Вегетарианска шеста - кой какво ще готви днес?

• 69 622
  • 847
  •   1
Отговори
# 825
adelinda, няма рецепта за палачинките. Embarassed Имах 2 презрели банана, пасирах ги, добавих 2 яйца, ванилия, щипка бакпулвер, овесено брашно до кексово тесто и ги изпекох като американски палачинки.

Krasi *, благодаря за рецептата. В края на краищата и аз бисквитки направих. Четох, четох разни рецепти и накрая скалъпих нещо на око. Пък те взеха, че станаха мнооого хубави. Ядките все пак ги позасуших на 100 градуса във фурната да си пуснат аромата. Бяха комбинирани бадеми и лешници.

asyalein, "бял" квас ли ще правиш? И аз гледах разни чудни козунаци с квас и много се изкушавам да се пробвам. Обаче досегашните ми опити с квас не са много успешни.

От мен само една проста зелена леща.

Помня, че някой правеше гранола тук... Хлапето все иска в магазина, но аз съм лоша и не купувам, а само обещавам да направя. Laughing Чуденката ми е каква мазнина да сложа. Иска ми се да е с неутрална миризма... newsm78

# 826
Мерси, а дали ще стан ебез яйцата?   bouquet

# 827
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Синьо, и аз незнам какво ще стане, слагам и да видим. мая винаги мога да сложа.
на гранола слагам кокосово масло. детето не яде кокос на стърготини, но маслото го яде.

adelinda, ще станат. аз не винаги слагам яйце.

# 828
  • Варна
Момичета, как мога да сготвя вкусна елда за вечеря...да не е сладко...гледах в интернет, но ми се иска нещо изпитано да сготвя...  bouquet

# 829
  • гр. София
Момичета, как мога да сготвя вкусна елда за вечеря...да не е сладко...гледах в интернет, но ми се иска нещо изпитано да сготвя...  bouquet
Кюфтета от елда - може да се изпекат на фурна, пропорциите също може да не са точни, елда със сирене.

От тези дни - супа с грах, пълнозърнест хляб, омлети със сирене, а днес смятам да сготвя картофи с гъби и кашкавал на фурна.

# 830
  • Sofia
Моят съвет е преди да се свари елда да се накисне в студена вода за час,а след това да се изхвърля първата вода в която е вряла или да се премие след варене,з-то доста понамирисва ooooh!

# 831
Мия кисна за не повече от 15 мин. Задушавам зеленчуци, малко фиде, елдата може и тя малко да се позапържи, после гореща вода, 1 към 2/3 максимум. Като почти изври се задушава под капак с кърпа.

# 832
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Моят съвет е преди да се свари елда да се накисне в студена вода за час,а след това да се изхвърля първата вода в която е вряла или да се премие след варене,з-то доста понамирисва ooooh!

явно имаш от кафявата, пе4ената. тя понамирисва.
зелената се вари супер бързо. аз също кисна само за 10-15мин.

# 833
  • Варна
Не прочетох преди да сготвя, но за следващият път ще имам предвид това с накисването...
Сварих я, запържих малко пресни домати и лук, добавих риган и босилек...после смесих с елдата, натроших сиренце, малко чиа и една лъжица орехов тахан...стана доста добре като за първи опит... Crazy

Благодаря на всички за предложенията...следващия път ще ви послушам   bouquet

# 834
Краси, моля рецепта за веган кекса с банани.  bouquet

С огромно извинение за закъснението, заповядай:
http://hihonas.blogspot.com/2013/06/blog-post_20.html

bouquet  bouquet

# 835
Аз не само кисна, а и покълвам елдата. Но този "бурен" покълва за нула време. Simple Smile

Киноа с гриловани патладжани, сушени домати и маслини; орехово мляко.

# 836
Краси, моля рецепта за веган кекса с банани.  bouquet

С огромно извинение за закъснението, заповядай:
http://hihonas.blogspot.com/2013/06/blog-post_20.html

bouquet  bouquet

ще се пробва, мерси. Събирам веган"традиционни" рецепти, който има изпробвани да споделя.   bouquet

# 837
# 838
Зеленчукова крем-супа със сирене, спанак с ориз (и двете по поръчка на хлапето), козунак.

# 839
  • Sofia
пълнени чушки с киноа и тиквички
пататник
таратор
палачинки

Общи условия

Активация на акаунт