Вегетарианска шеста - кой какво ще готви днес?

  • 69 676
  • 847
  •   1
Отговори
# 105
  • Пловдив
  • Мнения: 5 215
Днес - картофени кюфтета с чеснов сос.

# 106
  • Sofia
  • Мнения: 29 118
качамак
пудинг с тапиока,кокосово мляко и ягоди-много ми хареса,за първи път го приготвям,утре пак ще правя

# 107
  • София
  • Мнения: 1 687
салата и крем супа от червена леща, правих и домашна ментова лимонада, вкусна е.

# 108
  • гр. София
  • Мнения: 397
jenn_kata, може ли да дадеш рецептата за ментова лимонада? Благодаря предварително  bouquet

Тези дни готвих - оризово фиде с моркови и соев сос, нахутени кюфтета, фокача от типово брашно с пресен лук, пресен чесън, магданоз, копър и маслини.

# 109
  • София
  • Мнения: 1 687
За лимонадата - 2 лимона, кафява захар (вероятно може и с мед), листа прясна мента и (газирана) вода. Обелвам единия лимон и го режа на парченца, за да махна семките, добавям 5-6 супени лъжици кафява захар  и листа мента (около шепа, то зависи колко силно искаш да се усеща ментата) - това го разбивам с пасатора (става като кашица). Другия лимон режа на парчета и в кана слагам пасираната смес, парчетата лимон + около литър-литър и нещо газирана или обикнвена вода и разбърквам. На някой може да му харесва с повече или по-малко захар или мента...

# 110
  • по пътя
  • Мнения: 2 360
качамак
пудинг с тапиока,кокосово мляко и ягоди-много ми хареса,за първи път го приготвям,утре пак ще правя
Ядох такъв десерт в Хепи, но малко се стреснах, когато тръгнах да чета, че ако тапиоката не е добре сварена е токсична, че не смея .От къде се сдоби с нея-в био магазините ли? Иначе страшно много ми хареса и се чудя дали да не се пробвам да го направя вкъщи, но тапиока май не съм виждала.

# 111
  • Sofia
  • Мнения: 29 118
това не съм го чела...от къде имаш тази информация Confused

вчера си я купих от  био  магазин Зоя
много ми харесва,сега пак си хапнах,но с банан

# 112
  • по пътя
  • Мнения: 2 360
Ето тук:

Ако перличките тапиока не са сварени добре, те са токсични!

http://vanillka.com/2012/06/05/moca-tapioca-cream/

# 113
  • Sofia
  • Мнения: 29 118
много ти благодаря,ще го имам предвид при следващото приготвяне  bouquet

# 114
  • Мнения: 3 367
тази седмица
-киноа с грах и царевица (ще стане на такос това вместо боб и ориз за големите дЯца)
-баница   и  -пататник и -аспержи и  -броколени кюфтета  печени в една фурна (да не се хаби ток Mr. Green)

# 115
  • Мнения: 9 992
Кафяв ориз с тиквички и проба за закваска на мляко с пробиотик , да видим какво ще стане .

# 116
  • Мнения: 700
Вече си мисля дали няма да е добре да оформим 1-вата страница с линкове/рецепти на ястия с разни непопулярни храни. Сега се появиха толкова много такива храни и все ми се ще да разнообразявам менюто с тях, но все се чудя какво може да направя с някои и често ги подминавам.
Онзи ден направих пълнени чушки и тиквички с киноа (гъби, лук, чесън, магданоз) малко импровизирах, но вкусът е уникален за първи път готвя киноа
Сега да питам по опитните, къде мога да намеря киноа на по-сносна цена, не е задължително да е био?

# 117
  • Мнения: 9 992
Млякото с порбиотика стана хубаво . Гъсто , но малко по-различно на вкус .

# 118
  • Мнения: 9 992
Ако имате желание да попълните : http://vegebg.org/vege-prebroiavane/

# 119
  • Мнения: 847
Сега да питам по опитните, къде мога да намеря киноа на по-сносна цена, не е задължително да е био?
Евентуално насипна, но пак е космически скъпа. Има сякаш някаква политика на вносителите на киноа в Бг (малко на брой) да държат клиентите в шах с подобни монополистки безбожия. На принципа: ако искаш да си веган, ще плащаш Peace

Общи условия

Активация на акаунт