КОЗУНАЦИ - сезон 2014 г. - тема 2

• 43 879
  • 744
  •   1
Отговори
# 285
http://ivoreta.snimka.bg/holidays/velikden.812519
Рецептата е Козунак - Morena,като заменила маслото с мас, но да и отвътре е хлебен ама не много.

# 286
  • София
Рецептата е Козунак - Morena,като заменила маслото с мас, но да и отвътре е хлебен ама не много.
На външен вид е чудесен, не мога да преценя повече.

# 287
 Какво значи хлебен/а ?? странична кора

Означава все едно е хляб с такава текстура!

# 288
  • Балчик

Благодаря, аз докато видя питането... Hug

iva-1220, текстурата не е само на кората, то и вътре се вижда,ч е е малко хлебен. Не е от мазнината, а от месенето. Другият път ще стане по-добре. Peace

# 289

Само моля да не ме нападате и да спомена, че аз не съм от много разбиращите и изказвам мое лично мнение, ама и на мен ми изглежда като тук споменаваната "тухла" - сбит и по-хлебен. Дали е втасал добре???

# 290

Само моля да не ме нападате и да спомена, че аз не съм от много разбиращите и изказвам мое лично мнение, ама и на мен ми изглежда като тук споменаваната "тухла" - сбит и по-хлебен. Дали е втасал добре???
[/quote]

За втасването си втаса добре увеличи обема си тройно. Бъркам някъде 100%,но пак за първи опит и това съм доволна. А какво имате предвид,че проблема може да е в омесването на тестото много съм го месила или малко?

# 291
iva-1220, текстурата не е само на кората, то и вътре се вижда,ч е е малко хлебен. Не е от мазнината, а от месенето. Другият път ще стане по-добре. Peace
и настроение трябва да има при месенето.  Laughing

# 292
  • ул. "Мечтание"
А какво имате предвид,че проблема може да е в омесването на тестото много съм го месила или малко?

По-скоро малко.

# 293
  • Балчик
Аз доколкото виждам липсват конци, малко си го месила според мен. Разтегляй и събирай на топка най-добре.

# 294
Много благодаря за съветите, следващия път ще се старая повече. Simple Smile

# 295
  • Пловдив
Morenaрблагодаря за отговора  Hug
А по въпроса за шоколада някой ще сподели ли мнение?  Blush   bouquet

# 296

избега авторката на тези козунаци. #Cussing out

пп.  според мен  убаво тесто си замесила. личи си преди да е втасало

Последна редакция: нд, 06 апр 2014, 20:30 от bongo_2007 ®

# 297
ето моят козунак от днес - смесих мляко (около 200 мл) и течна сметана (беше ми останала около 150 мл), не бях правила със метана досега. вътре сложих около 150 гр масло, а измесвах с олио. зора ми беше отново печенето.

# 298

избега авторката на тези козунаци. #Cussing out
авторката нещо забоза прикачването, ама май го оправих. Simple Smile)))))))))))

# 299
фанах те по бели гащи  hahaha

Общи условия

Активация на акаунт