НВ-ВМХ, част 76

• 42 023
  • 729
  •   1
Отговори
# 495
Не знам дали погледнахте другите предложения за менюта, под статията за фаста, но не съм сигурна доколко разяждащо могат да подействат. Също не съм сигурна до колко могат и да се пригодят за БГ, предвид съставките кое има захар, кое няма. Но ето все пак някои от дадените предложения, като идеи само:

1.   Кафе с бита сметана (това е ясно)
2.   Лентички бекон (не знам в БГ дали може да се намери без захар)
3.   Fat Fast Peanut Butter Cream Cheese – крема сирене + течна сметана + фъстъчно масло + канела (тук някакви подсладители са вкарали, но на нас не ни трябват).
4.   Fat Fast Cream Cheese Stuffed Celery – крема сирене + целина (не съм сигурна в БГ дали се продава на целината зеленията или само корена. Имам спомени, че само корена съм намирала на пазара, но това беше преди сто години. Вече всичко се продава и в БГ. Но и двете да се мажат със крема сирене пак няма да е лошо).
5.   Fat Fast Pork Rinds and Sour Cream – това пък е кожата на прасето запържена, като чипс изглежда+заквасена сметана (не знам дали се продава в БГ)
6.   Fat Fast Pork Rinds and Sour Cream + пармезан
7.   Fat Fast Peanut Butter Stuffed Celery – целина+фъстъчно масло
8.   Fat Fast Flavored Whipped Cream – бита сметана овкусена с нещо (там гледам пак някакви подсладители са дали, но на нас не ни трябват)
9.   Fat Fast Sour Cream cucumbers – заквасена сметана с краставица
10.   Fat Fast Tuna Salad – туна+майонеза+целина (рибата може и пилешко да се замени)
11.   Fat Fast Egg Yolk Dip – 2 жълтъка сварени+1 лъжица майонеза+сол и пипер за овкусяване.
12.   Fat Fast Peanut Butter Pudding – 2 лъжици заквасена сметана+1 лъжица фъстъчно масло
13.   Fat Fast Gelatin-Flavored Whipped Cream – желатин+бита сметана
14.   Fat Fast Chocolate Whip – бита сметана + какао
15.   Fat Fast Gelatin Whip – крема сирене+желатин+сметана

Попрескочих някои от идеите, понеже в някои имаше диетична кола, семена от чия, подсладители. Но въпреки това ако аз бих правила фаста бих се ограничила до по-простички неща. Тези горните ще ме разядат като че ли. Но са доста мазни, може и да ми накъртят пък. Абе човек трябва да пробва.

# 496
  • Варна
 Когато аз се развълнувах какво е фаст и ходих да чета, не знам къде съм бляла, но изчетох много сайтове и разбрах, че фастът е вид циклично мазно хранене.  Crazy За мен мазно, значи безвъглехидратно. Два-три дни ядях по веднъж, вечер, а през деня пиеф кафета с кокос, щото нали да е мазно, а и кафето не го признавах за ядене. Но ми подейства. Само дето след това получих по-силен апетит и се разядох.
Усещам се, че съм станала върл противник на въглехидрата. Може би защото не го ям, малко маниашки се отнасям по темата, но ще ми мине. Също така, напоследък забелязвам застой и рекох да си сметна яденето.. Доста съм се поувлякла с яденето, та пак тегля и смятам сметки, за да задвижа кантара.

# 497
  • В Балкана

Ехааа, супер, групов фаст   jumpuu Пишете и мен.

Секта, секта!!!    superuu хахах

superuu  superuu

И аз щях да се включа, ама имам разни неща, планувани, купени, почети сготвени, та от понеделник ич не ми е удобно.  Laughing Пък и съм във фаза - супер режимно хранене, нормален брой калории, тренировки и намаляване на мерки.  Flutter Та не ми се иска работещия за сега механизъм, да го променям.. Обаче ще гледам с интерес, какво и как правите. А може след Великден да ударя 1-2 дни. Мазния фаст съм го правила няколко пъти, само по ден. Поне нямам спомен за два дена. Яла съм варени яйца, краве масло, зехтин, сланина, крема сирене. Не всичко в един ден.  Laughing

Та успех дами!!   bouquet   bouquet

vici75, потресох се от това, което споделяш за твоите колежки!  Shocked Не ми се коментира.  ooooh!

# 498
  • София
И аз ще се включа от понеделник с мазнотийките.  Laughing

# 499
На мен идеята за фаста ми хареса  Peace Макар че аз съм от тези, които като нещо е много строго, все намират причина да го нарушат  Blush
Дали може да мине за фаст овче кисело мляко? Ходих уикенда до 1 село, направо от овцата в мойто канче  Flutter Няма как да меря проценти, ама си е маааазно  Heart Eyes

Именно това е причината да не харесвам прекалено ограничителни режими дори за няколко дни.

Иначе фаста си е чисто гладуване, но по-омекотено, защото все пак хапваш нещо. Разбира се, че след глад ще си ужасно гладен. Най-малкото не си ял никакъв протеин, за да се захранят мускулите.  Peace

Асос, извинявай, че прозвуча толкова грубо!  Praynig Peace Просто ми се насъбра напоследък. А и ми идва в повече сравняването между хората. За някои действа мотивиращо, но за други хора действа точно по обратния начин и ги смущава, че не ги бива като другите и започват да мислят, че нещо не им е наред, че никога няма да успеят. Надявам се и Шоки да се включи по въпроса за диетите и самооценката.   newsm78

# 500
  • София
AGLIKKA  Hug

# 501
  • София
Аглика, аз отново ще се повторя, но препоръчвам ти книгата "Любовта - какво не знаем за нея".
Да не те безпокои заглавието, не става въпрос за любов.
Когато самооценката е ниска, човек вижда проблеми навсякъде, където реално ги няма.
Има възможност за повишаване на самооценката и в къщи, без психотерапевт. В книгата има упражнения точно за това, както и за доста други проблеми на всеки човек.

# 502
  • Пловдив
Аги, много добре те разбирам... Hug Hug Hug Hug Hug
Вики, мерси за синтезираните предложения за храни за фаста!  bouquet

# 503
И аз само ще ви следя.

# 504
  • София
Викче и аз забравх да ти благодаря за предложенията за фаста. Вчера си ги копирах, но като гледам, доста от тях са точно разяждащи.
Абе за мен яйцата са си най-подходящи.

# 505
  • Пловдив
И аз съм правила фаст за 2 дни на масло, яйца и кафе с 2-3 капки мляко....Иначе наистина се разяждам и фастът се проваля още на обяд... hahaha

# 506
Проявявам интерес ктм груповото фастене, но не съм сигурна, че съм наясно.
От всичко изброено бих яла заквасена сметана, масло, яйца, крема сирене.
Но трябва в един ден да има само едно от изброените ли?
Кафето си го пия чисто, надявам се това да не е проблем.
Иначе съм Ок да започна с вас в понеделник, но отсега съм наясно, че сряда няма как да го спазя.
Имам служебна вечеря, ще ям месо със салата най-вероятно.
Така че за два дни мога да пробвам. А количествата какви трябва да са? Определени, или "колкото поеме" Simple Smile

# 507
  • Пловдив
От къде купувате прясна сланина? В месарския магазин не съм виждала  Thinking
Аз купувам от месарски магазин,но добре зареден,в по-малките като че ли няма.

# 508
Яя, моите думи, преповторени от един от вашите гуру ......    Simple Smile  Защо ли?

Една интересна статия на Инес Субашка:

"Ядейки боклучава храна, ние непрекъснато даваме на тялото си материал, който той не разпознава. Материал, с който не знае какво да прави. Материал, който го обърква, възпира правилното протичане на функциите и води след себе си до ред поразии. Сипете в една машина, течност или твърди частици, които не разпознава; такива, с които не знае как да процедира и тя ще блокира. Това се случва и с тялото.

Когато организмът ви е здрав и функционира правилно, тогава няма да има нужда да се борите с него и да го лишавате от нещо
.....................
4.Следвате погрешни правила
...........................................Колкото повече преследвате нещо, толкова повече ви убягва. Отпуснете хватката и спрете да се вманиачавате. Атлетичната ви версия съществува и е въпрос да ѝ позволите да се случи- дайте си време и свобода и ще го постигнете.

Вярно е, че качеството и вида на храната, която ядем оказва съществено влияние върху начина, по който функционира организма и начина, по който това се отразява върху визията."

# 509
  • SA
sea_flower , при фаста трябва да се ядат около 1000 ккал дневно, от които 80-90% да са мазнини. Храните може да си ги подбираш както искаш.
Фастьт принципно е гладуване, ама все пак не е чак толко страшно за няколко дни да се ядат по 1000 ккал.  Peace
Мен пьк ме кефи как набьрзо се организирахме.  Hug
АгиHug Всеки човек, може да изпадне в депресия, ако реши постоянно да се сравнява с останалите. Истината е, че всеки от нас си има свой собствен пьт в живота и в него има и периоди на вьзход, и дьлбоки дупки. Това е реалността, какво да се прави?

Цитат
Яя, моите думи, преповторени от един от вашите гуру ......    Smile  Защо ли?

Сигурно защото Инес те чете и си води записки.

Общи условия

Активация на акаунт