Вегетарианска шеста - кой какво ще готви днес?

  • 69 671
  • 847
  •   1
Отговори
# 420
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
крем супа от ориз и алабаш (детето изяде 2 порции  Shocked)
овесени сладки с ябълка
софиянки
поповърс (пак не станаха  Rolling Eyes)

# 421
  • Мнения: 3 094
Картофени лодки на фурна.

Сварих си кестени. Не знам какво друго да ги правя, пък и рядко ги ям.

# 422
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
аз ги правя сварени или печени (цепнати на дупето на кръст с малко вода в тавата).
после правя дип от сметана, лим. сок и сол, топим и ядем...

# 423
  • Мнения: 19 999
Аз ги ползвам за сгъстяване на крем супи. Става чудесно. Само да не се прекалява, за да не стане сладка супата.

Правих гювеч с всевъзможни зеленчуци. Детето не го отрази изобщо.

Ася, може ли рецептата за супата от алабаш и ориз?

# 424
  • Мнения: 3 094
аз ги правя сварени или печени (цепнати на дупето на кръст с малко вода в тавата).
после правя дип от сметана, лим. сок и сол, топим и ядем...
Не ядем сметана обаче - пазим се от висок холистирол:).

# 425
  • Мнения: 3 094
Аз ги ползвам за сгъстяване на крем супи. Става чудесно. Само да не се прекалява, за да не стане сладка супата.

Правих гювеч с всевъзможни зеленчуци. Детето не го отрази изобщо.

Ася, може ли рецептата за супата от алабаш и ориз?

Т.е. ги смачкмаш след това? Това е интересно, може в крем-супите, вместо да се слагат повечко картофи.

# 426
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
крем супата по ориг. рецепта е ориз и карфиол. от книга за детко хранене е:
сварява се ориз и кафиол/алабаш. пюрира се, добавя се сол и инд. орехче. сервира се с течна сметана или прясно мляко (ако се слага мляко, то супата трябва да е по-гъста, че да не стане после много рядка).

днес: просо и към него нещо като къри от праз, патладжан и някакво кореноплодно...

# 427
  • Мнения: 19 999
Ася, благодаря! Не знам дали моето би я яло, но може да пробвам.

Бастет, пасирам ги заедно с другите зеленчуци с пасатор. Преди това съм ги сварила отделно и съм ги обелила. Аз не харесвам картофи в крем супа. Става една такава лигава. Затова слагам само по 1 картоф, а сгъстяването го правя с нещо друго-кестени, нахут.

# 428
  • Мнения: 2 656
Момичета от къде купувате кокосова сметана?

# 429
  • гр. София
  • Мнения: 397
Тук има описание как се прави сметана от кокосово мляко. Не съм пробвала, но звучи много вкусно. Иначе мисля, че съм виждала да продават и в био магазините Thinking

# 430
  • Sofia
  • Мнения: 29 118
Момичета от къде купувате кокосова сметана?
аз купувам от Пикадили

# 431
  • Мнения: 3 094

Бастет, пасирам ги заедно с другите зеленчуци с пасатор. Преди това съм ги сварила отделно и съм ги обелила. Аз не харесвам картофи в крем супа. Става една такава лигава. Затова слагам само по 1 картоф, а сгъстяването го правя с нещо друго-кестени, нахут.

Аз съм картофарка, нямам проблем, но ми е писнало все едно. Така че балгодаря ти, това с кестените ми звучи интересно и ще ги смеся с картофи (по-малко) и други зеленцучи. Нахут гледам да не прекалявам.

# 432
  • София
  • Мнения: 1 687
ризи-бизи, май гарнитура се води, ние го ядем за основно + салата Simple Smile
нес кафе торта с крем маскарпоне и сурови бонбони.

# 433
  • Мнения: 19 999
Правих това http://www.vkusnoteka.bg/2014/03/blog-post_23.html
Много е вкусно. Сложих козя извара вместо сметана и козе сирене заради детето. То пък не го опита, но ние ометохме тавата. Пармезанът също пропуснах.

Сокът, който пуснаха зеленчуците, вложих в кремсупа.

# 434
  • Sofia
  • Мнения: 29 118
направих супата с алабаш и ориз,не ми допадна никак,както и прехваления преди време печен алабаш,умириса ми къщата ooooh!...отсвирвам го този зеленчук

Общи условия

Активация на акаунт