Къната, билките и всичко останало - Тема 7

• 74 297
  • 732
  •   1
Отговори
# 45
HennaFox Сърдечно благодаря за отговора ти !  Hug
Честно казано надявах се да се включиш и да потвърдиш това което исках да чуя за твоята къна . Харесвам продуктите ти .

# 46
Здравейте, вие сте по-напред с материала от мен, не можах да открия, за това ще питам направо
Каква комбинация да си направя за вишнево-червен цвят Simple Smile

# 47
къде в София продават хума ето в такива опаковки

в аптеките има само бяла, но не ми върши работа

# 48
Поздравления за темата   bouquet ще следя с интерес Simple Smile

# 49
  • Балчик
Записвам се и аз тук, защото възнамерявам да се къносвам за подхранване на косата. За сега имам един опит с изрусяваща къна на Афродита, но станах рижава лисица. Искам да опитам къната с кислородната вода, но изобщо не знам какво е това оксидиране и изобщо всичко ми звучи на китайски. Връщам се да чета от първата тема, да се образовам. Благодаря, че споделяте, момичета.  bouquet

# 50
Здравейте, и аз за консултация.
Поръчах св.кестенявата смес, касия и амла. Мисля да боядисвам майка. Нейната коса е много къса, почти мъжка прическа. Ще стигне ли около 50г суха смес?
Другото ми питане е тъй като се опасяваме да не стане много тъмен цвят, да разредя св.кестенявата боя с касия. Може ли заедно да ги смеся в сухо състояние и после да сложа водата, или трябва по отделно да се правят?
За първи път ще използвам билки... Blush

# 51
  • В полите на Пирин планина
Ирена, за предпочитане е касията да оксидира 1-2 часа. Забъркай първо нея с топла вода да постои. След това добави св. кестенявата смес и амлата. Каква в основата /косата /, на която ще нанасяш - има ли много бели коси? Със св. кестенявата смес става сравнително тъмно - шоколадово.

# 52
Да ви покажа снимки с експеримента ми с кислородна вода към следната смес: 1 с.л. Sahara Tzarine - къна, 50 гр. касия, 2 с.л. амла, тиквено олио на око, забъркана със силна отвара от лайка. По мое мнение косата ми се просветли значително - поне с един нюанс и много ми харесва.

Скрит текст:

Колко и кога кислородна вода слагате в сместа ?

# 53
Да ви покажа снимки с експеримента ми с кислородна вода към следната смес: 1 с.л. Sahara Tzarine - къна, 50 гр. касия, 2 с.л. амла, тиквено олио на око, забъркана със силна отвара от лайка. По мое мнение косата ми се просветли значително - поне с един нюанс и много ми харесва.

Колко и кога кислородна вода слагате в сместа ? Прочетох това, но не разбрах с кислородната вода третирате преди нанасянето на маската или разреждате  и с нея и с отварата от лайка. "Да ви покажа снимки с експеримента ми с кислородна вода към следната смес: 1 с.л. Sahara Tzarine - къна, 50 гр. касия, 2 с.л. амла, тиквено олио на око, забъркана със силна отвара от лайка. По мое мнение косата ми се просветли значително - поне с един нюанс и много ми харесва."

Извинете ако сте коментирали.

# 54
Оставям билките да оксидират, разбъркани с отварата от лайка. Накрая преди нанасяне добавям 50 мл кислородна вода.

# 55
Намерих тази таблицата  за съотношението на касия ,индиго и къна и резултата
http://2.bp.blogspot.com/-VmuK1B7De8U/UKj-VFlCw9I/AAAAAAAAA2I/JP … s1600/henna10.jpg
Тя е като тази която вие сте показали ,но със снимки на цветовете

Последна редакция: пт, 11 апр 2014, 12:41 от Си♥си

# 56
Си♥си, много интересна табличка.

# 57
Ирена, за предпочитане е касията да оксидира 1-2 часа. Забъркай първо нея с топла вода да постои. След това добави св. кестенявата смес и амлата. Каква в основата /косата /, на която ще нанасяш - има ли много бели коси? Със св. кестенявата смес става сравнително тъмно - шоколадово.

Ами има бели коси, да. Не знам като проценти колко. Другата й коса е кестенява.
Всъщност може и да не слагам амла, какво ще промени? В готовата смес мисля, че има. Амлата по принцип за моята коса си я взех, защото е по-дълга и чуплива, но още не съм си измислила "тайната рецепта"... Blush Иска ми се сякаш и 1 лъжица къна да си сложа.

# 58
Ирена, може и без амла. Амлата дава по-студени нюанси, по принцип. На белите коси не знам доколко ще е задоволителен резултатът с готовата смес. Но не пречи да се пробва.

# 59
Момичета,
Можете ли да ми покажете снимки как изглежда коса боядисана първо с къна, а след това с индиго.
При мен къната стои много добре, но скоро боядисах майка, чиято коса е доста бяла отпред и белите коси станаха оранжеви. Затова ми се иска да пробваме и с индиго.
Аз също искам върху къната да сложа индиго, защото съм била с черна коса и добре ми стои, но боядисвана само с боя, не с билки.

Благодаря предварително!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт