Вегетарианска шеста - кой какво ще готви днес?

• 69 676
  • 847
  •   1
Отговори
# 405
Супа от коприва:).

# 406
Нещо като миш-маш, но във фурна - в тавичка редя печени чушки, ръся сирене, пак чушки, магданоз, малко сурови чушки и заливам с яйца. Понякога слагам кисело мляко или заквасена сметана в яйцата.

utro77, аз ползвах олио от тиквени семки през лятото, на салатите. Да, вкусно е, макар и да ми идва малко силен вкусът. Още имам в шишенцето от него. Вие къде го слагате?

# 407
Студено пресованото олио слагам и на края, в готовите вече ястия. Аз много харесвам силния вкус на повечето такива и умишлено го търся....Например крем-супите са ми съвсем постни, докато се готвят и накрая, при махане от огъня слагам някакво студено пресовано олио и евентуално лъжица сурови семена - лен, тиквени, сусам и слънчогледови

# 408
За вечеря леко сварено броколи, залято със сос бешамел (,скилидка чесън,масло, брашно и вода) и малко натрошено козе сирене и запечено. Отделно хумус и едно кило сварен нахут, който отиде във фризера.

# 409
Олиото от тиквени семки и ние го слагаме на салати и на таратор също.

Снощи - тиквички с ориз, зелена салата с нахут.
Обаче тиквичките ми с ориз, дето толкова мн ги обичаме тоя път не станаха добре - нагарчаше нещо. Възможно ли е тиквичка да горчи?? Никога до сега не ми се е случвало. Всичко беше прясно и без никакви изкуствени добавки.

Днес за вечеря може да направя една картофена яхния с червени чушки, морков, лук и задължително девисил. По моя край много я консумираме тая подправка.  Peace

# 410
За вечеря - италианска зелена салата, бели печени аспержи със сос Hollandaise и зеленчукови кюфтета (карфиол, броколи, картофи, див копър, яйце, черен пипер, магданоз, зелен лук и галета).

# 411
  • Sofia
пълнени чушки с киноа

# 412
Може, кой знае с какво са торени и пръскани......Мен са ми горчали тиквички и киви. Особено кивито бе ужасно. Наскоро и със сливи се случи. Не е просто, че горчи от неузрялост, а някак по друг начин - едно химическо горчене, като фармацевтично...Ох, и аз се изказах, но предполагам, че ме разбрахте Grinning

# 413
  • гр. София
Имам малко глупав въпрос относно тиквата хокайдо Blush Сладка ли е като цигулката? Аз не съм голям любител на тиквите, но вчера я видях в магазина и ми хвана окото. Имам спомени, че някой от темата готвеше такава тиква, така че се надявам да се включи с отзиви и рецепти за нея.

Иначе тези дни готвих - пълнозърнест хляб със слънчогледови и тиквени семки, супа от леща, японски омлети, дип от авокадо и сусамов тахан.

# 414
За вечеря - зелева салата и зеленчукова супа (карфиол, броколи, картофи, моркови, цвекло, зеле, праз и целина).

# 415
Крем супа от тиква, крем-супа с чушки, печени кореноплодни (без картофи) с чеснова майонеза, паста с броколи тип "карбонара".

Имам малко глупав въпрос относно тиквата хокайдо Blush Сладка ли е като цигулката? Аз не съм голям любител на тиквите, но вчера я видях в магазина и ми хвана окото. Имам спомени, че някой от темата готвеше такава тиква, така че се надявам да се включи с отзиви и рецепти за нея.
За сладка... зависи от тиквата, но по принцип е по-малко сладка и по-суха. Хубавото ѝ е, че не трябва да се бели. Кората омеква при готвене. Вкъщи се яде най-често печена като за тази салата, на супа или на къри.

# 416
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
аз готвя само тиква Хокайдо, откак я намерих  Heart Eyes
както каз Синьо: не се бели и за мен това е огромен плюс, защото винаги се порязвах при тази процедура.

месото е по-сухо, по-месесто и хлебно (не се точат конци като при другата тиква). ако се прави тиквеник трябва да се сложат повече яйца или някаква друга течност, че става сух.
печена не съм я яла, че не обичам, варена не съм я яла сладка, приготвям я само солена.

вчера правих немска паста с броколи и зеленчуково-сметанов сос.
днес смятам супа от овесени ядки или от леща да направя...

# 417
  • гр. София
Благодаря за отговорите bouquet
Правила съм на супа тиква цигулка и беше много сладка на вкус. Изобщо не ми хареса.
Като се наканя, ще купя Хокайдо и ще я сготвя в солен вариант. Звучи по-подходяща за такива рецепти от цигулката.

# 418
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
супата леко сладни, но все пак е тиква това.

обаче си става гъста и без картоф вътре. подправки: инд. орехче и джинджифил. може и чили  Mr. Green

# 419
Крем-супа с праз, ябълкови мъфини с орехи и мед, зелена леща.

Общи условия

Активация на акаунт