Вегетарианска шеста - кой какво ще готви днес?

• 70 093
  • 847
  •   1
Отговори
# 360
пълнени чушки с кафяв ориз и елда
хляб с квас
пай с дюли и ябълки
кладница на тиган
мариновано тофу в чили сос, на тиган

# 361
-броколени кюфтета с овес за децата за училище

Може ли рецепта? За утре съм намислила и аз кюфтета от броколи, но са с галета и яйце.

# 362
броколи се посваряват (може и сурови или размразени),нарязават се на дребно,забъркват се с яйце,сирене,брашно/овесени ядки,сол и се пекат за около 20мин. Може да се сложи всякакъв зарзават допълнително..

http://fairridgefarms.com/food-blog/best-broccoli-patties-5min-prep-time/

# 363
Шарена крем-супа. Набутах всичко - моркови, картофи, броколи, целина, червено цвекло. Подправям със сурово пресован зехтин след като е готова.

# 364
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
зеленчукова супа с овесени ядки

# 365
Вчера бяхме на картофи с праз на фурна, а вечерта карфиолени кюфтета. Днес - миш маш, вечерта - крем супа от леща.

# 366
Тези дни сме на прясно зеле с домати. Зеленчукова крем супа. Препечени филии с кашкавал  Mr. Green

# 367
  • Пловдив
От тези дни:
- спанак със сирене на фурна
- броколи със сметана
- пълнени чушки
- тиквички с ориз
- ябълков сладкиш
- пържени филийки

# 368
пълнени чушки с просо, елда и булгур
бухтички с извара и банан

# 369
Може ли да пишете рецептите за тези вкусотии. Постоянно си харесвам по нещо, но така без рецепта не ми се импровизира.
Как се правят тези буктички с извара и банан?
А за рецептата за попоувърите?

И за да не съм офф, правих тези канелени ролца http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=353250.msg9421881#msg9421881

Не съм слагала мляко и не ги мазах отгоре с нищо. Сложих бяло и лимецово брашно.

Както и прясно зеле с праз в тенджера. Много бързо става.

# 370
за поповърите има тема на 1стр. погледни там, има и разни техники как се печат.

бухтичките са без рецепта. детето все не си изяжда банана и се налага да го преработвам по някакъв начин.

намачквам банан (1/2 голям или 1 малък), добавям 1 с.л. мазнина, малко извара или кис. мляко (моята извара е гладка като цедено кис. мляко), слагам стафиди, брашно и бакпулвер. да стане като кексово тесто. после в тиган пържа без мазнина на слаб котлон. слагам малко от тестото и го разнасям с лъжицата, да не е дебело, че от вътре остават сурови... те си бухват от бакпулвера, ама става около 5-6мм високи...
могат да се сложат настъргани ябълки вместо банани, да се добави какао или част от брашното да се замени с фини овесени ядки...
всеки път е различна рецепта  Mr. Green

# 371
tazi seдмица
-тиква с яйце и мляко на фурна
-брюкселско зеле с мед и чесън на фурна
-печени сладки картофи (пак!)
-баница
-супа тип "чистя фризера",доста странна стана,но с повечко сирене я ядем ок
-японски макарони (1/3 купа макарони,малко соев сос,догоре суров зарзават надробен и препечен сусам)

дружка ми даде мисо,ще го правя като свърши горното

# 372
Ася, благодаря!

Аз правих крем супа зелен боб, морков, целина, малък картоф и кестени за сгъстяване.
Пълнени чушки с елда, басмати ориз и праз.
Кифли от лимецoво брашно със сирене. Вместо кисело мляко, сложих сусамов тахан.

# 373

дружка ми даде мисо,ще го правя като свърши горното

да го беше сложила в супата!!!
около 1с.л., слагаш малко вода и стриваш да се разтвори, после доливаш бульон или вода... супер елементарно

днес зеленчукова супа, детето яде само бульона с малко мисо.
оставих го за малко сам, връщам се, той си надробил хляб вътре. ние не ядем супата с дробен хляб вътре. питам го къде е видял, дали в яслата и ми вика: не, вкъщи  hahaha

утре ще правя катми

# 374
Здравейте, отскоро съм потребител в този сайт и това всъщност е първия ми коментар Simple Smile Бременна съм във 2-ри месец, вегетарианка съм и тази тема ми хареса страшно много, а и се оказа много полезна  Simple Smile

Ето и моето вчера:

салата настъргани краставици и морков с копър и мнооого оцет Simple Smile
салата - зелении разни, кубчета бланширана тиква, авокадо, сушени кайсии и смокини и семенца, (портокалова редукция и сок от нар отделно, кой както го предпочита)
спагети от тиквички (с маслини, чери домати и пармезан)
сладкиш с овесени бисквити, ябълки, заквасена сметана и канела, мед и орехи

това е от мен и благодаря на всички за идейките Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт