Добър Колорист-София

• 41 162
  • 150
  •   1
Отговори
# 90
Аз плащам 80 лв. за боядисване с Иноа, подстригване и сешоар.

# 91
Здравейте,

Търся добър колорист, който да ми направи читав балеаж. В момента съм омбре, което обаче има сериозна нужда от матиране. Търся този ефект:

Скрит текст:

Ако някой знае добър колорист който може да се справи ще съм много благодарна да сподели, може и на лични.  Grinning

# 92
Аз също се интересувам къде в София правят хубав балеаж! Моля, ако някой е ходил и е доволен да сподели име или адрес. По възможност да не е 150 лв. Simple Smile

# 93
  • Тра-ла-ла
Предложения за добър колорист в София? Ако може конкретни имена, а не фризьорски салони. Да не работи с бои на Loreal (Inoa, Majirel) и Goldwell. Предпочитам марката CHI, но може да експериментирам и с друга. Цената за постригване+боядисване цяла коса+сешоар да е около 80-100лв. Искам да експериментирам с косата си и ми трябва професионалист с добра техника и достатъчно фантазия Flutter

Мнения за този салон? И конкретен фризьор? https://www.facebook.com/HHDbeautyS

# 94
Здравейте,

Моя приятелка от години посещава студио Авангард, на Графа....винаги е с много хубави цветове (там си прави и екстеншъните)....Работят с бои Igora на Schwarzkopf. Не мога да дам отзиви за самите бои, но цветовете и се получават винаги много добре. Аз се замислям дали да не направя и аз там смяна на цвета....все още събирам отзиви.

# 95
  • Europe
Едно нещо не мога да разбера и сигурно ще взривя темата. Но моля да не ме разбирате погрешно, че съм злонамерена или завистлива. Питането ми е съвсем обективно.

Как е възможно за едно ходене до фр. салон и манипулации на косата, ежемесечно да се плаща 200 лв. !!!! Не че и аз не съм ги давала до сега над вече 30-40 пъти, но в повече от половината от тях съм била не особено доволна и то все в реномирани салони, където има известни имена - Васил Атанасов, Поли Гемеджиева, Гого от Арлет, Валентин Цветков, Деси Гроздева, Чочо, Мадлен, Стели ... изпускам някого със сигурност. Не мога да си кривя душата имало е и пъти, в които съм била страшно доволна и за това съм продължавала да ходя, в крайна сметка, с тайната надежда винаги да е така, но уви, те не преобладават. Разбирам, че това са професионални умения, разбирам, че човека си разбира от работата (не говоря конкретно за този Горан, а изобщо за всички самозабравили се фризьори и фризьорки), но в крайна сметка това е просто един занаят и то не кой знае колко сложен, в крайна сметка за няколко месеца упорит труд се усвоява.

Може би, защото тези хора пърхат между тв водещи, чалга певици и актриси, инвестирали са в дизайнерски салони (които инвестиции трябва да избиват) и от там черпят самочувствие и смелост за цените си, които са абсолютно неоснователни. Една жена би отишла и в Ботунец дори, стига да знае, че там е нейния точен човек/фризьор. Да ме извинят хорицата от квартала, но имам предвид забутан и невзрачен салон.

Например има доктори, които правят операции било то на зъб, на капиляри, на бенки, на очи или др. малки медицински интервенции и те са от този порядък 150-200 лв. и как може да се сравнява този труд с труда на една фризьорка, която в 90% от случаите е завършила само едно средно образование, а в половината от случаите са надменни, неблагодарни и безразлични към клиентите си. Същото е и с маникюристките. И при тях 40-50-60 лв. за едни нокти за нищо ги нямат. Но не е виновен този, който яде баницата, а този който му я дава, т.е. - ние.

Всеки знае колко струва една боя за коса по доставни цени на едро - максимум да е 10-15 лв., едно цяло шишенце лак за нокти и то да е 10-15 лв. максимум, но с него ще намажеш 20-30 клиентки. Е, на какво прилича това нещо да плащаме по 200 лв. за коса и по 50 лв. за нокти. Има хора, които цял месец се хранят и живеят с по-малки суми, други блъскат по 15 часа на ден за да ги заработят. Пълно безобразие.

