Вегетарианска шеста - кой какво ще готви днес?

• 69 708
  • 847
  •   1
Отговори
# 390
  • Sofia

давайте идеи за гъби... кафеви печурки.
за всякакви видове гъби - пълнежа е от настърган кашкавал,зехтин,хлебни трохи,бекон или шунка/за месоядните/,копър,чесън,пълнят се гъбите и се запичат,много вкусно

# 391
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
гъбите ги направих на манджа с киноа и брюк. зеле.
сладки с банан и райска ябълка

# 392
В загрята фурна на 220 градуса се слага. Тънко тесто с плънката заедно. Ако е мокра плънката може да остане лигаво тестото отгоре, иначе не. Върху доматеното пюре се ръси чубрица.  Peace Плънката се слага, веднага след като се разстели тестото, не се чака да втасва допълнително.   chef
Ние се опитваме да я докараме като печена в пещ, но в нормалната фурна и без камък за пица. Засега това работи: фурната се загрява отдолу и отгоре на максимална температура (250-260 градуса в нашия слушай) заедно с тавата; пицата заедно с хартията за печене се мята бързо върху тавата; след ~1 минута се издърпва хартията, за да остане пицата директно на тавата; общо време за печене ~5 минути. Докато се пече пицата, фурната работи само отдолу + вентилатор. Правим само Маргарита с домати, прясна моцарела и босилек. Получава се. Коричката се запича без моцарелата да успее да се разтопи много-много.

Запеканка с броколи тип "плънка за киш", крем-супа с чушки, сиренки на тиган.

# 393
Здравейте!
Записвам се да ви следя за интересни идеи.

От доста време насам изпитвам желание да откажа изцяло месото и месните продукти. Но все още не мога да се похваля, че напълно съм ги отказала. Все по-съвестно и неприятно ми е да ям месо и май натам отиват работите. Само дето не виждам начин мъжът ми да се откаже от месото...

Видях много интересни рецепти и си набелязах десетки от тях.

Довечера аз ще готвя тиквички с ориз / плюс лук, връзка копър и щипка червен пипер/ - аз ги правя в тенджера, но може и на фурна.

# 394
карфиол на пара с подправки
киноа със сос от тиквички
тиквени сладки
Здравейте!
Записвам се да ви следя за интересни идеи.

От доста време насам изпитвам желание да откажа изцяло месото и месните продукти. Но все още не мога да се похваля, че напълно съм ги отказала. Все по-съвестно и неприятно ми е да ям месо и май натам отиват работите. Само дето не виждам начин мъжът ми да се откаже от месото...
Преди почти три години и аз така си мислех за моя мъж ....   Laughing
Скрит текст:
На закуска-сандвич с филе, на обяд и вечеря задължително месо.Ако яденето беше постно, трябваше да има филе, луканка, нещо друго месно....
Не съм насилвала, не съм убеждавала, готвех за себе си постно, за него и сина ни-с месо.Той сам реши, че ще спре да яде месо около 4 месеца след мене....през това време естествено сме водили разговори за храната, полезни/вредни храни, болести, в повечето случаи започвани от него с въпроси към мен защо това така, защо това онака.....Сега е по-стриктен и от мен.    Mr. Green
Казвам защо според мен белия хляб например не е за предпочитане, и виждам как сам се присламчва към моите крекери.... Laughing
Доскоро пиеше кафето си навън с течна сметана.Подхвърлих при един разговор, как тази "сметана" всъщност няма нищо общо със сметаната, а е чисто и просто химия.Вече навсякъде поръчва да му сипят малко прясно мляко в кафето....    Laughing
Изобщо, като вижда ползите за себе си (отслабна, спря да хърка, спря да боледува зимно време, има енергия-ходи пеша на работа около 4 км), сам има желание да продължи.

