НВ-ВМХ, част 76

• 42 022
  • 729
  •   1
Отговори
# 600
  • Варна
Добро утро Simple Smile Честит празник на всички   bouquet и честито на именниците!
Напоследък се разпролети и както всяка година по това време някои хора се присетиха, че са дебели и започват да пазят режим. Вчера давах съвети за ВМ хранене, но ето какво ме озадачи: мацката слуша, слуша и ме пита: А как се захранваме после с въглехидрати?   Shocked
То ясно, че най-добре да не се захранваме никога с тях, но за 'нормалните'  Stop хора е немислимо да живеят по този начин цял живот. Та според вас има ли нужда от захранване? Аз мисля, че тялото много бързо ще се усети какво му внасяме и в началото ще е като реактивно гориво, но в последствие ще се получат пак старите симптоми: покачване на тегло, вечен глад, ИР, намалена ЛЕПТИНОВА чувствителност и т.н. до без край  Whistling ще ми е интересно да прочета и вашите мнения за захранването с въглехидрати (оф, даже ми звучи като виц  Crazy ) аз казах, че постепенно трябва да почне да ги включва към менюто си: максимум веднъж дневно, подходящо е преди тренировка.
Хубав ден  Heart Eyes

# 601
Радост, правилно си казала - от зареждането има смисъл при хора, които са много активни, да не кажа направо спортисти. То дори и при тях може след достатъчна адаптация да не се налага зареждане, но ако се налага, това е единствената причина за въглехидратно зареждане. Макар че от друга страна всеки организъм е различен. Ако мацката, която си съветвала, има да изчисти няколко килограма от зимата, тогава изобщо не е необхдимо да е чак толкова стриктна, а сигурно ще бъде достатъчно да намали до минимум тестеното и сладкото. Ако говорим обаче за човек с по-сериозна инсулинова резистентност или диабетик, а според мен това важи и за поликистозата, тогава си трябва по-стриктно нисковъглехидратно хранене.

Рейн, купи си хартиени формички, много са удобни Peace Вярно, че излиза по-скъпо в крайна сметка, но формичките са много и стигат за дълго време.

А моята вчерашна таханова пита дойде доста мазничка и сериозно разхлабваща, да ви призная, т.е. при чувствителни като мен Embarassed Така че имайте едно наум и не яжте по много.

# 602
  • Варна
Ами тя по принцип е с доста излишно тегло, но миналото лято отслабна поради стрес и разни неприятни случки. Сега след зимата отново си е върнала всичко и сега проявява интерес към нашият режим. Тя всъщност питаше за захранване, т.е. Както при дълго гладуване се започва постепенно включване на храна. Аз мисля обаче, че тялото ще разпознае въглените и без предварителна подготовка  Laughing Благодаря Шоки! Ще видим какво ще направят (няколко момичета са) - изглеждат ми мотивирани, но само докато свалят няколко килца, после пак почват да се хранят както им падне. Онзи ден същото момиче ми разказваше как имало някакъв шоколадов локум в магазините и тя си взела няколко кутийки 'за след диетата' Confused  Whistling

# 603
  • Пловдив
Момичета, честит празни на всички празнуващи! Hug
Радост, в книгата "Новата Аткинс диета" се казва, че след достигане на желаното тегло, при желание човек може да се опита да увеличи въглехидратите, като няма специални предписания какво точно трябва да включват тези въглехидрати, тоест не е задължително увеличаването да стане само с включване на плодове и на други храни, чиято консумация е допустима при едно по-либерално прилагане на режима. Съветът е да се следи и да се експериментира, докато човек установи при какъв праг на В успява да запази постигнатото тегло, при това без влошаване на здравните показатели. Тоест, ако някой по време на диетуването с цел редукция на теглото е приемал по 40 гр В/ден, то след постигане на желаното тегло/след постигане на подобрение на здравните показатели той може да пробва да увеличи В до 70 гр, да речем, за да види как това ще му се отрази. Ако започне да покачва тегло или има влошаване на здравните показатели, значи има по-нисък праг на въглехидратна поносимост и е най-разумно отново да намали В.
Иначе в книгата, доколкото си спомням, липсват предписания за обратно въвеждане на В в менюто изобщо, само това е дадено като насока.
Но е ясно, че ако 2 месеца човек е живял с малко В и после погълне голямо количество локум, резултатът няма да е добър, дори само в психологически аспект, остави кг... ooooh!

Последна редакция: нд, 13 апр 2014, 09:17 от yulinga

# 604
Да, това е съветът и на Волек и Фини: ако човекът държи, тогава може след отслабването да започне да увеличава постепенно въглехидратите и да следи резултатите - ако започне да напълнява, да качва захар, кръвно, триглицериди, тогава ще трябва пак да ги ограничи и да си кара така безсрочно. Те всъщност използват израза "make their peace with carbohydrates" - букв. "да се простят с въглехидратите" - това е изразът, който се използва, когато някой е на смъртен одър - прощава се с близките си и те с него, изповядва се, получава опрощение на греховете, т.е. помирява се със света и с Бог, така че В. и Ф. съветват за такива упорити случаи на ИР хората да се "простят" с въглехидратите и да се примирят, че това не е храна за честа употреба за тях.

# 605
  • Варна
Добро утро, момичета и Честит празник на всики!

Много съм щастлива, тази сутрин съм още кило надолу. Вчера освен 2-те яйца с маслото, снощи ядох зелена салата с малко парче риба. Днес продължавам.

Хубав празничен ден!

