Къната, билките и всичко останало - Тема 7

• 75 631
  • 732
  •   1
Отговори
# 135
някой ползвал ли е новите къни от Хенафокс, водят се вече био мисля>? има ли разлика от предните партиди?

# 136
  • Варна
Извън горния въпрос да споделя за последното ми къносване.
Бях решила този път да не добавям нищо към къната,така и направих.Ами не ми хареса резултатът.Цветът определено не беше толкова интензивен и огнен.Мислех,че лимоновият сок прави червеното  една идея по-оранжево,но не е така.По-скоро спомага за засилването на цвета.Едва на 3-то миене все едно не съм се къносвала 2 месеца..
Поради споменатите причини,скоро пак трябва да се правя Crossing Arms

# 137
За първи път ще пробвам да се боядисам с къна. Косата ми е тъмно кестенява и искам да постигна много тъмно кафяво, почти черно, без червени отенъци. От прочетеното разбирам, че трябва да купя къна, индиго и амла. Косата ми е сравнително гъста и е малко под средата на гърба. Бихте ли ме    посъветвали какви количества от билките ще са ми необходими? Освен това не мога да реша дали да ги смеся или първо да се боядисам с къна и после с индиго.

# 138
Letsgo, това сигурно го пиша за стотен път Mr. Green, но ако нямаш бели корени за покриване, ти препоръчвам готовите смеси за кестенява коса на хенафокс - те така или иначе съдържат къна, индиго и амла в различни пропорции, просто ще ти е по-лесно като за начинаеща.
за количеството мисля, че един пакет /100гр/ би трябвало да ти стигне, но ако  искаш за се застраховаш, вземи си 2 пакета и ще си добавиш при необходимост.

dragon 8, отдавна не бях разглеждала сайта на хенафокс - нещо да кажеш за зизифус-а  Crazy

# 139
pergola,
Ето инфо за него:
http://www.mehandi.com/shop/zizyphus/
Идеята му е сходна с шикакая, измива и кондиционира. По-подробно е подходящ за:
- светла коса, при която се иска кондиционирането от къната, без оцветяването;
- хора с чувствителен скалп и непоносимост към сапуни и шампоани;
- фина, тънка коса, за да придаде повече обем и плътност;
- за коса, която има нужда от допълнителна защита от външни влияния и фактори, причиняващи увреждане;
От това предполагам, че прави филм около косъма Peace. За изрусена коса се препоръчва проба на отделен кичур, може да повлияе неочаквано на цвета Naughty. Де да уточняваха как точно Simple Smile..
Тук има интересен пост за него в блог:
http://hairscapades.com/2012/03/19/craving-curls-zizyphus-revisited/
Дамата пише, че й е придал обем и много добра оформеност на къдриците, има и снимки:
http://hairscapades.com/2012/03/19/craving-curls-zizyphus-revisited/
Пише и че много трудно го е отмила, а при смесването първоначално е било трудно да хомогенизира съставките, а впоследствие кашата почти е удвоила обема си. Интересно нещо Simple Smile.

# 140
Letsgo, за да си спокойна, че ще е достатъчно количеството, 150 гр. ще е ок, както описваш косата си. Но при бели коси 150 гр. от всяка билка. Ако трябва да покриваш бели косми, ще трябва първо къносване с около пакетче и половина къна, после пакетче и половина индиго. Амлата, честно казано не прави великата разлика в червеникавото при мен, та минавам и без нея понякога. 
В добавка - силиконовите хирургически ръкавици от аптеките са най-удобни. Като за първи път може да ти е трудно разнасянето, билковите смеси са с различна консистенция от боите. Трябва да получиш смес с гъстота на кисело мляко общо взето, не твърде гъста, но не и течна. Ако покриваш бели корени, ще трябва да се фокусираш върху тях първо, ако не - не е толкова важно да нанесеш старателно там. Аз разделям косата си на среден път и нанасям доза в корените, после хващам относително тънък кичур от челото по дължина на темето и нанасям къната от двете му страни от корена към края. Увивам го на нещо като малък кок на върха на главата и продължавам така, кичур по кичур. В youtube при търсене на applying henna излизат много полезни клипчета Peace.

