Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Швейцарски импланти и адхезивни мостове

 • 50 516
 • 93
 •   1
Отговори
# 45
 • Мнения: 151
Аз съм с прясно изваден 6-ти зъб. Докторът ми даде час за вземане на мярка за временен мост и като ми обясни как ще ми изпили съседните зъби, направо лошо ми стана. Двата съседни са живи, а 5-ти е без пломба.
Не знам защо не ми спомена за адхезивен мост. Не ги ли правят във всяка лаборатория? По-скъпи ли са (мостът ще ми излезе 750лв)?
Спомена се за поддържане на хигиена. Ползването на зъбен душ достатъчно ли е за поддържане на хигиена на такъв мост?

Адхезивният мост (ако не е директен) изисква много повече работа и прецизност, затова много колеги просто не ги правят и не ги предлагат. Ако имате пломба на 7ми, ще жертвате много малко от 5ти ( не като за корона), а седмият ще бъде и с нова пломба ( тази част от адхезивният мост, която ще се захваща за 7мия).

# 46
 • София
 • Мнения: 655
Благодаря д-р Димов.
Аз му се обадих на моя стоматолог и той каза, че не прави адхезивни, защото не били сполучливи.
Предложи ми троен мост, който да обхване 6, 7 и 8-ми зъб (това висящ мост ли е?). Но ние току-що лекувахме мъдреца и той е много бял и красив Simple Smile Не ми се иска да го съсипвам и него. Такъв мост може ли да бъде само от 2 зъба, при положение, че рамото - 7-ми зъб - е по-дълго?

# 47
 • Мнения: 151
Кой е липсващия ви зъб. Обикновено ако няма 5ти примерно, се изпиляват 6ти и 4-ти, тоест зъбите съседни на дефекта. В някои случаи се изпиляват 2 съседни зъба и се пуска "висящ зъб" напред или назад. Да не би да става въпрос да ви поставят коронки? При всички положения има ли 7ми, не мисля, че е подходящо да се пили 8ми. Не виждам смисъла в това нещо...Или колегата има нещо особено в предвид или допускам, че не сте разбрала правилно. Моля за по подробна информация

# 48
 • София
 • Мнения: 655
6-ти зъб липсва, 5-ти е съвсем здрав, 7-ми има пломба, а 8-ми е току-що лекуван от пулпит и е с нова пломба.
Питам се дали е възможно да се направи мост на 6-ти и 7-ми.

# 49
 • Мнения: 151
Може да се направи мост 7ми - 5ти, при което ще се използва мястото от пломбата на 7ми и ще трябва да се направи място за захващане на 5ти. 6ти зъб ще бъде възстановен изцяло.

# 50
 • София
 • Мнения: 655
Може да се направи мост 7ми - 5ти, при което ще се използва мястото от пломбата на 7ми и ще трябва да се направи място за захващане на 5ти. 6ти зъб ще бъде възстановен изцяло.

Благодаря, но нали става въпрос за висящ мост - коронка на 7, изцяло изграден 6 и конструкцията само залепена за 5?

# 51
 • Мнения: 151
Не, от 5ти зъб ще трябва да се изпили малко

# 52
 • Мнения: 74
Аз сега научих за адхезивния мост - след като докторът ми каза как ще ми пили зъбите, потърсих за алтернативи.
За имплант го питах, но костта била изядена от гранулома а и цената била 1500 долара.
Надявах се да намеря повече мнения тук.

Моят зъболекар сам ми предлагаше имплант преди година и половина, ако замине зъбът, заради който всъщност пуснах тази тема. Зъбът пу пу пу още си стои Bowtie
Имам гранулом, аз затова се разтърсих за мостове и прочее, но намерих този зъболекар, пак от интернет, оказа се през 3 блока от нас, а никога не съм знаела, че там има зъболекари. Е, махна старата коронка, почисти корените, ама той грануломът на снимка си стои, оказа се, че остатъкът от зъба е загнил и коронката е притискала венеца, та той беше син, май му каза - мъртъв венец. Сложи нова коронка, но още тогава го питах какво правим, ако трябва да се вади. И той каза, че може и имплант - 800 лв.

# 53
 • София
 • Мнения: 655
kaily, благодаря за информацията за цената на импланта. Не знам защо моят зъболекар ми каза по-висока цена. За тройния мост от Титан 7 (май беше) ми каза 750лв, което е нормална цена според мен.
И моят гранулом беше такъв и аз се панирах, че имам инфекция в главата и затова го махнах зъба набързо. Още си стоя с дупката, не съм решила какво да правя.

Последна редакция: пн, 19 фев 2018, 18:13 от Luna*

# 54
 • Мнения: 49 393
И аз в чуденка. Още не съм решила с какво да заместя 26 зъб, който е със стопена кост.
За адхезивен пародонтологът се изказа неласково...било временен мост това....

# 55
 • Мнения: 74
Е, те обикновено вървят по 1400 лв някъде имплантите. Една зъболекарка преди ми беше казвала, че не вярва тия по 800-900 лв да са добри.
И аз се учудих, че този зъболекар каза 800, но понеже засега отпадна и не съм го разпитвала повече.
Иначе за инфекцията не ми е минавало през ума, то старата ми зъболекарка не правеше снимки и кой знае откога е стоял тоя гранулом...ама болките, които имах и заради които се разтърсих и пуснах и тая тема преди време, се оказаха от мъртвия възпален венец, като се оправи и спряха и болките... не знам, ако не ми се обажда зъба, нямам намерение да го вадя.

# 56
 • Мнения: 10
Такъв мост прави  д=р Чорбаджаков    Дружба 1 блок 2 цена 70 лева

# 57
 • Мнения: 49 393
А нужно ли е костозаместване при адхезивен мост? Имам стопена кост и ми се струва, че без костозаместване венеца ще е хлътнал Thinking

# 58
 • Мнения: 346
А нужно ли е костозаместване при адхезивен мост? Имам стопена кост и ми се струва, че без костозаместване венеца ще е хлътнал Thinking
При адхезивния мост не е нужно .

# 59
 • Мнения: 49 393
Това от личен опит ли?

Защото на мен ми се струва, че понякога се налага костозаместване - при мен 1/2, да не кажа 2/3 от корена на зъба е оголена и на практика е видима и над венеца.
 Как ще се оправи този дефект с адхезивен мост - зъбът трябва да е доста дълъг надолу в такъв случай ??
Не ми се струва възможно .... Thinking

Общи условия

Активация на акаунт