Вегетарианска шеста - кой какво ще готви днес?

• 69 685
  • 847
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Аз готвих:баница,гювеч,пресни картофки с копър,крем-супа от тиквички и грах,качамак.

# 121
киноа-та и тук (Америка) е скъпа,но не чак като в Бг (1.6кг за 20 долара)
*
Колкото повече опит трупам с готвенето (оставявам демек  Sick),толкоз всички рецепти ми изглеждат взаимно-заместими и близки до акъла..дет' е ориз,там е булгур,киноа,амарант,друг ориз,фаро..дет' е спанак,там е кейл,лапад,шард и пр.зеленкаши;дет' е леща,там са 400 вида боб и лещи, нахут.. всичкото зеленчук става на кюфте ако ти се реже на дребно с повече сирене/трохи..всякакъв заразават надробен минава със спагети със сос ; супа става от всичко ако има малко сметана..няма продукт дето да не става на салата,в краен случай и пр и пр  chef

# 122
  • Sofia
киноа купувам на 21лв/кг.скъпо е,но не я готвя всеки ден

днес сготвих боб с коприва,вкусно се получи

# 123
Струва ли си вкуса на киноата за парите.? Аз само като видя цените , така и не купувам .

# 124
  • Sofia
не е най-вкусното нещо,булгура повече ми харесва...с киноа пълних няколко пъти чушки,правих сарми...тези дни ще сваря малко за в салати да я добавям

# 125
Струва ли си вкуса на киноата за парите.? Аз само като видя цените , така и не купувам .
Вкусове различни, аз по-принцип много обичам всякакваи зърнени кулутури и за мен киноата е с отлични вкусови качества. Съветвам те да вземеш 100-200 гр. и да опиташ, ти сама ще прецениш дали ти допада.

# 126
  • София
аз киноа харесвам много, обикновено я правя със зеленчуци, сварявам си я, отделно си задушавам каквито искам/имам зеленчуци и ги смесвам. много ми е вкусна и ми е приятно как леко хрупкат/се пукват зрънцата Simple Smile

# 127
вкус се възпитава; киноата има протеини и за мен е важно да я ядем ,инак ми е абсолютно безвкусна и не особено приветлива като текстура (децата я ядат от малки и хич не придирят)

# 128
  • София
Киноата ми мирише не особено приятно като я варя чиста, същото е и елдата. Но не е проблем това като се смеси с добавките.
Колкото за цената - не е евтина, но се слага по малко, защото винаги е една от съставките и спокойно може да се смеси с ориз, булгур, кускус и какво ли още не.

# 129
Само допреди 2 години киноата беше на двойно по-ниска цена.
Ама, търговци, търсенето определя цената....     Laughing

# 130

Е добре но според моята логика, по-голямо търсене => по-голямо предлагане => по-ниска цена или това май не е по български маниер  newsm78

# 131
  • гр. София
Киноата изобщо не ми харесва на вкус. Мисля, че и преди съм споменавала, че един малък пакет го ядохме почти една година. Слагах по малко в кюфтетата от нахут и булгур. Та реших, че и без киноа ще оцелеем Laughing
Тази, която бях взела, беше бяла. Доколкото знам май има и червена. Ако кажете, че се различава на вкус от бялата, ще се прежаля с един пакет за проба.

Тези дни готвих - задушени зеленчуци със соеви наденици, нудъли с гъби и соев сос, спаначени кюфтета.

# 132
Много сполучлива комбинация от снощи - лодки от тиквички, плънката от задушени гъби, морков, вътрешното от тиквичката, просо, сол, копър и червен пипер, запечено на фурна.

Не знаех, че киноата е поскъпнала, дори се учудих на тези цени. Аз я харесвам, но последно съм взимала 500 гр. за около 7 лв., а то беше миналата година май, а може и по-отдавна.

# 133
Последно и аз за горе-долу толкова я взех, а преди месец някъде в здравословния магазин беше около 12-13 лв за 500 гр.

Е добре но според моята логика, по-голямо търсене => по-голямо предлагане => по-ниска цена или това май не е по български маниер  newsm78
И да е залят пазара, цената едва ли ще падне.     Laughing
Това май не е само бг-маниер.....то и коли се произвеждат в излишък, ама цената им все нагоре.    Mr. Green

# 134
Това май не е само бг-маниер.....то и коли се произвеждат в излишък, ама цената им все нагоре.    Mr. Green
за колите не е точно така, новите коли с повече иновативност и екстри държат цена, но новите морално остаряли поевтиняват, пък и производството е премерено и базирано на потреблението и не е в толкова голям излишък.

Общи условия

Активация на акаунт