# 141
dragon8, от това което прочетох в няколко руски сайта, оставам с впечатление, че освен като 'христов /трънен/ венец', въпросният храст е и т.н. жожоба  Crazy
както и да е - хвърлила съм му око и ще го пробвам

# 142
  • гр.Видин
Аз си го взех /говоря за зизифуса/. Също и хибискус, харесват ми. Смесвам ги с амла, шикакай и др. неща и си мия косата.
Не съм ползвала предишната къна на хенафокс, но си взех новата. Пуска доста силен цвят и тя ми харесва.
Имам въпрос- имах работа в София и потърсих в аптеките различните видове хума на Геонед. Щастлива, че намерих, а и бързах, грабнах бурканчета от трите вида. Като ги загледах обаче, установих, че разлика в цвета на жълтата, зелената и синята хума няма. И трите са мръсно бели, към жълт цвят. Въпроса ми е към тези които са ползвали от хумата-Такива ли бяха и вашите на цвят?

# 143
ползвала съм синя, зелена и розова - напълно си отговаряха цветово

# 144
  • гр.Видин
ползвала съм синя, зелена и розова - напълно си отговаряха цветово
На Геонед ли бяха?

# 145
не, на Хенафокс, но вече не ги внасят
но съм виждала и на Катие - пак си бяха цветни.
то нали там е номерът, че различните минерали оцветяват различно /а и влияят различно на кожата/

# 146
pergola, dragon8, много благодаря!  bouquet
Реших да пробвам двете стъпки, за да избегна напълно червените отенъци. Ако изобщо това е възможно. А как се отмиват с времето индигото и къната от косата? Заедно или пада първо индигото, а къната стои?

# 147
pergola, не знам защо са го написали жожоба, но не е растението, от което се получава известното масло от жожоба. Това е Ziziphus spina-christi, а жожоба е Simmondisia chinensis, обаче за зизифуса още видях името jujube, та може би оттам на руски са го нарекли жожоба  Thinking? Ще са ми интересни отзивите ти Hug.
R_penkova, купувала съм синя, зелена, жълта и бяла хума на Геонед. В бурканчетата цветовете на първите три не бяха много различни, особено синята и зелената си бяха просто сивкави. Но когато ги смеся с вода, има по-забележима разлика в цвета.
Lestgo, пигментът на къната е много упорит в общия случай и почти няма отмиване, индигото пада доста по-бързо и лесно. Тоест, къната няма пълно отмиване, а изрязване  Simple Smile(изключая корените - там пада по-лесно, да му се не види), а индигото се отмива за месец-месец и половина.

# 148
  • В полите на Пирин планина
Днес съм решила да се мажа  Mr. Green
За сега съм разбъркала къна Sahara Tzarine и касия да постоят малко. Ще добавя амла, хибискус и алое на прах, орехово масло и около 50 мл кислородна вода. Планирам да стоя 3 часа. Да видим каква ще я сътворя като резултат.

Да добавя, че косата ми направо живна / много й се радвам, нищо, че е късичка /. Дори без балсам след шампоана се реша без проблем.

# 149
Днес съм решила да се мажа  Mr. Green
За сега съм разбъркала къна Sahara Tzarine и касия да постоят малко. Ще добавя амла, хибискус и алое на прах, орехово масло и около 50 мл кислородна вода. Планирам да стоя 3 часа. Да видим каква ще я сътворя като резултат.

Да добавя, че косата ми направо живна / много й се радвам, нищо, че е късичка /. Дори без балсам след шампоана се реша без проблем.

Аз снощи се вапцах FlutterАми , от 9 до 7 сутринта #Crazy, но странно , че не ми стана нервно/като друг път/ и резултат както обикновено #2gunfireБелите коси не се покриха изцяло #Cussing out
Сложих 2 квадратчета от лъш къната/шоколадов цвят/.

Общи условия

Активация на акаунт