# 606
  • SA
Ани, по вьпроса ти за сланината - аз я нареждам пльтно в подходяща кутия като на дьното слагам сол и след това парчетата сьщо ги покривам сьс сол и нареждам едно вьрху друго. После я оставям в хладилника за седмица- десетина дни, през това време тя поема необходимата сол. След това я измивам, натопявам я за кратко в оцет и парчетата ги овалвам в смес от подправки ( каквото се сетя - червен , черен пипер, чубрица, кьри ...). После пак в кутийката си ги нареждам и си хапвам оттам.
Може и да не е е точно по правилата, де, аз не сьм много на "ти" с разни рецепти, но така ми се получава добре сланината.  Embarassed
Ето, това е последната ми партида:
Скрит текст:

Радост, по твоя вьпрос и аз Аткинс щях да дам за пример, но Юлето вече ти е обяснила. Той препорьчва по време на отслабването да се дьржи ниско количество вьглехидрати, но след като се достигне желаното тегло, да се пробва постепенно увеличаване на вьглехидратите с по 5 грама на седмица до момента, в който теглото ни отново започне да се покачва. Така установяваме количеството вьглехидрати, с което можем да поддьржаме нормално тегло. То може да е различно при различните хора, според индивидуалните им особености.

Честит празник на всички именници!   bouquet

# 607
Днес 66,6кг, отървала съм се от доста вода. Не съм гладна, но се чувствам изморена, ще спя цял ден, че довечера съм нощна смяна.
За целутрона не мога да кажа все още резултат има ли...ще споделя по нататък.

Последна редакция: нд, 13 апр 2014, 10:46 от Dandulina

# 608
  • София
Не знам дали е пускано, но на 9-ти май излиза нов филм за затлъстяването и захарта Fed Up, от авторите на "An inconvenient truth".

Мернах д-р Лъстинг, Гари Таубс, Бил Клинтън, д-р Марк Хаймън и педиатъра Харви Карп. При последния съм много любопитна дали прави някаква връзка между детските колики и храненето Thinking

Трейлър:
Скрит текст:

Последна редакция: нд, 13 апр 2014, 12:59 от Assos

# 609
Рейнче, за мъфини няма ли хартиени формички?
Аз имам една кутия с 200 бр
Не мога вече година да ги изразходвам

Wasp, добър планинг за уикенда. Simple Smile И аз трябва да сметна колко яйца ще се боядисват.
Също и козунак ще правя другата седмица.

Твоите домати от семена ли са? Моите са засадени от 2 седмици и нищо не е покълнало, само магданоза показа вчера 1-2 малки филизчета,така ли се казваше? Thinking Blush

Трябва да видя и каква рецепта за агнешкото, помня че някой беше писал за агнешко с джоджен, ще потърся рецептата. Simple Smile

Бях писала в другата тема за сухара, какво мнение имате за него, та да питам и тук, че там май не пишем много. Сухар, който намерих е някакъв био, с много малко съставки, и не пишеше май всички, защото не си представям какво точно би държало един сухар неразвален за около половин година??  ooooh! Thinking

Приятно фастене на групата! Hug

От семенца са
Аз увивам с пласт.фолио сскасийките след като съм боцнала семенцата и съм поляла с вода
След това много бързо покарват, при мен май след седмица доматите бяха покарали, а подправките след два дни

Аз май също бях пускала рецепта за агнешко с джоджен
Знам че правих и споделях тук, но не помня дали съм писала как го правих, ше погледна

Сухарите при мен издържаха с месеци, хем бяха от домашен хляб

Относно захранването с В
Така е при Дюкан
От всички хиляди дюканки в темата само една май си запази постигнатото по този начин
Но трудно за проумяване е за масата, че щом си бил чувствителен към тази храна, трябва вече цял живот да я избягваш
НМапротив, всеки живее за деня, когато отново ще може да яде на корем пица, паста, торта, лпбимата си храна

# 610
  • В Балкана
Продават се хартиени формички и мога да си купя. Ама един тъп въпрос ми изниква  Embarassed - хартиените формички направо ги слагам във фурната без да са в нищо друго или преди това ги слагам в нещо (форма за мъфини, някаква тава и т.н.)?

Assos, благодаря!!   bouquet
Изгледах трейлъра и изглежда интересен. Не ползвам свободно английски, но това не пречи да го гледам.  Laughing

Честит празник на именниците днес!!   bouquet

# 611
Aз ги редя директно в тавата и стават
Пробвай с една малка доза с твоите дали ще станат

# 612
  • Пловдив
WASP, точно вчера си копирах рецептата за агнешкото. Тази ли е?Да не търсиш...
Скрит текст:
Агнешко с джоджен (гьозум)

Нарязаните парчета  агнешко месо се запичат в гореща тенджера с малко масло.
В същия съд в доста масло се задушават няколко връзки зелен лук, нарязан и осолен.
След като лукът се задуши добре, че добавя ситно нарязана връзка джоджен, подправя се с червен пипер на вкус  (вкл. и лют), залива се с вода, добавят се парчетата агнешко месо и се оставя да ври на бавен огън поне няколко часа.

Сервира се с пресни листа джоджен и гарнитура по желание - катрофено пюре напр. или печени картофи, пюре от броколи, аспержи, пюре от карфиол

аз мариновах моето месо още от предишния ден с:
* зехтин
* лимонов сок
* счукан чесън
* черен пипер
* сол
Асос, благодаря за инфото за филма!
Кам, благодаря за уточнението за увеличаване на В с по 5 грама!Това го бях забравила...

# 613
Tази е, мерси, Юле!
 Hug

# 614
Кам, благодаря за съветите относно авокадото - и аз правя нещо подобно, но тези бяха доста твърдички. Днес вече са горе-долу ок, утре ще са перфектни. От етилена, който отделят ябълките зрее много бързо  Peace

Вив, аз съвсем без белтък не мога, защото спортувам и със сигурност не мога да изкарам само на мазнини.

Общи условия

Активация на акаунт