Енгин Акюрек в „Kara Para Aşk”, нови и стари проекти – Тема 260

• 39 647
  • 725
  •   1
Отговори
# 405

newsm51Бебо, благодаря за превода мила. Интересно ми беше, но много ме

смущава  казаното, че хем ще изживеят една класическа любовна история, хем няма да се развие

според желанията или очакванията им.  Ние не искаме точно класическа, може по нетрадиционна

да бъде, но да я бъде до край. А,  като чета  интервюто и ме налазват разни мисли.

Те и сценаристките, нали не са по браковете, /то и ние вече сме модерни/, само не искам да се

разминат накрая.  newsm51

# 406

Бебо  Two Hearts  за интервюто !
Цитат
Любовната история между Елиф и Йомер в „Мръсни пари и любов”  е пълна с магия и одухотвореност. И двамата са живели различни животи. Но магията на любовта ги събира и ще осъзнаят, че техните ценности и принципи са много сходни, независимо от това колко различно изглеждат.
...
И тук ще изградят доверие с много усилия и постоянство помежду им, ПО много интересен и вълнуващ начин.

Непрекъснато това споделят, че любовта между Елиф и Йомер ще е вълнуваща и различна.

Ще си гледаме с върховно удоволствие сериала.

# 407
Да, бе! Sad Аз пък няма да се удоволствам, ако след изпепеляваща любов накрая приключат с "хубаво беше, ама до тука беше". Sad Хич не ги разбирам тези наши комшии като манталитет... Ако ни извъртят поредния номер и ни откажат за пореден път някакъв удовлетворяващ край, ще ги намразя!
Ами че то действителността е достатъчно трудна, че да я преживяваме нон-стоп и във филмите. Sad

# 408
Да, бе! Sad Аз пък няма да се удоволствам, ако след изпепеляваща любов накрая приключат с "хубаво беше, ама до тука беше". Sad Хич не ги разбирам тези наши комшии като манталитет... Ако ни извъртят поредния номер и ни откажат за пореден път някакъв удовлетворяващ край, ще ги намразя!
Ами че то действителността е достатъчно трудна, че да я преживяваме нон-стоп и във филмите. Sad

Нали и аз за това говоря. Остава да утепат някой от тях или както казваш, хубаво беше,

ама да си останем приятели. Joy Joy Joy

И аз за това съм  в този форум и гледам заедно с вас, за да преживявам приятни мигове и

съм против да ни ги развалят. Hug

# 409

Скрит текст:

смущава  казаното, че хем ще изживеят една класическа любовна история, хем няма да се развие

според желанията или очакванията им.  Ние не искаме точно класическа, може по нетрадиционна

да бъде, но да я бъде до край. А,  като чета казаното в интервюто и ме налазват разни мисли.

Те и сценаристките, нали не са по браковете, /то и ние вече сме модерни/,
само не искам да се

разминат накрая.  newsm51

Споко - няма да се разминат !

Нали новата тактика при писането на сценарии била сценаристите да се "вслушват" в желанието на целокупната фенска и зрителска аудитория ... искат феновете това и това - ето им го ! искат нещо друго - ето и него ! Та в тоя ред на мисли се сещам за една култова реплика от "13 годеница на принца" - " След като ти удариха 20 тояги ...Микеле ... научи се да рисуваш"

Аудиторията иска любовна история - ще ни я дадат. Ама иска и крими - има го.

Споко ! Grinning

# 410
От твоите уста в сценаристките уши, Марта! Simple Smile))  Joy
Наистина, не е до това, че съм свикнала с хепи енд по американски, ама не ща вече да гледам как героите на Енгин все са пострадавши накрая. Sad Искам поне една история с щастлив край! Simple Smile) КВФ, честно казано, не ми беше убедителен като такъв, въпреки декларирането му. Имам предвид, че емоционално си останах неудовлетворена от края. Може би щях да се убедя повече, ако бяха дали поне в снимки кадри от щастливото семейство Ългаз...
Както и да е, мечтая за  емоционално разтоварване в безметежно щастие най-после. Simple Smile) Ако сега го получа, ще мога да преглътна поредния тормоз в следващ сериал. Simple Smile))

Последна редакция: чт, 03 апр 2014, 16:11 от marytza

# 411
Скрит текст:

Скрит текст:

смущава  казаното, че хем ще изживеят една класическа любовна история, хем няма да се развие

според желанията или очакванията им.  Ние не искаме точно класическа, може по нетрадиционна

да бъде, но да я бъде до край. А,  като чета казаното в интервюто и ме налазват разни мисли.

Те и сценаристките, нали не са по браковете, /то и ние вече сме модерни/,
само не искам да се

разминат накрая.  newsm51[[

Споко - няма да се разминат !

Нали новата тактика при писането на сценарии била сценаристите да се "вслушват" в желанието на целокупната фенска и зрителска аудитория ... искат феновете това и това - ето им го ! искат нещо друго - ето и него ! Та в тоя ред на мисли се сещам за една култова реплика от "13 годеница на принца" - " След като ти удариха 20 тояги ...Микеле ... научи се да рисуваш"

Аудиторията иска любовна история - ще ни я дадат. Ама иска и крими - има го.

Споко ! Grinning

Поздравления!  Хареса ми това, което казваш. Заслужаваш  спойлер.

Скрит текст:

# 412
  • Бургас

Бебо   bouquetза превода и на Мариана и Лав за преведеното начало на серията  Heart Eyes

# 413

Това причинява неволно нашият комисар:

Скрит текст:

Joy Joy Joy

# 414
Здравейте момичета!

Доста сте писали, но след малко ще се върна да чета  bouquet  bouquet

Марта   bouquet  видях че питаш за символиката на запалката в ''шапката''. Та седнах да напиша уж само за това, пък се отплеснах и започнах подред кадрите.
Много набързо пиша, та може да е объркано, ама то тепърва ще има
да подреждаме и  пъзела.

Първо да кажа, че всички кадри и герои в тази ‘’шапка’’ са вътре в диамант.
Образите са пречупени от структурата на диаманта и ги виждаме на отделни
части.
Но накрая виждаме Елиф и Йомер, хванати за ръце, извън диаманта. Той
остава зад тях. Значи всичко, което виждаме – запалка, потрета, пръстена....
и хората, свързани с това, са замесени , кой пряко, кой косвено, в някаква
схема.

Единствено Йомер и Елиф ще успеят да се измъкнат чисти от цялата тази каша.

Сега подред по кадрите.

Началото – цветове от най-тъмния, почти черен, през лилаво-виолетови,
до много светли. Преминаване от тъмнината към светлината.
После има два куршума, единият е пречупен на две. Дали единият не е за бащата на
Йомер, а двете части – за Ахмет и Сибел.  Засега ги оставям.

Лице на жена през счупено стъкло. Прилича ми на племенницата на Йомер, не съм сигурна. Може да е някоя от миналото.
Все си мисля обаче, че около племенницата ще има събития занапред, които
ще доведат до големи притеснения за близките.

Пръстенът, падащ от ръката. Йомер сложи друг на ръката на Сибел – по- скромен,
с изкуствено камъче. А този е с диамант. Може да ни подсказват че Сибел
се е подлъгала, искала е да има и тя скъпи бижута, дрехи, вещи и т.н.
Но къде пада пръстенът – в аквариума на Тайяр. Така свършва и живота на Сибел,
поне засега ни водят към това, че убиецът е Тайяр. Може да вмъкнат други персонажи, има време. Мисълта ми е че едно бедно момиче, полакомило се за скъпи, лъскави неща, попада в света на хищниците / рибата / и получава куршум в челото.
В следващия кадър – запустялата къща -  сякаш това са разрушеният бъдещ дом
на Сибел и Йомер, и осиротелия дом на Елиф и Нилюфер.   

На портрета приемам, че е Йомер / не са същите черти на лицето, но може нарочно
да са го променили за филма , за да изглежда по-млад с 10 години /
На малката снимка сигурно е баща му. В кадъра има запалка, която е пречупена
на две. В следващия кадър запалката е запалена, огънят лумва.

