Последният триместър се задава, до юли мъничко остава - Тема 14

• 27 604
  • 645
  •   1
Отговори
# 405
Сега си правим секс, но не толкова често като преди, супер се чувствам след това. Добре де, ами като ходите на море и почивка как процедирате. Ние до сега на море като сме ходили режима беше секс, плаж, секс, парти Laughing А пък неделя сутрин ми е просто любимото време за  luvbed и след това ходим да хапваме палачинки със сладолед. Майкоооо, всичко ще се промени, нали.  Confused

# 406
  • Пловдив
Добре де, ами като ходите на море и почивка как процедирате.

На море с дете сексът е мираж.Поне ние сме толкова облъскани от слънцето,водата,гоненето на детето по плажа,носене на багаж,ревът му,всичките му прищявки и окротяване,после задължителната вечерна разходка,чееееее с помирисването на възглавницата заспиваме.
Ако има желание обаче има и начин.Пак се мята един чаршаф на кошарата и се почвате.Обикновено стаите имат коридор,там също сме местели кошарата

# 407
fuzzyblue това, че ти се втърдява корема значи, че получаваш контракции. 
На мен секса ми е забранен много отдавна. За цялата бременност сме го правили няколко пъти в четвъртия месец и това беше. И аз не си представям как две тиквета ще ме гледат ококорени от кошарките, питайки се какви са тези кучешки пози от мама и тати  LaughingОт друга страна първоначално искам да  са си при нас, за да ми е спокойно. Сигурно ще се практикува по другите стаи, докато ги отделим в детската.
Момичета, не съм специалист, но за за болничните и прекъсването моето ЖК е убеден, че отпуска не прекъсва болничния. Същото е поместено и в наредбата : (6) Неработните дни, както и ползването на друг законоустановен отпуск не прекъсват временната неработоспособност. Прекъсване на временната неработоспособност се допуска само когато лицето се е явило на работа със съгласието на органа, разрешил отпуска по болест (лекуващият лекар, ЛКК, ТЕЛК или НЕЛК). Това обстоятелство се отразява в ЛАК по реда на правилника по чл. 109 от Закона за здравето (ЗЗ).
Ето и целия документ http://lex.bg/bg/laws/ldoc/2135678969
Сега се сетих да ви кажа нещо, което ми посочи майстор дърводелец: Когато избирате детско креватче тип люлка, опитайте се да го разклатите и настрани-доброто креватче настрани почти не трябва да помръдва.
ТоНи има един сайт в който можеш по географското си положение и часа на раждане много точно да определиш и зодията, и асцедента, както и другите планети в хороскопа на детето /и на всеки друг де/ Може би го знаеш: http://www.astro.com/cgi/ade.cgi?ract=xx687474703a2f2f7777772e61 … s=3&btyp=w2at
Аз така открих, че въпреки огнената си зодия имам 5 скорпиона в хороскопа, което обясни защо всичките ми гаджета, приятелки, както и ММ са все водни зодии В сайта можеш да направиш и партньорски хороскоп на теб и ТМ, обаче безплатно ще ти покажат само абстракт. Пълния хороскоп за съжаление се плаща  Confused
Свекърви Мойта до скоро живееше с нас, от няколко месеца-до нас и направо се родих  Laughing За след раждането обаче сигурно ще се нуждая от помощта на майка ми, поне първоначално и то защото бебетата са две. Иначе щях да настоявам да се справя сама.

