Къната, билките и всичко останало - Тема 7

• 75 639
  • 732
  •   1
Отговори
# 150
  • Бургас
Ох  #Cussing out  и на мен са ми голям дерт.Покриват се , но са по-светли като кичури.Ей на, има няма 11 дена и вече виждам да ми лъскат по слепоочията.

# 151
  • В полите на Пирин планина
Ох  #Cussing out  и на мен са ми голям дерт.Покриват се , но са по-светли като кичури.Ей на, има няма 11 дена и вече виждам да ми лъскат по слепоочията.

Защо не си направиш глос с къна?

Глос с къна/индиго

Глосът е тониране на косата с цел по-слабо/светло оцветяване или освежаване на цвета между две цялостни къносвания, както и кондициониращ ефект. Разликата между глос и пълна апликация е в по-малкото количество къна или индиго и по-краткия престой на сместа по косата. Основните съставки са паста от къна или индиго и балсам в приблизително съотношение 1 част паста към 3 части балсам. Оцветяващото растение се приготвя по начина, посочен по-горе за всеки вид. Къната престоява, за да отдели цвят, което налага да се приготви около 8-12 часа преди глоса (или да се използва замразена отпреди), а индигото се приготвя непосредствено преди смесването с балсам. Количеството на сместа зависи от това дали ще се оцветяват само корени или цяла коса, както и от дължината и гъстотата на косата във втория случай. За коса до раменете 2-3 суп.лъжици къна или индиго + 9 суп.лъжици балсам са ориентировъчно количество. За по-светъл/слаб цвят количеството на къната или индигото може да се намали, а за по-интензивен – да се завиши. Глосът се нанася на чиста суха (може и влажна) коса и престоява между 20-40 минути. По-дългият престой задълбочава цвета.

# 152
lady Brinne въпроса ми дали ако сложа кислородна вода към сместа /обичайно ползвам 50/50 касия -къна/косата ми може да стане цвят коняк.Естественият ми цвят е кестеняв,но последно време ми се струва че наистина потъмня.Къносвам се от 2 години основно с помощ от тук/ виртуално защото само чета/но сега не разбрах добре за кислородната вода.

# 153
Балсам имаш предвид какъвто имам в наличност или е някакъв билков? Rolling EyesСъщо така, всяка една къна ли стои разтворена с часове преди да се нанесе на косата?
С индиго не става ли доста тъмна косата, почти черна Thinking

# 154
  • Бургас
Да ти кажа лейди Б. пробвах един път, но много бърза ми падна цвета от белите коси.Иначе ако ги няма тях е супер за освежаване.

# 155
Балсам имаш предвид какъвто имам в наличност или е някакъв билков? Rolling EyesСъщо така, всяка една къна ли стои разтворена с часове преди да се нанесе на косата?
С индиго не става ли доста тъмна косата, почти черна Thinking

Обикновен балсам от магазина. За индигото - зависи колко ще се сложи от него, т.е. може да не е само индиго, а с къна - това е за кестеняви нюанси.

lady Brinne въпроса ми дали ако сложа кислородна вода към сместа /обичайно ползвам 50/50 касия -къна/косата ми може да стане цвят коняк.Естественият ми цвят е кестеняв,но последно време ми се струва че наистина потъмня.Къносвам се от 2 години основно с помощ от тук/ виртуално защото само чета/но сега не разбрах добре за кислородната вода.

На мен ми става по-скоро по-светло рижава, а не тъмно-оранжева, както е само с къна. Обаче моята естествена коса е светло кестенява.

Да ти кажа лейди Б. пробвах един път, но много бърза ми падна цвета от белите коси.Иначе ако ги няма тях е супер за освежаване.

Ами жалко. Може би върху белите коси трябва по-чести апликации, обаче нямам много опит - имам тук-там бели косми по пътя, но сега не си личат / не ги различавам от другата коса /. От изрусената коса, обаче много ми се отмиваше къната, но вече виждам, че явно се задържа ...

# 156
  • Бургас
Белите коси са нещо като русите Simple Smile, но все пак с времето цвета се насити.Когато е преобладаващо къна с по-малко добавки цвета е по-силен и издръжлив,но на едни места или растат бързо или къната се отмива.Може би само аз си ги виждам толкова рано, но ми бодадт очите.На моменти ми идва да граба една боя и само разликата в горната и долната половина на косата ме спира.

# 157
И боята ще се отмива, недей  Crossing Arms

Майка ми е с побеляла коса на места, но иначе е с естествено черна - прави се на 2-3 седмици, защото много бързо лъсват белите коси. Според мен къната е по-издръжлива.

# 158
  • Бургас
О да, боята пада още по-бързо.Ще се мажа, няма начин.

# 159
  • Пловдив

ми и  аз си се къносвам на 3 седмици и не ми пречи
 слагам с къната тривитаминол и правя 2 в 1 /маска с боядисване/
Косата ми е доста жива за разлика от косите на колежките в офиса които се боядисват на  седмици

# 160

ми и  аз си се къносвам на 3 седмици и не ми пречи
 слагам с къната тривитаминол и правя 2 в 1 /маска с боядисване/
Косата ми е доста жива за разлика от косите на колежките в офиса които се боядисват на  седмици
Може ли да споделиш в какво съотношение са?
Аз се ядосвам, че белите коси се покриват трудно/почти не/, за разлика от моята си коса, дори тя става по-тъмна Rolling Eyes

# 161
  • Пловдив
слагам 1 лъжица тривитаминол

# 162
Дами, връщам се към естествените продукти след залитане към боите и кичурите с неудовлетворителен резултат.

Как бихте процедирали при естествен цвят на косата тъмнорусо, обаче със 70 процента бели коси? При положение, че не искам да ставам черна, но руси, червени или рижи нюанси бих понесла, обаче не знам към какво точно да се насоча. 

Също така, възможно ли е покриване на белите коси с касия според вас? 

И последно, някакви съвети за безумната ми ситуация, която е: боядисани в тъмнорусо дължини, силно израстнали бели корени, и отгоре на туй чудо -  бяло-руси кичури по цялата коса за замаскиране, които в корените  така и нищо не замаскираха...  Ситуацията е ужасна, дано някой даде съвет. Не съм се къносвала досега, освен касия.

А, и последно: фризьорка ми каза, че къната и касията създавали филм върху косъма, който го увреждал и задушавал. Не й вярвам по очевидни причини, но някой от вас има ли такива лоши впечатления  от употребата им?

# 163
Да си допълня горния пост: знаете ли как може да се получи цвят като втората снимка тук http://forums.longhaircommunity.com/showthread.php?t=5987&page=3? Върху тъмноруса коса със супер светли (почти бели) кичури и с израснали почти изцяло бели корени?

# 164
Кармелита, само касия няма да ти свърши работа. Ако искаш рижаво-червеникавото да преобладава - може комбинация 30% касия+70% къна, за малко по-студен цвят към червеникаво-лешниково + амла. Според мен спокойно може да мажеш направо тази смес, но да имаш едно на ум, че може сравнително бързо да се отмие и да е нужна по-честа апликация.
След близо 2 години изрусяване с боя аз така подходих и освен бързото отмиване нямах други проблеми. Но вече и цветът се задържа - върнах се към къната през м. 12 миналата година.

Общи условия

Активация на акаунт