Къната, билките и всичко останало - Тема 7

• 74 306
  • 732
  •   2
Отговори
# 15
Roya, благодаря за новата тема.  Hug

При мен при къносване със sahara tazarine къната пада по-продължително от обичайното - до 3-4-то  миене. С другите къни - най-много да 2-ро миене.

С кафе не съм разбърквала къната, но ще се поправя.  Grinning

# 16
  • Варна
Аз съм забелязала,че като се изплакна с подкиселена вода(1-2 с.л. лимонов сок+1л. вода),косъмът сякаш се запечатва и къната пада само на първо миене Peace
М/у другото ми се струва,че този път цветът ми е по-слаб/избледнял от предния Rolling EyesДали си внушавам,на какво може да се дължи newsm78
П.П При мокрене,косата ми продължава да мирише на карамфил ooooh!(слагах в къната,някой да не се чуди)

# 17
косата доста дълго мирише на карамфил  Grinning при мен държеше цял месец.
Аз започвам да си внушавам, че червения цвят пада на saharata защото всеки път в банята виждам как тече лееееко жълта вода. Т.е. се измива. А говорим за 5-6 къпане

# 18
  • The point of no return
jazzzzy, lu_lu  Hug

Аз да споделя, че вчера се къносах като вместо вода към къната добавих дълго топло кафе... много съм впечатлена от резултата!

Идеално, ще пробвам другия път! Значи вместо с вода, разбъркваш с кафе и оставяш да отдели цвят, нали?

# 19
Значи вместо с вода, разбъркваш с кафе и оставяш да отдели цвят, нали?
Да, точно така... Къна + кафе, отделя цвят/около 4 часа/, прибавям индиго с малка щипка сол и нанасям... стоях около 4 часа... и имайте в предвид, че цвета ще стане малко по-тъмен от кафето  Peace

# 20
Здравейте ,да отчета и аз резултата от вчерашното къносване-досега съм ползувала от къната на хенафокс/която е индийска/,но нямаше и поръчах египетска от екомама.Цветът който докарах е шоколадово кафяво с ненаситени червени нюанси които се забелязват на слънце.Страхотен блясък.Сместа ми беше 50гр. къна с 4 с.л. касия +чай от лайка-оксидиране8-9часа и непосредствено преди нанасянето 4 с.л. амла и 2с.л. бадемово масло.Намацах се и изчаках 4 часа.Проблем се получи при измиването-къната беше на вид доста пясъчлива-направо се видях в чудо. Искаше ми се кафявото да е една идея по светло ,но и така е добре.

# 21
  • в огледалото на живота
  bouquet за темата

# 22
  • гр.Видин
qvili какъв ти е цвета на косата? Странно ми се струва само с къна да се получи тъмно кафяво? Твоята рецепта е за светъл цвят с тази касия и лайка. Това ли е къната?
http://www.ekomama.net/kyna-na-prah-egipet.html

# 23
qvili какъв ти е цвета на косата? Странно ми се струва само с къна да се получи тъмно кафяво? Твоята рецепта е за светъл цвят с тази касия и лайка. Това ли е къната?

Здравейте и от мен Simple Smile Тази рецепта е много хубава нормално биха се получили много хубави медени отенъци на фона на меко червено. АКО не беше добавена Амла > Амлата винаги дава по тъмни и кестеняви отенъци на косата, няма значение дали е под формата на маска или смесена с къна Simple Smile. Също така трябва много да ВНИМАВАТЕ колко време я държите на косата или лицето си, защото е силно антибактериална и ако се държи по дълго от 20 мин има опасност да се изсуши косата и да я дехидратира. По принцип се слага по малко в къната заради кестенявият ефект който придава.
Успехчета Simple Smile

# 24
  • В полите на Пирин планина
Амлата определено доста силно тушира червеното. Аз нарочно си правя маска с амла, касия, мед и масла, за да омекотя червеното.

# 25
  • гр.Видин
И аз слагам амла и 1/3 индиго и пак си ми е червена, а не кафява.

# 26
Здравейте, момичета,
една от вас ми писа на формата за контакт на сайта, но мейла, който е дала за отговор явно има сгрешена буква и моят отговор се връща.
Ако Наталия Ц се разпознава, нека ми пише тук на лични  Hug

Що се отнася до боядисването на кърпи, възглавници и т.н., на мен ми се случва с абсолютно всякаква къна, с коя повече, с коя по-малко ... ясно е, че къната е естествен продукт, тя не съдържа съединения, които фиксират цвета под кутикула в косъма, както се получава със синтетичните бои, мен като химик този факт изобщо не ме притеснява и ви съветвам и вие да не се притеснявате Simple Smile Е, не е приятно, но е част от естественото боядисване Simple Smile

Поздрави   bouquet

# 27
Да това е къната .Естествената ми коса е тъмно кестенява към кафява.Утре/като се прибере детето/ ще се постарая да направя снимка и да кача,че без синът ми тази работа е тъмна Индия за мене. newsm78

# 28
Момичета, здравейте. Откъде мога да си купя Амла, освен онлайн, където явно е изчерпана към момента? Намерих магазин, който продава продуктите на ХеннаФокс тук, но и оттам ми казаха, че очакват доставка чак към края на месеца. Та, има ли смисъл да търся другаде или да си чакам търпеливо?

# 29
  • В полите на Пирин планина
Момичета, здравейте. Откъде мога да си купя Амла, освен онлайн, където явно е изчерпана към момента? Намерих магазин, който продава продуктите на ХеннаФокс тук, но и оттам ми казаха, че очакват доставка чак към края на месеца. Та, има ли смисъл да търся другаде или да си чакам търпеливо?

При ХенаФокс он-лайн вече има амла.

Общи условия

Активация на акаунт