дохода ми няма да падне драстично и ще запълня времето на лежането.

Май исках още да пиша, но по-късно

# 654
Нощни, еспа благодаря за рецептите, ще пробвам нещо и ще се похваля  Hug

# 655
Меги ей сега вадя учебника по сладкарство: за линцерките (за масленки рецептата е като тази дето ти е дала Еспа. На 500 г. брашно се слагат около 300 г. масло и 250 г. пудра захар. вариант 2 на 500 г брашно се слагат 250 г масло, 125 г пудра и 2 яйца.) може да сложиш малко бакпулвер.

За пастейш-а: оформя се кошничка от бутер тесто и се залива с охладена смес за брюле. Малко мяза на яйчице, аз за това го подбрах. А и имаме романтични спомени от Португалия. Рецепта засега на английски. http://www.jamieoliver.com/recipes/member-recipes/recipe-detail/3645 Ако я блогна някой ден няма да е лошо ам само готвя и снимам и не стигам онлайн да пиша.

# 656
  • ул. "Мечтание"
Нощни, еспа благодаря за рецептите, ще пробвам нещо и ще се похваля  Hug

Успех!  Peace Похвали се после!

Аз правих козунака на Скарлет О`Хара и много ми хареса.

# 657
А пък при мен козунакът е решен отдавна Simple Smile
Откакто съм с ММ със свекървата заедно правим козунаците Simple Smile В събота сутрин ставам рано и отивам у тях /те са на 5мин. от вкъщи/ и тя слага продуктите и аз го меся Simple Smile И да ви кажа никога не помня какво слагаме в козунака Simple Smile Ама тая година не ме иска около нея, да не съм се била уморила и т.н. Simple Smile
А и аз козунаци без сладко в тях не ги ям Simple Smile

Ще питам за рецептата свекървата и ще ви я напиша тези дни Simple Smile

# 658
Еспа , Яни , благодаря момичета Simple Smile.
Еспаааа , просто си невероятна, леле какви красоти, абе вие ядете ли ги в къщи тези неща, не ви ли е жал, то това са си произведения направо БРАВО  smile3501  Бисквитите, със шоколад и орехи ммммммммммммммм, ще се пробвам да направя нещо подобно, но едва ли ще постигна твоя красив резултат, че малко съм си вързана в ръцете  newsm78...а може ли тази Мусковадова захар да я заменя с обикновенна или ванилова ?
Яни , харесах си лимоновите сладки на Танита, изглеждат ми лесни като приготвяне....е като се похваля после какво съм сътворила, хич недейте да очаквате същата украса...щото по горе споменах..що, за хей ръчички хей ги две хихихх
Стискайте палци да успея да се преборя с мързела, щото ММ и да го гледам тъжно и продължително, както с прозорците, ефект няма да има....сладки няма да замеси хихиих....той и без това сега ми вика, ма кво ще си играеш ей го къде е магазина....Ама аз си искам домашничкооооо ммммм

# 659
  • Пазарджик
Муцунка, честити розови гащи!  Hug
Гърдите - с тази бременност не съм ги усещала напрегнати, по-големи - да, и спрях да нося сутиени, само едни пристягащи потничета, като ламбадки с подплънки, много са ми удобни, и за кърмене са удобни. Дано и сега да успея да кърмя продължително.
Агресията - май нашите родители като цяло бяха по-строги и сякаш беше прието и задължително да се наказват деца за разхвърляне, за скъсани и загубени дрехи, за разлято нещо на пода, без да искаш, много са ми се запечатали в съзнанието такива спомени и си бях обещала да не постъпвам по същия начин. Опитвам се за всичко да говоря много, да обяснявам защо не е хубаво нещо да се прави, само се карам понякога, за да разбере че съм категорична в решението си, защото с напредването на възрастта се опитва да ми се налага и да пробва докъде ми стига търпението, но не си позволявам да налагам със сила волята си. Търпя много критики от близки и приятели, че съм прекалено либерална, но според мен това е правилния начин и с времето детето ще разбере кое е правилно, а няма да се ограничава от определено поведение от страх да не я накажа. Естествено, че трябва да създам навици, да наложа някои граници на поведение, но се старая да стане така, че тя да има право на избор е да е взела тя решението след като й дам време за размисъл и не настоявам веднага всичко да стане. В яслата се сблъска с проблем със деца, за които боя беше начин на комуникация и набързо трябваше да обясня, че ако я бият, трябва да се защитава, въпреки, че постоянно повтарях, че боя е нещо лошо.
За Великден не съм измислила още менюто, ще копвам от вас  Hug.
Лека и спокойна нощ на всички!

Общи условия

Активация на акаунт