Добър Колорист-София

• 41 175
  • 150
  •   1
Отговори
# 105
  • Sofia
   Имам и аз една такава приятелка – всяка седмица задължително ходи по 2-3 пъти на фризьор и така си спестява третирането у дома. Peace

# 106
Ами некадърна и несръчна съм. Stop
Не си измивам никога добре косата,на следващия ден ми е мръсна вече и сплескана,абсурд е сама да я оформя в приличен вид. Не знам кое е странното ,не съм сръчна и не ми се занимава да се тормозя.
Просто си представих как сама се опитвам да се боядисам и ми стана смешно.
Така и така стана дълъг поста-от Венелин Кондаков има ли доволни? bouquet

# 107
Ами некадърна и несръчна съм. Stop

Да, досетих се Laughing

# 108
  • някъде под слънцето...
Дами,
От доста време съм в дилема дали да мина на бои ELUMEN de GOLDWELL.Чувам добри отзиви за тях, а това което виждам като ефект  на живо е интригуващо.
бих искала да попитам ползващите ги,  дали покриват добре прошарени коси..
При боядисване цялата гама от продукти ли използвате или само пигмента.
Благодаря предварително

Последна редакция: пт, 22 апр 2016, 19:34 от sl

# 109
  • Sofia
   Оф, объркала съм темите! ooooh!  

Момичета, аз пак да попитам за мнението ви във връзка с друга снимка, която открих в нета – какъв е цветът на девойката на фотоса най-вдясно? Какъв нюанс на червено се води това? Много ми харесва и се чудя дали да тичам на фризьор или да се пробвам сама вкъщи да се докарам така. Rolling Eyes

Последна редакция: пт, 22 апр 2016, 12:57 от The Black Cat

# 110
The Black Cat Всяка марка боя си има своя номерация за нюанси, не универсални имена. Друг е въпроса, че за да се получи, трябва да се съобразява с куп неща, дето само колорист знае кое как да неутрализира или подсили, за да постигне цвета. Така че, ако държиш да се получи точно такова, най-добре да не пробваш сама вкъщи. Пораженията по цвета много скъпо се оправят.

# 111
  • Sofia
   Благодаря! Peace Истината е, обаче, че вече съм ходила няколко пъти на уж реномирани колористи и резултатът, който се получава, е доста далеч от показания на снимката цвят. Confused Затова вече се колебая дали да не пробвам самичка у дома.

# 112
Значи не си била при добър. Имай предвид, че боите за домашна употреба също са различни от професионалните. Ако търсиш конкретен цвят, според мен, сам човек не може да го постигне. На опаковката едно, на главата различно.

# 113
  • Sofia
   Ясно... Confused Моят проблем е, че имам и няколко доста дразнещи бели косъма, точно над челото – съответно е наложително да се боядисвам през определен период от време, ща не ща. Не ми се искаше да се налага регулярно да посещавам реномиран фризьор, което е свързано и с допълнителни разходи, но явно няма друг начин.

# 114
The Black Cat, обикновено, след като цветът ти е направен веднъж, следващите пъти боядисваш само корен, т.е. цената е доста по-ниска. За смяна на цвят и аз не бих рискувала в домашни условия.

# 115
  • Sofia
   Хм, не знам, при мен боята пада за отрицателно време – както казах, правила съм се при няколко различни фризьори, с качествени бои, като Goldwell и т.н. – още след 3-тото, 4-тото измиване съм с почти различен цвят на косата от първоначалния резултат, непосредствено след процедурата. Трудно ми е да повярвам, че на някакъв етап ще се налага да боядисвам само корените. Rolling Eyes

# 116
  • София
Дори и с Goldwell ли така ти става? Откакто съм с тази марка боя, амонячната серия, цветът е много стабилен и наистина ходя само за корени.

# 117
  • Sofia
   Да, с Goldwell 3 пъти съм боядисвана досега – не ми се задържа хич. Rolling Eyes

# 118
  • някъде под слънцето...
А само боя(пигмент) ли слагаш или използваш, шампоан за подготовка, шампоан и балсам за запечатване на цвета и съответно продукта за блясък?
Аз продължавам да си питам, защото ми казаха, че оптимален ефект се получава при използването на всички продукти.
В момента са на 20% намаление и много им се чудя.

# 119
  • Sofia
   Не, sl, нищо допълнително не ползвам. Simple Smile Предвид факта, че преди време ми се налагаше да инвестирам страшно много грижи, време и финанси в косата си, ми се искаше понастоящем да успея да избегна цялата тази хамалогия, но уви, явно няма да е толкова лесно.

Очевидно не съм показателен пример – ето, много от момичетата споделиха, че при тях боята се задържа, така че не вземай думите ми като фактор от особено значение. Peace

Общи условия

Активация на акаунт