# 395
tazi седмица
-спанак с картофи на запеканка
-салата с цвекло,краставици,чушки и нахут студена
-хумус (сварих около 90 кила нахут и сега ще има да си го ядеееееееееееееееем..)
-мисо супа с тънки макарони едни и много зарзават
-ориз с грах и моркови

# 396
  • София
моите списъци винаги са кратки Simple Smile
- ризото с манатарки и салата
и от два дни планирам една бисквитена торта - сигурно утре ще да е

# 397
В последно време:

супа с цвекло, резене, морков, карфиол и кокос
киноа "изчисти хладилник"
печени сладки и нормални картофи на хартия
печен патладжан с чесън и натрошено сирене
супа с каквото имаше - картоф, морков, алабаш, боб, грах..
овесени бисквити с кокос и стафиди
повлияна от пост на  anette1104 и ние ядохме тортии  Simple Smile
варено жито с мед и канела

Имам въпрос - имам пакет микс 6 семена - жито, просо, спелта и т.н. идея какво да го правя?
Имам и в повече сварено жито, а с него някаква лесна рецепта?

Krasi * може ли да дадеш рецептата за киноата със сос от  тиквички?

# 398

Имам и в повече сварено жито, а с него някаква лесна рецепта?

ашуре.
аз го ям ей така житото, с малко стафиди и орехи, понякога и ябълка на ситно.
иначе на зелена салата, в омлет.

Анет, харес али ви мисото?

аз правих пататник и просо с броколи

# 399
мисото-да...аз прекалих с кейла и морковите малко,та беше като гювеч Joy Не знам колко ми харесва да ядем соя,още дебатирам тази тема (тофу купувам 1 на два месеца и това е ..)
*
тортиите и бананите спасяват всяко положение у дома..редовно правя тортии със някакъв изостанал кашкавал на тиган за вечеря
*
да ви кажа леснотия:
наан хляб индийски, с малко песто намазвате,малко кашкавал/сирене,пече се на скара за сандвичи-децата много го одобриха с домат,краставици и маслини за гарнитура

# 400
Здравейте!
Вчера си харесах от тук една рецепта за овесени бисквити и я изпробвах вечерта. Първата ми тава беше неуспешна - сместа мн лепнеше, а аз не знаех каква трябва да е точно. Оформих с помощта на лъжица бисквитите и при печенето всичко се сля и стана тънко.  Embarassed За втората тавичка реших да добавя още брашно и вече успях с ръце да оформя бисквитите. Станаха наистина вкусни! Ще ги повторя пак. Нямах кокос, но  сложих портокалови корички.  Предполагам и с кокоса стават чудесни.

Да ви питам - ползвате ли олио от тиквени семки? Наскоро го открихме и се оказа страхотна вкусотия. Поне на нас мн ни харесва.  Peace

# 401
Не знам колко ми харесва да ядем соя,още дебатирам тази тема

взимай си тогава Komemiso.
то има различни видове...

Утро, овесените бисквити ги оформям с лъжица.
намачкан банан, овесени ядки, малко мазнина, 1 яйце, малко брашно и бакпулвер. тесто като за мъфини - слагам върху хартия за печене с лъжица.
на ръка никога не съм ги оформяла... newsm78

за днес ще трябва да измисля нещо, детето спря да яде и малкото неща, които яде и само повтаря: нещо друлу (нещо друго  Twisted Evil)
вчера си поръча паста, изяде 1/3 от порцията, поне после си изяде мисо супата, иначе пак гладен щеше да си ляга...

# 402
  • Sofia
палачинки
огретен с картофи

# 403
  • София
  спаначена супа с оризово фиде
  ориз с тиквички и целина
  зеле на фурна
  леща
  мусака
Имате поша,аз такива семена слагам към ориза в пълнените чушки

# 404
Италианска зелена салата, супа борш и пиперки бюрек правих вчера. Всичко обаче се изяде и днес съм поизчерпана откъм идеи, ще върна страница-две да открадна готови идеи Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт