Къната, билките и всичко останало - Тема 7

• 74 328
  • 732
  •   1
Отговори
# 60
  • В полите на Пирин планина
Severinka, в блога на Хенафокс има много снимков материал, вкл. и тя самата така се прави.

# 61
И аз да докладвам. Боядисах майка със смес св.кестяненява боя и касия, 2:1, защото искахме да стане възможно най-светло. Резултататът обаче се оказа доста червен, белите косми станаха оранжеви. Да не би нещо да съм объркала? Касията я приготвих 2 часа по-рано и беше вече изстинала, към нея в същия съд сложих сухата смес боя и прибавих хладка вода. Струва ми се, че индигото не е станало. Вероятно не е била 50С водата и отделно касията вече е била студена...
Дали това е причината? Thinking

# 62
Здравейте ! Идвам от клуба на блондинките . Дълго време , обмислям решението си и окончателно съм готова за промяната.  Така ! В момента съм с руса :
http://ivaila302.snimka.bg/experiment/kosa.813996.33000094
Моля за вашето съдействие с кое ,какво и колко да започна. Желаният от мен цвят е този
http://ivaila302.snimka.bg/experiment/kosa.813996.33000108
Не съм се боядисвала с химическа боя 1 месец имам около 1 пръст корени където косата ми е пепеляво тъмно руса с около 30% побеляване.Купих си  за боядисване къна ,амла ,индиго ,касия   и за подхранване и измиване нийм ,шикай ,прах от алое и брингараж .  Аз лично си мисля да започна с подхранване с билки няколко процедури и после да пристъпя към боядисване ,като си направя две смеси за боя . Първата за корените да бъде от индиго ,къна, касия и амла  и да стоя 1 час и  после  за дължините другата смес без индиго и да добавя и прах от алое и да стоя 1 час ,като на корените ще бъде общо време 2 часа ,а за дължините 1 час. Билките ще ги приготвя както да отделят цвят . Дайте идея за съотношенията и дали да бъдат тези билки или друга комбинация?

# 63
Ivaila1302, дължините ти са много светли и не е ясно какво ще се получи върху тях.
Аз също дойдох тук от блондинския клуб, като бях така :
Скрит текст:

после с къна+касия+амла+светлокестенявата смес на Хена фокс станах така:

Скрит текст:

а сега съм така:

Скрит текст:
.

Моята естествена коса е светлокестенява пепелна.

За мен е ненужно да правиш две смеси за корени и дължини. Дължините ти обаче отначало ще се отмиват и няма много да задържат цвят. Аз се правех първите 2-3 пъти през 2 седмици, защото русото избиваше и ставаше един грозен ръждив отенък.

# 64
Второто ми харесва и то много ! Би ли казала или да потърся къде си описала сместа с къна+касия+амла+светлокестенявата смес на Хена фокс в какви количества и пропорции?
Аз разсъждавах ,че дължините са ми много изтощени и сухи и предположих ,че ще хванат по-бързо цвят и по-трайно ,а ти ми казваш обратното ?! Да не би при теб косата по дължините ти да е  да е  здрава и затова ?
Много грозно ли беше в началото като се отмиваше цвета ?С амла не може ли да се коригира ,тя нали придава студен отенък?

# 65
По-напред в темата съм описала съотношението, защото вече не си го спомням точно  newsm78
Дължините ми бяха изгорели на някои места и там най-много падаше цвета.
Не е приятно при отмиването, но можеш да се мажеш колкото често прецениш - все пак това са билки.
Амлата тушира червеното, но не си мисли, че е като с тонерите на боите - доста по-меко и слабо е като ефект.

# 66
Много ти благодаря ,Lady Brinne  ! Намерих описанието ти  Hug
Ще направя твоята смес ,но смятам да  не оставям къната да отдели цвят поне първия път и ще добавя 2 с.л. зехтин ,защото косата ми е суха.  
Няколко дни обаче преди това ще си правя подхранващи маски с масла и билки .
Извинявай ,ако те притеснявам и  още веднъж много благодаря   bouquet за вниманието !

# 67
Моля  Peace
Надявам се да се получи добре. Маските с масла са добра идея  Grinning

# 68
Severinka, в блога на Хенафокс има много снимков материал, вкл. и тя самата така се прави.

Ок, Благодаря ти! Ще потърся там снимки.

Да питам дали вие слагате натурални масла в самата смес с къната? Примерно бадемово масло, авокадо, зехтин и т.н.

# 69
  • Бургас
Да, в повечето случаи.Случва се да забравя Simple Smile

# 70
Да, в повечето случаи.Случва се да забравя Simple Smile

Аз слагам винаги, защото иначе косата ми става прекомерно суха.

# 71
  • Бургас
Не съм забелязала при мен.Понякога когато мажа корените само се е случвало да забравя.
Най-вероятно зависи дали косата отдолу е третирана или не.При мен вече мина доста време и имам доста нетретирана коса, която мога дори без балсам да оставя и пак е идеална, но при третираната се отразява макар и не фрапантно вече.

# 72
Определено има значение състоянието на косата  Peace

Аз се подстригах доста късо, за да изрежа най-изгорелите дължини. Харесвам се и съм доволна. Сега ще чакам да расте здрава и красива коса  Flutter

# 73
Дайте едно рамо,къде да намеря безцветна къна - магазини, аптеки? От вас разбрах, че действа добре при косопад. Наистина ли е безцветна, тъй като аз съм руса и си представям как бих се почуствала с рижаво-червен отенък Shocked

Аз купих от мола на цариградско, на нивото на карфур има био магазин, около 12лв.
Странното е, че пише на нея цвят ред/червен/, а е безцветна Rolling Eyes
Сега ползвам Тричуп къна и поне от ползваните досега, това е моята къна Peace
Но срещам в темите  доста непознати за мен имена, а смея да твърдя, че имам богат опит с къните Simple SmileЩе пробвам и някоя препоръчана от вас.Пробламът при моята коса е , че много трудно се придобива покривност на цвета/белите коси са минимално количество/.Сега ползвам и шампоан за запазване на цвета/но не е билков-джон фрида/

# 74

Да питам дали вие слагате натурални масла в самата смес с къната? Примерно бадемово масло, авокадо, зехтин и т.н.

Аз слагам зехтин, винаги, защото косата ми е суха, а косъма е доста здрав и непокорен, а зехтинът ми омекотява косата. Peace

п.п.от  къната на хенафокс аз лично не съм  доволна Confused

Общи условия

Активация на акаунт