Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 135

• 122 809
  • 751
  •   1
Отговори
# 690
Привет тортени Дами!
Тедито,страшно апетитна тортичка е тази с малинките,а барбекюто нещо много чистичко.Трябвало е да го понацапаш малко за по реалистичен вид.
Мегало,вече казах Невероятнааааааааааа
Бети,цар стана на тия възглавнички.Много готина цветова комбинация.Супер тортичка!
Тедито,много хубав куфар само малко височина му липсва но ти си го знаеш.Може би и малко дъстване тук там.
Сега аз ще ви подосаждам малко.Мина кръщенето на близнаците.Мислех да чакам професионалните снимки,ама аз нямам това търпение.Та ето моите гадни както винаги.Цветовете бяха доста по наситени и контрастни,имаше доста дъстване по тортата но за съжаление не се вижда на снимките.
Официалната торта/беше дъми,защото дъщерята искаше да седи на сладката маса през целият празник а при 30градусовите жеги не ми се рискуваше/

тортата за пасти/бяха две еднакви,шоколадови блатове,крем Орео със малини,ягоди,боровинки и украса от плодове/

сладки на клечка

шоколадовите сладки на Ири една малка част от тях

Имаше и шоколадови мъфини със снимки на близнаците но тях съм забравила да снимам.
Ето и една обща снимка на сладката маса:

За сега толкоз от мен,малко почивка и започвам да стягам другото кръщене на най-малкият внук.

# 691
Ditsan, браво на теб! Кога успя  #Crazy Аз едни декорирани сладки правих за моята племенница, че се плесках 2-3 дни с тях, а ти толкова неща си успяла да сътвориш. Браво! Може ли рецептата за шоколадовите бисквити и клечките докато са топли ли ги слага? Опасявам се да не се чупят бисквитите или трябва да е по дебела  newsm78

# 692
Бисквитките трябва да са една идея по дебели.Слагах ги веднага щом извадя от фурната докато са меки и оставих така да истинат.Малко пари но след това не мърдат.

# 693
  • София
съкровища някой има ли рецепта за торта гараш... Четох в нета разни предложения, но нито едно не става като истинската гараш, която сме яли навремето.

Аз правя тази Гараш
Много се доближава до вкуса от едно време.

# 694
Здравейте момичета. Знам, че сезона е ваканционен, но дано някоя от вас ми отговори Simple Smile Обещах на сина ми да му направя торта книга и имаме идея да е учебник по анатомия (той учи медицина) Искам да сложа и един стетоскоп, но как да направя гумената част на стетоскопа толкова еднаква  newsm78. Когато започна да правя фитилчета и винаги си личи, че са правени на ръка, не са абсолютно гладки както ми се иска на мен. Имам пистолет за фитили, но няма толкова дебела приставка, сещате ли се с какво друго може да стане? Благодаря и хубав ден   bouquet

# 695
  • Пловдив
Здравейте момичета. Знам, че сезона е ваканционен, но дано някоя от вас ми отговори Simple Smile Обещах на сина ми да му направя торта книга и имаме идея да е учебник по анатомия (той учи медицина) Искам да сложа и един стетоскоп, но как да направя гумената част на стетоскопа толкова еднаква  newsm78. Когато започна да правя фитилчета и винаги си личи, че са правени на ръка, не са абсолютно гладки както ми се иска на мен. Имам пистолет за фитили, но няма толкова дебела приставка, сещате ли се с какво друго може да стане? Благодаря и хубав ден   bouquet

Вземи си малка спринцовка и и отрежи предната част. Избутвай тестото с нея. Но ако се постараеш  и на ръка се получава.

# 696
Като направиш фитила на ръка,след това го мини отгоре със линийка.Просто със нея търкаляй фитила и става супер.

# 697
Благодаря ви момичета  Hug златни сте! За спринцовката няма да имам нерви, но виж с линията ще пробвам. Аз си мислих за това с което заглаждаме фондана отгоре, но линията е по-дълга и ще е по-добре с нея. Благодаря   bouquet

# 698
Ето какво направих с прасковите:

Снимката е повече от ужасна,но е с телефона,а моя определено прави гадни снимки,със стария нямах такива проблеми,но малката го счупи  Sad
Но пък е много вкусна!Блата е маслен,рецептата взех от бялото кадифе на Ани  Wink, крема е с маскарпоне ,кондензирано мляко и заквасена сметана, и малко от 3-минуткото на Йоткер за сгъстяване.Няколко праскови пюрирах и с малко вода и захар ги заврях, с половината смес си разтворих 1 желатин за намазване на плодовете отгоре тортата,а с другата половина сиропирах блатовете.Исках да запазя свежеста на прасковите и между етажите сложих пресни праскови,нарязани на кубчета.Получи се точно такава торта,каквато исках. А отгоре плодовете се запазиха супер свежи,въпреки че на снимката не си личи,защото е много тъмна.Отстрани не съм я измазвала,защото малката нямаше търпения да я нарежем и така остана.

Последна редакция: пт, 15 авг 2014, 16:59 от babybu

# 699
Здравейте дами, първо ви поздравявам за невероятните торти,които правите и ви желая много вдъхновения за в бъдеще..

Заради факта,че тук има много по-красиви торти от колкото по сладкарските цехове, бих искала да помоля,ако има някоя дама,която приема поръчки и е от ВАРНА, да ми пише на лични!
Поздрави
  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

# 700
Привет!
babybu благодаря , че сподели!Звучи доста вкусно!Топчетата в центъра и по периферията от какво са ?
ditsanвсичко изглежда много стилно!Правилно си решила за дъми ,аз имах големи проблеми с фондана в тази жега.Много ми хареса втория етаж на тортата .Жената в бяло кръстницата ли е ?
tedito s куфара е доста сполучлив.Наистина малко по висок щеше да е по добре.Знамената на ръка ли ги прави ?Аз се мъчих с английското знаме ,трудна работа.
mishoka фантастична торта!Задължително ще пробвам !!!
betina явно възлгавниците са голям хит!Много нежна торта!Видях другата във фейса мноого ми допадна!!!Морската тема ми е слабост.

мегало нямам думи!Страхотна торта!!!С много елементи,детайли,заслужавало си е безсънните нощи!!!

# 701
  Забравих да покажа тортата с която имах проблеми с фондана.Отдели се заедно със страничната платка.Тортата беше медовик . Отначало помислих че крема се е разтекъл ,но не тортата си беше цяла.Страничната платка заедно с фондана се свлече на места.После разбрах ,че причината е във фондана.Тортата беше изненада за майка и дъщеря родени на една и съща дата.Беше замислена като двуетажна ,но... Тъй като наскоро бяха посетили Лондон и декорацията беше на тази тема:

Ето и втория етаж отделно, пак на същата тема ,пак платката се отделяше :

# 702
ditsan, много величествена торта! Фигурката е страхотна.. лицето, косата.. от калъп ли е или си я прави сама? Не ми харесва това, че всичко по тортата е много светло и се слива. Не изпъкват отделните елементи. Но може и да е от снимката. Например птичката.. трябваше да се взирам много, за да успея да я фиксирам. Ааа сега виждам, че си писала, че дъстването не се личи  Naughty  Peace  Тази с плодовете ... ммм аз не обичам плодови торти, но като знам колко хора биха пощуряли при тази гледкааа  ooooh!
babybu, повтарям се от по-нагоре относно плодовите торти..  Laughing Сигурно аз съм единствения "повреден" човек на света, който НЕ обича плодове  #Crazy
vilana, как на ръка??  ooooh! Те някои от знамената имаха толкова ситни детайли, че принтера не ги хвана  Joy  Това е принт на фондан. В Сладката къща ми го направиха. Аз ги изрязах и залепих на белите правоъгълни каренца да приличат уж на марки. Идеята ми първоначално беше върху куфара да наредя символите на съответните държави.. не точно символите, а с какво са известни- например камила, лондонсия червен автобус, халба с бира и т.н., но трябваше да направя тортата и украсата за 3 дни. Та.. знаменцата станаха по мързеливия начин  fiuuuuuu
vilana, ето затова не слагам странични платки  Sad Страх ме е да не се отделят и свлекат под тежестта на фондана. Твоят каква марка беше? Как постигна този ефект "Лондон"? С печати? Фаворит ми е чадърчето!  Peace

Ето и една сакцийка с хортензии за моята мама Simple Smile
Hydrangea by teodorastefanova, on Flickr
[hydrangea2 by teodorastefanova, on Flickr

Хубавото по тортата (което разбира се не се вижда на снимките) е дъстването на цветята. Получи се много добре. Особено на сините, защото в боята има лек блясък. Лошото - саксията стана крива. Чинийката - още повече  Joy Цветята бяха точно два пъти повече, но докато ги "редях" половината се изпочупиха и паднаха. Взех си доста бележки с тази торта..  smile3529
Отвътре- блатовете на Вита торта Магнетен на Йоли (удвоих дозата, защото тортата беше 15 см. висока) + стандартния крем (Маскарпоне, заквасена сметана, смокини, боровинки и малини). Лятото май най-често него си правя. Върви и на шоколадови и на всякакви торти. Майка ми обича плодови светли торти.. тотална противоположност на мен   Mr. Green
Разрезът се страшно ефектен и красив.. а колко вкусна бешеееее  Peace

Сори за дъъъългия пост  ooooh!

Последна редакция: пн, 18 авг 2014, 08:53 от teditoS

# 703
vilana- топченцата са малинки,които намазах обилно с желатин,за да не си променят цвета. ох повече никога няма да снимам с телефон,снимката е наистина ужасна,ама апарата не беше в къщи,а малката бързаше да я разрежем.
teditoS - няма лошо като не обичаш плодовите торти,аз също преди не ги обичах,ама нещо се повредих и сега ги предпочитам.Даже като се замисля винаги прибавям някакъв плод към тортите,които правя,досега само в 2-3 торти да не съм сложила продове. В къщи пък нещо взеха да ми отказват шоколадовите и на почит са плодовите и може би затова ги предпочитаме. Но преди тази правих една с бадемов крем и шоколадов, и шоколадовите блатове на Ирина. За бадемовия крем ползвах на д-р Йоткер ,сварих го с мляко и след като изстина прибавих разбита сметана.Получи се точно като бадемовия крем,който предлагаха едно време по сладкарниците.Много вкусен.

Последна редакция: пн, 18 авг 2014, 11:02 от babybu

# 704
Здравейте отново , сладки дами !   bouquet
Страхотни торти сте показали , като цяло е намаляла продуктивността в топлото , но и показаното си го бива .  Peace
С моята една първа торта преди време / с езерцето с лебеди , диаманти и пещера / , за която питах тогава няколко пъти в темата  преди да я направя , не мога да си позволя да коментирам показаното от вас.
Единственото , което мога да споделя , според мен и моето виждане , е това - Тедито S, много ми хареса хортензията , но нещо сякаш мъничко можело да се домоделират цветчетата на самото цвете - така някак много  дебелички ми изглеждат в крайчетата , все едно направо от резеца са сложени на телчетата и да дъствани  Shocked / Боже , каква дума само използвах - вие сте виновни да я знам и използвам вече , щото се попилях да чета темите от началото до почти края  Rolling Eyes/ .
Дано не съм те обидила с коментара си , но това е според мен , но пък не претендирам , че разбирам.
Плодови торти и аз нещо не ги долюбвам - може би заради многото желатин , с който се покриват , или пък прекаленото смесване на много видове плодове - не знам. Пък и разбитата сметана , с която ги доукрасяват нещо не ми е много по вкуса , но за всеки си има различен вкус и вид , така - че .... всеки е свободен да си избира според предпочитанията.  bouquet

Сега е време да ви покажа и втората си торта с фондан  Embarassed и опит да направя захарни цветя - това наистина да първите и единствени три цветя, които съм направила . Но преди това изгледах поне 30 клипчета , признавам си . Crazy Купих си няколко цвята за дъстване , няколко гелови боички и телчета - за всичко съм прочела из темите - и реших да се пробвам.
Не бъдете снизходителни , за което предварително благодаря.

Общи условия

Активация на акаунт