Вегетарианска шеста - кой какво ще готви днес?

  • 69 710
  • 847
  •   1
Отговори
# 375
  • София
  • Мнения: 1 688
kalistakruz, страхотно е, че можеш да си хапваш нещата, които си изброила, важно е да се храниш разнообразно Simple Smile

Аз правя една крем супа от червена леща сега, нещо никаква ме няма в готвенето тези дни; вчера от немай къде си направих една пърленка с кашкавал (не особено сполучлива Simple Smile)

# 376
  • Sofia
  • Мнения: 29 133
макарони на фурна
печени пълнени чушки с яйца и сирене
пилаф с ориз и фиде
тиквена крем супа
баница с тиква
грис халва

Последна редакция: чт, 30 окт 2014, 10:10 от Doli

# 377
  • Мнения: 4
Здравейте Simple Smile

морковена крем супа със сушени домати
мъфини със сушени кайсии
брускетки за разядка с авокадо

Хубав ден Simple Smile

# 378
  • Мнения: X
Зрял фасул в тенджера, крем-супа от карфиол, баба гануш, пица маргарита (половинката експериментира с начини на печене и май нацели правилния), печени кестени.

# 379
  • Мнения: 9 992
Зрял фасул в тенджера, крем-супа от карфиол, баба гануш, пица маргарита (половинката експериментира с начини на печене и май нацели правилния), печени кестени.

В загрята фурна на 220 градуса се слага. Тънко тесто с плънката заедно. Ако е мокра плънката може да остане лигаво тестото отгоре, иначе не. Върху доматеното пюре се ръси чубрица.  Peace Плънката се слага, веднага след като се разстели тестото, не се чака да втасва допълнително.   chef

# 380
  • София
  • Мнения: 1 688
правих едни лимецови питки и сирене по шопски.

# 381
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
задушен праз с гъби и сметана, към това пълн. ориз.
катми

утре нещо с гъби...

# 382
  • Мнения: 20 000
Днес боб с нахут, елда и праз.

За утре на обед съм накиснала киноа, но не знам какво да я правя. Някакви предложения?

За вечеря макарони във формата на тикви и духчета със сирене и масло Simple Smile

# 383
  • Мнения: 3 094
Правя от киноа салата, ама то направо цяло сериозно ястие се получава Simple Smile. Предпочитам червена обаче, просто по-красиво изглежда. Нарязвам суров спанак, малко домати на дребно или чери, малко краставичка и печена червена чушка. Слагам магданоз, на много дребно и малко козе сирене и сварено яйце. Овкусявам с пресен магданоз, лимонов сок, студено пресовано олио, слагам сурови ядки - лен и сусам най-вече (предварително изкиснати), мед и малко домашно приготвена горчица. Подправки от сорта червен и черен пипер, кандамон, кориандър, джинджифил, и т.н са по Ваш избор.

# 384
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
Днес боб с нахут, елда и праз.

това не става ли тежко? има ли сос?

давайте идеи за гъби... кафеви печурки.

# 385
  • Мнения: 9 992
От гъби най-често правя супа аз. Гъбите нарязани и измити задушавам, без сол в тенджера да им излезне водата. Почти като се е изпарила слагам лук и моркови да остане на мазнина. Малко брашно то нахут ръсвам, кафяв ориз и вода. Вари се докато е готов.

# 386
  • гр. София
  • Мнения: 397
То май няма особено голяма разлика между бели и кафяви печурки, така че сигурно са взаимозаменяеми.
Иначе може гъби с ориз, с елда, пълнени с кашкавал, картофени крокети с плънка от задушени гъби, печени  с лук, омлет с гъби.

# 387
  • Мнения: 20 000
Днес боб с нахут, елда и праз.
това не става ли тежко? има ли сос?
Това е обикновена боб яхния. Просто прибавям една шепа нахут (имам сварен и замразен) и малко елда. Понеже нахут детето не яде самостоятелно, го пъхам на други места, където изобщо не го усеща и не се променя вкуса на основното ястие. Стана чудесно!
Аз готвя традиционни манджи в повечето случаи.

Бастет, благодаря! Ще го пробвам за мен.
За хлапето направих кюфтета от киноа и елда.

# 388
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
аха, схванах за боба и нахута. моето дете вижда всичко и отделя.
супата я яде: бистър бульон и макаронки. нищо друго не трябва да има  Crazy броколи също не може, защото ги яде с вилица. да откачиш!!!

кафевите печурки са по-ароматни. друга разлика няма.
супа правих на обед, за довечера ще ги направя на фламкухен.

Илима, нямам аз време за манджи като крокети с плънка  Whistling

# 389
  • Мнения: 3 094
Големите печурки ги пълня със смес от сирене и яйца - това е семейна рецепта:))) и после се запичат във фурна. Винаги са ставали успешни. Понеже традиицонните рецепти все гледам да ги променям, аз слагам в плънката подправки по избор, малко нарязани на дребно магданоз и копър и малко съвсем наситнени обелени домати и обелени печени чушки. Мисля, че добре се получава.

Общи условия

Активация на акаунт