Да си направиш устата или не?

• 10 509
  • 150
  •   1
Отговори
# 60
Цитат
деленици на сметки са твърде ниско ниво, респективно демонстративно "правене на устата" също простее. Ако човек иска, има начини да се реваншира, ако пък не го прави - ясна е работата.

Peace

Не е нужно жената всеки път да си "прави устата" (ама че израз Simple Smile), да се вадят портмонета, бутат пари и пр., но ако е читава, тя ще намери начин да се реваншира, дори и да е с ограничени финансови възможности - купени от нея билети за кино или театър, заведение за нейна сметка по някакъв повод, покана за вечеря вкъщи. Не е нужно да бъде нещо скъпо или всеки път, не е нужно да делят 50/50, авторът явно и не очаква това, но разбирам притесненията му. А разсейването на девойката - не. Все пак сме 21ви, не 18ти век. Пресметливичко ще да е момичето Laughing
Обаче как може да излезе от тази ситуация, не знам. Май е изпуснал нещата още на първата среща, когато най-кавалерски е отказал да делят. На първата среща със следващото момиче нека го направи с уговорката, че сега ще плати той, пък тя някой друг път...

# 61
balant, в началото като прочетох темата ме подразни поведението ти. Може би защото съм била в подобни ситуации, в които мъжът ми все очакваше нещо от мен да се сещам, но без да ми казва, трябваше сама да се сетя. А за мен е безкрайно малоумно да очакваш някой да направи точно това, което ти искаш, ама без да му казваш, сам да се сети.
И в този ред на мисли смятам, че е най-удачно да й кажеш нещо или да намекнеш по някакъв начин, вече имаше такива предложения в темата.
Също така си прекалено чувствителен на темата и това е твой проблем, върху който би било добре да се замислиш.

И все пак аз лично не бих оставила да ми плаща сметките мъж (или добре, може и да го оставя, но ще предложа да платя със сигурност), с който нямам много сериозни взаимоотношения. Стига да имам възможност да си ги платя разбира се. Защото ако аз нямам много възможности, а той ме кани на някакви по-скъпи места би било несъобразително да очаква от мен да плащам.
Но и в същото време не вярвам, че само един такъв жест би определил жената като златотърсачка или нещо такова. Тя ако е такава би трябвало да й личи от цялостното поведение. Ако това е единственото нещо, което те тревожи според мен не е кой знае какво и най-добре просто го преглътни, ако искаш да имаш нещо с нея.

# 62
  • град-държава
Хем искаш да си пич, хем не съвсем. Laughing
Какво грешно впечатление - ти не я ли виждаш тази жена, не познаваш ли поне в някаква степен как живее, от какво семейство е, как изглежда, какво обича, какъв стандарт поддържа и т.н., и т.н.?
Не знам колко трябва да си смотан и да не казвам какъв още, да не можеш да прецениш човек от един поглед...
Поведението е взаимносвързан процес в една връзка.  Wink

# 63
Хем искаш да си пич, хем не съвсем. Laughing
Какво грешно впечатление - ти не я ли виждаш тази жена, не познаваш ли поне в някаква степен как живее, от какво семейство е, как изглежда, какво обича, какъв стандарт поддържа и т.н., и т.н.?
Не знам колко трябва да си смотан и да не казвам какъв още, да не можеш да прецениш човек от един поглед...
Поведението е взаимносвързан процес в една връзка.  Wink

Преценена е, написал съм го още в началото Wink И аз съм пич. Все още обаче ме притеснява и може би Бухтичка е права - сигурно съм чувствителен по тази тема Grinning

# 64
balant, в началото като прочетох темата ме подразни поведението ти. Може би защото съм била в подобни ситуации, в които мъжът ми все очакваше нещо от мен да се сещам, но без да ми казва, трябваше сама да се сетя. А за мен е безкрайно малоумно да очакваш някой да направи точно това, което ти искаш, ама без да му казваш, сам да се сети.
И в този ред на мисли смятам, че е най-удачно да й кажеш нещо или да намекнеш по някакъв начин, вече имаше такива предложения в темата.
Също така си прекалено чувствителен на темата и това е твой проблем, върху който би било добре да се замислиш.

И все пак аз лично не бих оставила да ми плаща сметките мъж (или добре, може и да го оставя, но ще предложа да платя със сигурност), с който нямам много сериозни взаимоотношения. Стига да имам възможност да си ги платя разбира се. Защото ако аз нямам много възможности, а той ме кани на някакви по-скъпи места би било несъобразително да очаква от мен да плащам.
Но и в същото време не вярвам, че само един такъв жест би определил жената като златотърсачка или нещо такова. Тя ако е такава би трябвало да й личи от цялостното поведение. Ако това е единственото нещо, което те тревожи според мен не е кой знае какво и най-добре просто го преглътни, ако искаш да имаш нещо с нея.

Определено НЕ Е ЗЛАТОТЪРСАЧКА, това е ясно.
От това, което написа ме дразни факта, че ние (мъжете) трябва да се сещаме за много неща, а вие не трябва. Човек трябва да умее да се сеща. Както аз се сещам да платя на първа среща и да я спра, така и тя трябва да може да се сети да попита поне 2-3 пъти. За мен това прави процеса по-ясен.

Издига я в очите ми значително.

И тук финансовият статус не е важен!

(а по темата АКО НЯМА ПАРИ: независимо дали си поканена или не, ако нямаш пари - не излизаш или обясняваш притесненията си - ако ти се каже НЯМА ПРОБЛЕМ - окей. Ако си попаднала на ПЕДАЛ, стоиш си вкъщи, никой не е длъжен да те черпи, а ти си длъжна да обясниш. Да речем, че съм нещастник или лошо момче и излезнем. Решавам да не я черпя щото ме е нервирала супер много и тя няма пари, какво прави - мие чинии ли? Без пари не се излиза ако не е уточнено, а тези неща не се уточняват един отказ на първа среща!!!)

Ако държиш да ти обясня защо я издига в очите ми, ще ти го обясня, но ще предизвика небивало негативна реацкия сред дамите тук Grinning Grinning Grinning

Последна редакция: пн, 31 мар 2014, 11:47 от balant

# 65
Така като чета имате еднакви разбирания, че мъжът трябва да плаща, в крайна сметка хем мислите едно и също, хем искаш да тя да не го приема наготово, а да си го заслужи като предлага и предлага, а ти великодушно отказваш и отказваш  Simple Smile

balant, за съжаление хората в страха си да не направят грешка, следват клишета и е съвсем често срещано да има разминаване. Защото на нея може да са й набили в главата, че мъжете се плашат от жени, които искат сами да си платят сметката, ти пък си си изградил други схващания на база опит, градски легенди, наблюдения.
Факт е, че тя е повдигнала въпроса веднъж. Съмнявам се, че ще посмее втори път, и то най-вече от страх да не те засегне, освен ако не разбере ти какво мислиш. Но пък ако разбере какво мислиш, че излезе, че го прави, защото ти искаш така. И започвате да се въртите в кръг  Laughing

Не знам какво е правилното решение, за всяка връзка е различно и трябва вие двамата да усетите нещата.

Според мен от километри си личи кога един човек е с теб заради парите и кога приема това само като кавалерски жест, наложен от времето.

