НВ-ВМХ, част 76

• 42 022
  • 729
  •   1
Отговори
# 585
  • SA
emilia_ , ти май повечко си си погладувала, отколкото да правиш мазния фаст, защото от това, което си описала, едва ли си яла повече от 400-500 ккал на ден. А и фурантрил щом си си правила, сьвсем не може да се каже какво тегло си загубила. Човек и без да е задьржал излишна вода, ако си направи по-голямка доза фурантрил, може да загуби 2-3 кг вода и соли, даже и без да гладува.
Аз по време на мазния фаст изглежда ще си меря само обиколки, понеже кантар така и не намерихме днес подходящ за закупуване. Но то и теглото чак толко не ме вьлнува.
Запасих се с яйца и авокадо и почвам от понеделник.
Пьк по великден ще се захранваме с агнешко.  Simple Smile

# 586
  • Варна
kameloth, аз фурантрила го пих днес на обяд. А два килограма съм ги изхвърлила за предното денонощие, за това си мисля, че съм имала много задържана вода. За яденето - първият ден наистина си ми беше гладно, но вчера след сланината сутринта, така ми "замазни", че не ми се помисляше за храна. Днес съм добре.

# 587
  • SA
Аха, ясно.  Simple Smile
Абе хубаво нещо си е сланинката, значи. Приготвила сьм си една кутийка с подправки и ще си хапвам и аз другата седмица.
А и аз на глад сьм свикнала ( от онази поредица глад-бой... само на срьбска музика не мога да навикна и това си е  hahaha).

# 588
Wasp, добър планинг за уикенда. Simple Smile И аз трябва да сметна колко яйца ще се боядисват.
Също и козунак ще правя другата седмица.

Твоите домати от семена ли са? Моите са засадени от 2 седмици и нищо не е покълнало, само магданоза показа вчера 1-2 малки филизчета,така ли се казваше? Thinking Blush

Трябва да видя и каква рецепта за агнешкото, помня че някой беше писал за агнешко с джоджен, ще потърся рецептата. Simple Smile

Бях писала в другата тема за сухара, какво мнение имате за него, та да питам и тук, че там май не пишем много. Сухар, който намерих е някакъв био, с много малко съставки, и не пишеше май всички, защото не си представям какво точно би държало един сухар неразвален за около половин година??  ooooh! Thinking

Приятно фастене на групата! Hug

# 589
  • София
Кам, авокадото как ще го включиш във фаста?

Емилия, много ми беше интересно да прочета, благодаря, че сподели   bouquet

# 590
И аз заредих днес с авокадо, но са доста неузрели - няма други  Tired
Но ги сложих в един плик с две ябълки и се надявам утре да има резултат. Мисля менюто да е яйца, авокадо, масло, извара. Маслини става ли?

# 591
  • София
Смоуки, защо извара? Тя си е почти чист белтък. Ние търсим мазнини  Rolling Eyes
Аз ли нещо не схващам?  newsm78

# 592
  • SA
Вивче, аз обикновено ям кокосови палачинки с пьлнеж от авокадо, но смятам да си ги правя без кокос, само като омлет по време на фаста. И за пьлнеж - ще слагам по 1/3 авокадо. Това не знам колко грама точно е, ама едва ли е повече от 50г. И авокадото си е почти изцяло мазнини - мисля че 1-2 грама вьглехидрати има на 100 грама. Другият начин, по който ги ям са 2 нарязани на парченца варени яйца, парчета авокадо, сол, лимон, черен пипер.
Like_Smoke, за един ден не вярвам да узрее авокадото. Аз напоследьк сьм си изработила следната практика. Избирам най-големите авокада- купувам 4-5 , изчаквам ги докато започнат леко да поддават на натиск. Тогава ги слагам в хладилника, с което узряването им доста се забавя. После си избирам пак най -големите и ги слагам да си зреят на открито. Започвам да ям тези от хладилника и докато свьршат, другите са поомекнали и ги слагам в хладилника и така... Тук сега започва сезона на авокадото и цените им са много поносими. Не знам защо някой не внася авокадо от ЮАР през зимата в БГ.
Аз пьк да се похваля, че мащерката ми е покьлнала. Водя борба тук с едни охлюви, дето изяждат всичко живо, което намерят.  Simple Smile Ама засега успявам да я предпазя, де.

# 593
  • София
О, Кам, мерси  Hug Не ми е минавало през ум да си направя палачинка.
5 яйца - 5 палачинки с по 1/3 авокадо  Heart Eyes  Ехе ...

Тук са напускали масово едни твърди и зелени и аз съм си напазарувала от тях.  Laughing Нямат зреене, седят ми на плота в кухнята, в купата с плодове, вече сигурно една седмица. И на йота не са мръднали.  Rolling Eyes
В хладилника имам обаче едно старо и вече узряло авокадо - значи ще си го впиша във фаста.

# 594
Рейн, ако имаш формички за мъфини (особено ако са хартиени), ще ти свършат работа. Също и кексова форма.

Хималайската сол не е йодирана, а мисля, че УАСП имаше предвид, че вече е минала на йодирана сол. Това, че е каменна, според мен е подробност. А морската може да бъде нейодирана или йодирана - аз имам йодирана морска.

# 595
Колко калории има заквасена сметана бор чвор?
Ходих на целутрон....ох как боли, утре пак Grinning
Утре планирам 400гр сметана и 3 яйца.

Последна редакция: сб, 12 апр 2014, 22:35 от Dandulina

# 596
Дандулина, има ли ефект тоя целутрон?

Днес си направих агнешка дроб сарма със спанак.Много добре се получи, но имаше повече сос.

# 597
Здравейте, аз съм чувала, че авокадото узрява бързо ако е увито във вестник.
Ще се включа скоро с подробности за себе си, засега чета, за да не се включвам неадекватно:)

# 598
  • Vildbjerg,DK
Здравейте
Аз се включвам с молба за помощ- намерих днес сланина ( без кожа е ). Бихте ли ми обяснили като на първолак какво да я правя ( за осоляване става въпрос ) измивам , подсушавам и поръсвам със сол? Колко време трябва да стои осолена? Никога не съм правила сама Sad

# 599
  • В Балкана
Дандулина - 201 к., П 2.2, М 20, В 3.

Шоки, кексовата ми форма е дълбока и ме съмнява, че ще се опече добре (предвид липсата на долен реотан). Може би е крайно време да си купя форма за мъфини - силиконова или стомана. Те са по-плитки и вероятно сложеното в тях се изпича.  :lol

anideni , никога не съм правила, но съм чела доста рецепти. Дано се включи някой с опит.

Общи условия

Активация на акаунт