# 408
Сега си правим секс, но не толкова често като преди, супер се чувствам след това. Добре де, ами като ходите на море и почивка как процедирате. Ние до сега на море като сме ходили режима беше секс, плаж, секс, парти Laughing А пък неделя сутрин ми е просто любимото време за  luvbed и след това ходим да хапваме палачинки със сладолед. Майкоооо, всичко ще се промени, нали.  Confused
Laughing, дори не можеш да си представиш колко
За морето примерно, подготовката за заминаване с бебе е впечатляваща. Преди да си спомниш че е имало време в което си подбирала секси рокли, поли и бикини, ще се скараш поне 20 пъти с мъжа ти защо по дяволите си е позволил да си вземе повече от 5 тениски и 2 чифта панталони при положение че трябва да се намери място за всички памперси, мокри кърпи (легенче за по-предвидливите), кофички, пояс, басейнче и разбира се поне 1,5 кг бебешка козметика. Когато се справите с логистиката по събиране на багажа, свалянето му до колата, поне 15 кратното връщане до горе за всяка забравена и супер необходима вещ ( да речем 12-тата слънчева шапка на детето, да точно онази с белите къдрички, която ще отива най-много на роклята с бели точки), успелите сте да натикате количката и ревящото дете в колата, ти установяваш че си си счупила нокът ( този който си смятала да лакираш по пътя) и се опитваш  да не удушиш мъжа ти който просто пита "Мише дали не позакъсняхме с тръгването).
След неколкократно спиране по пътя за хранене, смяна на памперса, почистване на повърнато от сламената ви капела стил Френска Ривиера, вие се докопвате до избраното място за вашата семейна почивка и о ужас. Установяваш че има прекалено много светлина в стаята, която през пречупен ъгъл ще смущава съня на твоето малко съкровище и освен всичко останало, съседите по стая са някакви безотговорни типове на възраст м/у 25-3о и смятат да си прекарат цялата почивка на терасата до вашата пиейки бира ( да вие още кърмите и дори бира няма да пиете, и си казвате: " по дяволите, хората нямат никакви смислени цели в живота си) Докато ви събирате тези първи впечатление, мъжът ви прави 10-то слизане до колата за да качи багажа, плувнал е в телесна течност и тамън се подготвя да се излегне на леглото и да си пуснете телевизора, вие го стрелкате с поглед и процеждате репликата " ако смяташ че ти ще мързелуваш, пък аз ще се грижа за детето и ще ти робувам на спокойствието..." и го подбирате да намерите първата възможна детска площадка, тъй като горкото детето има нужда да се разтуши след дългия път. И не, на детската площадка не може да пие бира...
И дали след този първи и жадуван приказен ден от вашата 5 дневна почивка, към 23ч30 ще ти е до креватна нежност, докато слънчицето сладко спи на 15 сантиметра от твоя креват а следващото кърмене е след 2 часа... или още по-добре- на съкровището му никнат зъбки и кризите неизменно настъпват в 02ч30...
Всяка прилика с реални събития и хора е случайна Wink

# 409
Mалеее каква подготовка  ooooh! Аз от 20 години ходя на къмпинг и сега за първа година ще съм в къща и не знам как ще ми понесе. Много ще ми липсва шума на морето на метри от мен, звездите нощем, приятелите, пасъкът... уххх  Sad

# 410
  • София
хаха ще почна отзад-напред
бебе2 доста добре е описала по-лошия сценарий, има и по-леки, но този го вземете предвид, и ако дойде мир, ще е добре  Laughing
за датата за секциото - коментирахме да е след 20 юни, понеже моя термин е 5 юли, но не сме фиксирали още. така създаваме и потенциал освен за раче, но и за близнета. някой с опит с близнаци, мъж, по възможност  Laughing
мама сънчо, кумът ти и аз бих от отстреляла като яребица, особено подобни коментари тип че си кит и прочие, най-малкото не му отива да го сервира по този начин, дори и да е така. явно при него е въпрос на ниско възпитание, и ти не трябва да слизаш на неговото ниво. тъпичко е ако мъж ти му се връзва, не за друго, а за да не се карате помежду си, а кума просто да ходи да се проветри...
верими, благодаря мила за поста, слава богу е ауреус стафилокока. имаме близък лекар микриобиолог и той ме посъветва след като му изчетох антибиограмата, да купя бактробан маз и да мажа в нослето 2-3 дневно, в случая 2 понеже е на градина днес, и даже почнах още снощи. каза поне 5 дни, аз мисля даже 7, понеже видях че в листовката пише че може да е и до 7. след като си платих лично секрета 25 лв и цял ден звънях на личната да моля да ми разчете резултатите, тя се обади след като бях вече намазала дребния и изписа друго, ама забравих тозно как се казва, гентазон мисля беше, капки, които са с кортикостероид, при положение че преди няма и месец му капах тобрадекс, в който има и направо ударих гъза в тавана и приключих да говоря, само казах да добре и довиждане.... мн ого й се ядосах, а вчера ме сви и корема и пих 3 но шпа, че ми вдигнаха кръвното и в работата. та ти благодаря пак, посъветва ме да мажа и аз след като имаме еднакви симптоми и после ще питам кога можем да пуснем секрет да видим дали сме се оправили Peace

после пак ще пиша

# 411
Здравейте, позитивни юлски мамчета  bouquet Радвам се много, че се присъединявам към вас! Чета ви от началото и ми става все по-интересно Wink За успокоение на мамите, които се притесняват от кг си - в първата си бременност качих 32 кг Naughty, но след 4 месеца бях отново във форма. Вярно, че е много субективно, но най-важното е малчуганите да се чувстват добре и ние покрай тях Grinning

# 412
  • София
 mousie добре дошла   bouquet

# 413
  • София
Аз пък планирам в края на септември на идем на море в Анталия. Очаквам вдигнати вежди и коментари от рода: "Ти луда ли си", ама живот и здраве всичко да е наред, няма да го мисля много.

За помощта вкъщи - този път отказах помощ, даже мисля и на изписването да сме си само 4-мата, ще ми спести излишно натоварване.

С килограмите съм +6, което мисля е ок за момента.

И едно четиво, да се посмеете, като продължение на поста на бебе 2: http://www.lamartinia.com/2014/02/blog-post_12.html

# 414
На мен много ми се искаше бебе да си е в отделна стая, поне след първия-втория месец, но мъжа ми е категоричен, че няма да го остави само в стая, докато е малко...Сега се преустройва апартамента специално заради това...Дано после нямам проблеми като решим да я местим в собствена стая.

За кошарите, да ви кажа, ходих и гледах "на живо".Спряхме се на варианта за обикновена дървена бебешка кошара.Като дойде време за легло, ще купим легло.

Някой да има мнение или да е ползвал количка JANE MUUM?Вчера я видях, пробвах и много ми хареса.

И аз я гледах във Вис Виталис-много,много ми хареса-плат,гуми,кош,движение.......но нека някой ако я е ползвал да каже!

# 415
  • Варна
MamaSancho ехеее, ама ти си много търпелива, момиче, така да знаеш. Аз толкова езика зад зъбите си не държа. Евала! Тегли му една на ум и се прави, че не го чуваш, от едното ухо през другото.  Hug За морето пък естествено, че ще отидете, не виждам причина да не. Имам чувството, че само ние българите сме такива. Тука се развяват туристки с огромни кореми и с новородени бебета, миналата година едното дори го изкъпаха във водата, а ние сме седнали да се къхарим можем ли да пътуваме със самолет бременни и да ходим на море с бебе на месец-два. За целулита пък хич не се кахъри - аз съм така, не че да те успокоявам. Ама и предния път така бях и после се нормализираха нещата лека по лека. Може би е хормонално или пък от задържане на повече течности. Wink За машинката - идея нямам каква е, дали и какво може.

Ако питаш мен,не викай никой да ви се мота в краката,меси и ядосва  Peace

202uu  Много добре казано. Подкрепям напълно.

sweetpie в началото и на нас ни беше много странно да си имаме спящ свидетел, ама с течение на времето, липсата на такова, умората и сие - свикнахме навсякъде - нямаме конкретно място, както и стая. Случвало се е и в стаята, докато малкия спи..

На въпроса на fuzzyblue - да, правим. И на мен ми се втвърдява корема, но е временно явление и не се кахъря. Не виждам причина да не правим.

За секциото практиката е 10 дни преди термин. Имам познати, при които въпреки назначеното секцио 10 дни преди термин, бебето тръгна по-рано и такива, които родиха планирано секцио 3 дни преди термин. Въпрос на желание, договорки с лекаря и състояние на мама и бебе.  Wink