# 66
Според мен издребняваш.
Но все пак зависи и как точно излизате навън. Принципът е, че който кани, той плаща.
Ако ти се правиш на джентълмен и я каниш на определено място, нормално е тя да те остави да платиш.
Направила е опит да плати на първата среща, ти си отказал, тя го е приела и е логично да очаква да продължите по същия начин. Ако ѝ беше подметнал нещо от рода на: "Този път аз ще платя, другия път - ти", щеше да дадеш ясен знак, че очакваш и тя да се включва в сметките. Но ти си ѝ дал съвсем друг знак и може би там се крие проблемът.
Ако решавате заедно и спонтанно къде да отидете, ако инициативата излиза от нея, а те оставя спокойно ти да плащаш, тогава вече може да допуснеш, че има и други, по-меркантилни интереси. А дали е така, пак ти си човекът, който ще реши - нагоре се дадоха доста смислени съвети. Отваряш очи и уши, гледаш и слушаш - една златотърсачка винаги ще проличи в отношението си към живота, приятелите, близките... Тарикатите си личат.
Отделно, че наистина е много селски номер да се водят спорове кой ще плаща на публично място, да се размахват пари, да се бутате и дърпате... Може от тази гледна точка да се е въздържала по време на първите ви излизания, а после да е приела, че ти си човек, който няма да допусне жена да му плаща сметката и затова да не проявява повече такава инициатива. Някои мъже се обиждат.
Най-лесно можеш да пробваш, ако когато се уговаряте за следващата си среща, ѝ кажеш, че много си искал да я заведеш някъде си, обаче в момента имаш финансов проблем и нямаш възможност. Дали ще се съгласи само на разходка, или да отложите излизането, докато вземеш заплата? Тогава ще си проличи какви са мотивите ѝ. Ако се нацупи или просто отложи срещата, работата е ясна. Ако ти каже: "Ама не се притеснявай, аз имам пари и този път аз ще платя", можеш да дишаш спокойно.
Виж, проблем ще бъде, ако момичето е финансово затруднено и я поставиш в неловко положение - хем да иска да се включи, хем да няма възможност.

Скрит текст:
ПП И все пак не можах да се сдържа да попитам - а ти правиш ли си устата да ѝ плащаш, след като спиш с нея?  Mr. Green

Последна редакция: пн, 31 мар 2014, 11:53 от Как` Сийка

# 67
...щеше да дадеш ясен знак, че очакваш и тя да се включва в сметките...

Ама той даже не иска тя да се включва в сметките. Иска само да пита, а той да отказва  Laughing

# 68
  • out of space
Въпрос на мироглед.

Преди 13 години, когато се излизах с бъдещия ми съпруг, не съм си и помисляла да плащам каквото и да е. Изобщо не беше богат, работеше като строител. В последствие разбрах, че е е взел 200 лв. заем от съквартиранта си, за да може да излиза с мен. Винаги всичко е плащал, чакал ме е с часове да се появя. Освен отношението, това бяха двата дребни детайла, с които ме спечели.

Имам приятелка, която дели всички разходи с човека, с който живее. Там нещата хич не са розови.

Авторе, бъди мъж! Ако разбера, че човекът, с когото излизам, дори само си е помислил или издразнил, че не предлагам пари за каквото и да било- КРАЙ!

# 69
...щеше да дадеш ясен знак, че очакваш и тя да се включва в сметките...

Ама той даже не иска тя да се включва в сметките. Иска само да пита, а той да отказва  Laughing

Не винаги Wink Поне 2-3 пъти в началото.

# 70
Каква зодия е момичето?  Laughing

Правил ли си и подарък, може и дребен? Ако не, направи и, без повод, и виж тя дали и какво ще ти подари.

# 71
...
Скрит текст:
ПП И все пак не можах да се сдържа да попитам - а ти правиш ли си устата да ѝ плащаш, след като спиш с нея?  Mr. Green

Ама Как Сийке, то в днешното еманципирано време и обратният вариант е точен Mr. Green
Излиза, че момата хич пък за нищо не плаща Joy

# 72

И що точно 2-3? Как си я измисли тази цифра?
Тя пък си е намислила 1.
А сега де  Mr. Green

# 73
Цитат на:  link=topic=773911.msg27840417#msg27840417 date=1396255588
...
Скрит текст:
ПП И все пак не можах да се сдържа да попитам - а ти правиш ли си устата да ѝ плащаш, след като спиш с нея?  Mr. Green

Ама Как` Сийке, то в днешното еманципирано време и обратният вариант е точен Mr. Green
Излиза, че момата хич пък за нищо не плаща Joy

Това щеше да кажа - как аз да плащам за секс - тя ще плаща за секс. Аз съм звезда все пак Wink
Grinning Grinning Grinning Разбира се, дълбоко в кръга на шегата за да парирам иронийката!

# 74

И що точно 2-3? Как си я измисли тази цифра?
Тя пък си е намислила 1.
А сега де  Mr. Green

Ми де да знам... искаше ми се някакси да покаже подобно отношение. 2-3 е допустимият минимум Grinning

Общи условия

Активация на акаунт