То бива надценка, то бива .... но те вече прекалиха. Ами когато резултатът не е добър, какво правим - пари не съм чула да връщат. Да не говорим колко години подред са ме лъгали, че моята коса изисквала 2 туби бои, защото видиш ли била много гъста и дълга. После разбрах, че на някой бои ми стига даже по половин боя Close. Възможно е дори да не умеят да мажат, защото обикновено намазването го дават да го прави някой новак младеж в салона, който се учи и умишлено или от неумение хаби много боя.

Сега сигурно ще ме изядете с парцалите, ясно ми е, но не можах да се стърпя да не си кажа истината. Ако една фризьорка ми каже:  ... "ще те боядисам както искаш но искам 60 лв." - ще го разбера. Да речем, че разходите и са 15-20 лв. (вода, ток, шампоан ...) и нека другата част от 30-40 лв. от всеки калпак да си ги сложи в джоба. Но при разходи 20 лв. да ми взимат 200 - ще ме извиняват, 1000% надценка е нечовешки много. До тук бях аз! Какво толкова има в това въртене на сешоара или ножицата.

Хайде за разни техники - омбрета, балеажи и т.н. да ми каже: - ... виж разходите са ми същите, но искам повече пари за труд, защото съм ходила на обучения и съм инвестирала пари за да ги умея тези техники" - ОК. Бих дала 50-60-70 лв. само за труда и (за 1-2 часа работа и-з-в-и-и-н-е-т-е  ooooh!, висшистки ли са, професорки ли са, какво са?). Т.е. отделно двайсетина лева разходи. Общо 80-90 лв.

За справка един маникюр в средно развита европейска столица в нормален салон (не на някой прочут майстор), но все пак в центъра е 20-30 евро - Будапеща, Прага. В Модена също. А в Щвейцария - Цюрих (един от най-високите стандарти в света, средна заплата 5000 Евро) едно мъжко подстригване струваше на промоция 10 Евро, ако идваш 12 пъти в годината, т.е. предплащаш им 120 евро иначе е 15 евро. А най-скъпата дамска процедура там беше боядисване на дълга коса 80 евро, а с кичури и омбрета 100-150 евро за дълга коса.

Това е моят П-Р-О-Т-Е-С-Т !!!!

Липсват нормални салони, където да работят млади, интелигентни и кадърни хора без на съседния стол да седи Ваня Червенкова набиваща питка с кюфте и лютеница, защото е прегладняла след 2 часа процедури. И без някоя проскубана бяло руса чалга певица или плеймейтка с два косъма на главата си и с огромното желание за 86 реда екстеншъни (за да ни учуди с ефекта - уау в следващия си клип, където ще бъде полу гола, за да компенсира комплексите си).

Хора направете нормални салони, направете абонаменти на нормални цени за да завъдите постоянна клиентела, която да ви осигури нормален бизнес, без притеснение, че утре няма да ви влезе никой и дай заради това днешните клиенти да ги одерете живи.

Дано да съм била правилно разбрана, не тая никаква омраза към никой. Ако не друго, то поне нека малко се замислят другия път преди да ни опраскат като, че работят в Холивуд.

Последна редакция: ср, 20 апр 2016, 19:41 от aleina

# 96
Аз скоро бях в салона на Петър Духарски и точно по този повод си говорихме и това,което той ми каза е,че той работи от 20г има изградена клиентела т.е за тези хора е без значение дали ще дадат 80 или 200лв. стига той да им направи косите.В смисъл,че той изкарва парите си от редовните си клиенти ,а това че мен и теб примерно ни бъркат тия пари ,но пък искаме той да ни направи не е негов проблем, има и други ,които взимат по-малко. Peace

# 97
  • Sofia
   Подкрепям горния пост с 2 ръце. Peace Щом даден коафьор поддържа високи цени, значи има достатъчно клиенти, склонни да отделят тези суми. Елементарен пазарен принцип.

P.S.: Аз също навремето работих работа на хонорар, който беше доста по-висок от този на останалите ми колеги – който иска да работи с мен, просто плаща съответната цена; който не – прав му път. Peace

# 98
  • Europe
Вие сте много прави - щом има луди да ги дават, фризьорите ще им ги взимат.

Вярвайте ми за много малко хора, да не кажа че не познавам богати хора, за които да няма значение цената на каквото и да било. Точно за тях има значение, по други причини от тези на хората с по-ниски доходи, не случайно такива хора стават богати. Митовете и легендите ги оставете на жълтите медии. Еднократните изцепки за бакшиши и добри хонорари от богаташи са именно такива и за това те стават повод за клюки и локуми по форуми или м/у девойките по салоните. И точно богатите дами и господа не могат да си позволят да не са с добър външен вид този месец и са "задължени/принудени" да ходят не 1 път, а по някога и по няколко пъти в месеца даже. Точно тях ги интересува цената. Защото да имаш хубава коса/прическа си е един вид целогодишен абонамент, както за мобилните оператори, Интернет или други дългосрочни договори, за които не съм видяла богаташ да не му пука и да не се "пазари"  Peace.

А и не ми ги хвали тези богаташи, които не им пука колко пари пръскат за косата си, защото точно те не се сещат, че вместо да харчат на вятъра, могат да дарят на по-бедни или болни хора. Уви, научихме се да подкрепяме порочните и неморални практики и за това всички дружно летим по нанадолнището.

Така че тези врели некипели, че на богаташите не им пука за цените са пълни щуротии. Може фризьора да има една две такива клиентки и заради нея не е коректно да обобщава.

Ама как си личи, че тук в уж чистата, прозрачна, необвързана тема на бг мама, май има повече фризьори от колкото клиенти.

Еми така ще е и все по-малко клиенти ще ви остават, а вие ще висите по цял ден във ФБ или на телефоните. Всеки момент, до 1-2 години, големите брандове (богаташите, на които не им пукало за парите) ще изкарат системи за домашно боядисване (не знам дали знаете, като сте от този бранш), с които и малко дете ще може да се справи у дома и тогава ще ги попитам какво ще правят. Доктор Шол вече им отряза, част от работата на маникюристките с пилите за педикюр, така че те вече ближат рани. Ровента направиха четка за къдрици и изправяне, преси и т.н. чиито ефект до сега фризьорка не го е постигала, камо ли новобранка. Така че, всяко нещо се балансира в този живот. Диссинхронизацията не вирее дълго. Ще влезете в час рано или късно.

Последна редакция: ср, 20 апр 2016, 20:58 от aleina

# 99
  • Sofia
   aleina, нещо ти хлопа дъската, чес'но. Simple Smile

# 100
  • Europe
Черна котке, може да ми хлопа, но ми е кеф че ви го казах - право куме в очи newsm10. Не, че и на живо не им го казвам До скоро!

Последна редакция: ср, 20 апр 2016, 21:08 от aleina

# 101
  • Sofia
   Кои сме "ние" и кои – "те", че постоянно сменяш местоименията? Rolling Eyes

# 102
Аз не съм много съгласна, навсякъде фризьорските и козметичните услуги са много скъпи. Аз се боядисвам както сама, така и в салон, ами боята е една и съща ама резултата - различен. И да - давала съм и 80 лв. за подстригване при Гого, не съм съжалила за момент, не е като за 20 лв. в кварталния салон.

Честно не разбирам за какво са тези постове - чаршафи, добър фризьор не се става за 3-4 месеца и един курс, то това важи за всяка професия между другото Peace

Като се замисля - нямам случай да съм дала много пари за такива услуги и да съм съжалявала.

# 103
Аз косата сама не си мия абсурд да се боядисам сама. Joy
Има и много прехвалени фризьори,но има и  хора,които са страшно кадърни и си вършат добре работата.Не знам къде ги гледате тези евтини цени в чужбина,но дори в съседен Солун всичко  е двойно,да не говорим за Париж или Лондон. Whistling

# 104
Аз косата сама не си мия абсурд да се боядисам сама. Joy

О, нима? Да не би да живееш в къща без течаща вода Stop

Общи условия

Активация на акаунт