bebe2  Joy Joy Joy Посмях се от сърце! Ама това е реалността.  Laughing

# 416
  • Телиш/Плевен
За морето примерно, подготовката за заминаване с бебе е впечатляваща. Преди да си спомниш че е имало време в което си подбирала секси рокли, поли и бикини, ще се скараш поне 20 пъти с мъжа ти защо по дяволите си е позволил да си вземе повече от 5 тениски и 2 чифта панталони при положение че трябва да се намери място за всички памперси, мокри кърпи (легенче за по-предвидливите), кофички, пояс, басейнче и разбира се поне 1,5 кг бебешка козметика. Когато се справите с логистиката по събиране на багажа, свалянето му до колата, поне 15 кратното връщане до горе за всяка забравена и супер необходима вещ ( да речем 12-тата слънчева шапка на детето, да точно онази с белите къдрички, която ще отива най-много на роклята с бели точки), успелите сте да натикате количката и ревящото дете в колата, ти установяваш че си си счупила нокът ( този който си смятала да лакираш по пътя) и се опитваш  да не удушиш мъжа ти който просто пита "Мише дали не позакъсняхме с тръгването).
След неколкократно спиране по пътя за хранене, смяна на памперса, почистване на повърнато от сламената ви капела стил Френска Ривиера, вие се докопвате до избраното място за вашата семейна почивка и о ужас. Установяваш че има прекалено много светлина в стаята, която през пречупен ъгъл ще смущава съня на твоето малко съкровище и освен всичко останало, съседите по стая са някакви безотговорни типове на възраст м/у 25-3о и смятат да си прекарат цялата почивка на терасата до вашата пиейки бира ( да вие още кърмите и дори бира няма да пиете, и си казвате: " по дяволите, хората нямат никакви смислени цели в живота си) Докато ви събирате тези първи впечатление, мъжът ви прави 10-то слизане до колата за да качи багажа, плувнал е в телесна течност и тамън се подготвя да се излегне на леглото и да си пуснете телевизора, вие го стрелкате с поглед и процеждате репликата " ако смяташ че ти ще мързелуваш, пък аз ще се грижа за детето и ще ти робувам на спокойствието..." и го подбирате да намерите първата възможна детска площадка, тъй като горкото детето има нужда да се разтуши след дългия път. И не, на детската площадка не може да пие бира...
И дали след този първи и жадуван приказен ден от вашата 5 дневна почивка, към 23ч30 ще ти е до креватна нежност, докато слънчицето сладко спи на 15 сантиметра от твоя креват а следващото кърмене е след 2 часа... или още по-добре- на съкровището му никнат зъбки и кризите неизменно настъпват в 02ч30...
Всяка прилика с реални събития и хора е случайна Wink
newsm62 newsm62 newsm62

Секс ние правим кажи-речи от самото начало и нямаме проблеми. Е, не е всеки ден, разбира се, но се случва 2-3 пъти в седмицата. Още не сме стигнали етапа да ни е страх, че ще стане нещо, но предполагам, че съвсем скоро ще ни застигне. Пък след раждането още не съм мислила схеми как ще стане работата. Бебето ще спи при нас. Абе има време, ще го измислим и пустия му секс. Mr. Green

mousie, добре дошла в нашата темичка!  bouquet

# 417
  • Пловдив
 Лале в дъжда, че защо сега  да ви хваща страх от секса? То опасните месеци са минали. Ние не правим, защото ни е забранен, ще се преоткриваме някой ден.

# 418
  • София
.......... Ние не правим, защото ни е забранен, ще се преоткриваме някой ден.
предния път и при нас беше така, към края само получихме зелена светлина, поради спонтанен аборт преди това, и в това определено имаше тръпка, аз не съжалявам  Wink пивал, радвам се че се прибираш вкъщи, така разбрах от поста ти  Hug

по горния повод, аз отново започнах да заспивам като талпа.... но се надявам да отмине този поспалив период, така бях в първия триместър, а сега тамън започвам последният, все пак....

за помощта вкъщи - аз никак не държа да ми се помага предпочитам да се справям сама, бабите малко ме изнервят. работата е там че живеем с майка ми и няма как нацяло да игнорирам бабешкия сегмент. свекърва ми като цяло жената разбра като кажа че нямам нужда нямам такава и не ме закача, така че да кажем сме озаптили роднините от женски пол  Laughing

# 419
  • Там някъде
Бебе2, разби ме Joy
Имах доста неща да напиша, мислих си и докато прочета всичко и хоп - забравих!
За бебето, стаята и секса - първоначално бебо ще си е при нас чисто от гледна точка, че ще ми е по-лесно с кърменето (поне според мен). Иначе ние имаме детска стая и единствената ми чуденка са мебелите. Преди няколко години имахме възможност и взехме обзавеждане за детска стая - тогава детето даже не беше в плановете ни. Та сега детската ни стая е абсолютно обзаведена с легло, бюро, гардероби и т.н и се чудя как точно да разположа кошарата, че да е ок, а не да стои като придатък изтипосана newsm78 Има време ще го измисля, но наистина ми се струва, че колкото по-скоро малкия си отиде в детската толкова по-добре за всички ни Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт