НВ-ВМХ, част 76

• 41 432
  • 729
  •   1
Отговори
# 45
Днес закуско- обяда ми е 3 пил.крила, следобед ако не ме мързи малко сирене с яйце в микровълновата, вечерята(2 ще са, че съм нощна и с едно ядене не става)...хич не ми е ясна. Мисля си да се взема заквасена сметана и 50гр ядки, но малко ме е страх. ..най вече от сметаната. Предложение за вечеря...нещо готово от магазина? Може и от кулинарния малко ме е гнус...

# 46
Мечка страх, мене не Laughing На Краси и Адриана няма да обърна внимание, каквото и да напишат, само поствам резултати от съвсем прясно проучване, което показва, че вегетарианците страдат по-често от хронични болести, включително депресия, по-често имат нужда от лечение, здравето им е по-лошо и като цяло живеят по-зле от месоядните: http://www.plosone.org/article/fetchObject.action?uri=info%3Adoi … epresentation=PDF

Тук има статия за проучването: http://notrickszone.com/2014/03/30/university-of-graz-study-find … than-meat-lovers/

# 47
  • SA
Цитат
Мечка страх, мене не

Laughing

Много интересни наблюдения ( но не и изненадващи). Само част от тях:

Цитат
It’s no secret that many vegetarians are also radical environmentalists and climate alarmists who are obsessed and hysterical about the planet burning up. Perhaps the University of Graz in Austria has discovered one reason why: their “unhealthy” diet.

Recently experts have shown that the alleged health benefits of a vegetarian diet are myths and fairy tales.

Concerning cancer prevention through fruits and vegetables, Prof. Rudolf Kaaks of the German Cancer Research Center DKFZ recently stated: ‘There’s no relationship, zero-point-zero.

# 48
# 49
Много ме развесели цитата на Кам  Joy
Да ви споделя мъката си. Търся алтернативи на яслите и навсякъде, където обръщат внимание на храната на децата, обясняват колко е здравослновен изборът им, което естествено означава вегетарианство.

И за да съм съвсем офф топик  Grinning ако някой има път за София един уоркшоп за пудовки

# 50
Ули, чий избор е здравословен - на децата ли? Shocked

Няколко идеи за бързо, лесно и вкусно хапване:
http://www.livetolift.com/2014/04/01/5-%D0%BC%D0%BD%D0%BE%D0%B3% … 1%80%D1%8F%D0%B1/

# 51
Ули, чий избор е здравословен - на децата ли? Shocked

На родителите за децата. Обикновено из родителски кооперативи го срещам.

# 52
Шоки, благодаря за темата!  bouquet Много интересна статийка си пуснала
Нещо интересно изникна - при жените с поликистоза има повишен риск за развитие на синдром на раздразненото дебело черво (irritable bowel syndrome). А когато е налице СРДЧ заедно с поликистоза, тогава е налице и по-висок процент мазнини и ИТМ, отколкото когато има само СПКЯ без СРДЧ. Разпознах се Embarassed Ето публикацията: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19697132
Като намираш такива неща за спкя, пускай ги и за в бъдеще, моля те, интересни са ми! Peace

Мер, надявам се да не е нещо сериозно и притеснително! Peace Стискам палци всичко да е наред! Hug

Аз пия витамин Д, магнезий, инофолик (това е поради медицински показания  Wink ) и вечерна иглика (и това) - нея съм я спряла, но мисля пак да подновя приема й.

# 53
Jana Ina, ще имам предвид да давам линкове тук Hug Аз май и досега съм поствала почти всичко, което ми е попадало.

Merelenda, пропуснала съм написаното от теб, но и аз стискам палци всичко да бъде наред! Hug

# 54
  • Варна
Да кажа с две думи за МСМ-а: Това е продукт с многостранно действие. Сярата е естествена съставка на клетката и дефицита й може да се наблюдава в много направления.
1.Има отношение към въглехидратната обмяна, като при дефицит на сяра се нарушава синтеза на инсулин.
2.Основна съставка е на колаген и в частност влияе на кожата; участва и в състава на креатина (косата и ноктите)
3.Намалява чувствителността към алергии и повишава пропускливостта на кл. мембрани
4.Подобрява състава на въреставната течност и подобрява ставните движения (аз го пия най-вече за това, защото правя много продължителни кардио тренировки с натоварване на ставите - бягане, колоездене). Без МСМ имам осезаема разлика (зачервяване, пукане и разхлабване на ставните връзки в коленете и еднат тазобедрена става).
Няма опасност от предозиране, но се почва с малки дози (1/4г докато се достигне до 1г днвно). Приема се най-добре с лимонов сок или някакъв източник на вит.С като двете си благоприятстват взаимно усвояването от организма. Горчиво е на вкус, но разтворено в 1/2л вода не се усеща въобще.
Някои хора се оплакват от леко безсъние, ако го приемат вечер. Аз обикновено го приемам вечер и нямам проблеми.

За неплакненето на устата бях чела, но даже бях забравила. За мен това са приоми за въздействие върху психиката на пациентите, не мисля че има реален ефект. Флуорът приет екзогенно(външно) няма отношение към минерализацията на зъбите, но зъболекарите упорито продължават да тъпчат на едно място  от 100 години насам!  ooooh!

# 55
Леле чак сега разбирам за новата тема
Шоки, мерси ти
  bouquet

Аз пия ли кафе, после мога да не ям половин ден
Само тоалетна ми трябва, че го пия с доста вода и после в един момент става кризисна ситуацията

Хехе кам, как си избрала точно най-веселия цитат

Относно зъбите, не ползвам стандартните пасти, а само тази на Веледа със сол
Въпреки че много уважавам моята зъболекарка, си затварям ушите за съветите и за флуорни пасти и води
Тукашните даже вместо да обработват малки дупки ги пълнят с флуор и това е една от причините да не ходя и тук на зъбар

Относно ДГ, има даже и вегански
 Shocked
И това се смята за супер здравословно, мдааа

# 56
Привет на всички...

Шоки, благодарско за темата!

За зъбите - и аз си знам, че флуорът е вреден, и винаги търся на малкия пасти без флуор...трудно намирам, навсякъде с големи букви като хвалба изписали-съдържа ФЛУОР ooooh! аман вече..

Вземам му едни хомеопатични, малко по-скъпички ми идват, ама нейсе....

Уасп ме подсети, че щях и за мен да търся паста на Веледа, и все забравям.. тия дни и това ще свърша..

За целулита да споделя - при мен видимо намаля, даже оня ден си стисках с пръсти кълките да видя - ами няма ги тези топченца, които преди се очертаваха...загладено е, супер стои....отдавам го на режима  Peace

Интересни неща споделяте както винаги...чета с удоволствие....

# 57
  • Пловдив
 teta75,а ти спортуваш ли заедно с режима?

Тук в БГ дали ги има тия пасти на Веледа?А детски...какви варианти се намират?

# 58
Безфлуорни пасти в БГ има на Билка, хомеопатична серия. Имат и детски вариант.
Веледа също се намират, те са по-скъпи обаче.

# 59
  • UK
Значи да съобщя на моя англичанин, че ще умре от флуорно отравяне  Laughing Той така си мие зъбите от дете и спорихме веднъж за това, но аз се отказах. Той си вярва на неговия зъболекар и това е. Освен това няма развален зъб досега или дори една пломба, така че е убеден, че флоурът от пастата действа локално върху зъбите.
Да подчертая, че пастата не се гълта, старателно се изплюва, но не се плакне устата след това.

Общи условия

Активация на акаунт