Да вметна нещо – тези сценаристки да не са гледали  българския сериал ‘’ Под прикритие’’. Там инспектор Попов щракаше запалка , и беше свързано със събития
от преди доста години.
В КРА запалката може да е на бащата на Йомер. Йомер я щракаше след убииството,
не можеше да проумее какво е правела там Сибел. После и когато чакаше Елиф
пред къщата на Сибел.
От запалката не излизаше огън / бащата е мъртъв /, но по някакъв начин е свързан
с убииствата с миналото си. Познавал се е с бащите на Сибел и Елиф.

Тук се сещам и за още някой, който обича да си щрака -  шефа на полицията, май беше с телбод.
Дали и той не се е познавал с бащите от преди години.

За запалката може да има и друга символика – След смъртта на годеницата сърцето
на Йомер е пусто, празно / както празната запалка /, без огън.
А във ‘’шапката’’ от запалката лумва силен огън. Подсказка за любовта, която ще пламне между Елиф и Йомер.

Има чаша с чай, вътре –сърце. Йомер обича чай. Ако беше останал да си изпие чая у Сибел, може би нямаше така да се развият нещата. Май за това си мислеще и когато сипваше чая по печката.
Но във филма ни показват, че чай пият бедните, богатите пият кафе.
Елиф обаче пи чай в дома на Йомер, май ще и стане любима напитка.

За фара – убииството беше извършено близо до него. Освен това ни го показваха няколко пъти в първите серии. Тогава си помислих, че може да очакваме екшън сцени на тоя фар, може да има бой между Йомер и Метин.
Сетих се че във ‘’Езел’’ имаше такава сцена, екшън на фара.
Символичнито значение може да е – фарът символизира убииството, но и  като пътеводна светлина.
Елиф и Йомер – свързват ги убииствата и предприемат трудния път към намиране на убииците , но на края ще открият любовта и ще започнат нов живот.

Фарът го виждаме разделен на три части. Най-долу – там е мястото на престъплението, нагоре преминава в лилаво – цветът на успокоението и хубавите мисли.
Не знам дали това е важно. Най-отгоре заблестява светлина, ясно небе, хоризонтът е чист.
Веднага виждаме хванатите ръце на Йомер и Елиф, после двамата се отдалечават
стъпили върху  диаманта.

Засега толкова. Ще изгледам пак серията, че снощи спираше на моменти.
Оставям ви до после. Хубава вечер на всички!  bouquet  bouquet   

# 415
Момичета,днес едва ви настигам,защото съм погълната от други занимания.
Не смятам,че щастливия край на една любов е в подписването на някакъв документ,който според мен създава усещане за закрепостяване и превръща пламенните чувства в рутинност. Може просто да излязат от тази помия ,в която са живели години наред и са си въобразявали.че са най-щастливите хора на земята и да се отдадат на щастието и любовта си далеч от пошлостта и лъжата.Или иначе казано,няма да се разочаровам,ако не видя Елиф в булченска рокля,но я искам до Йомер-да мислят еднакво и сърцата им да туптят в синхрон.
Колкото за зодията,залагам на Козирог.Те са чувствени,самостоятелни,проницателни,умни и освен това са родени да управляват сами живота си,не понасят някой да им е шеф.

# 416
Миле, аз също не държа да гледам сватби. Но искам перспектива за светло бъдеще. Simple Smile Както щат да си го живеят (бъдещето), но да не убиват никого от тях и да не ги разделят, щото, видиш ли, социалният им статус не позволява да са заедно или поради Бог знае какво друго основание.  ooooh! Искам малко радост, бе! А то... до тук - Низипли - отхвърлен, Булут - отхвърлен, Керим - приет, ама някак с половин уста/сърце, Текин - убит. Еееееее не ща вече такива финали. Simple Smile Те това е скромното ми желание... инак няма да им се меся в сценария - както го напудрят - така да е. Само да не ме карат да се ядосвам накрая.  Praynig Simple Smile)

# 417
Миле, аз също не държа да гледам сватби. Но искам перспектива за светло бъдеще. Simple Smile Както щат да си го живеят (бъдещето), но да не убиват никого от тях и да не ги разделят, щото, видиш ли, социалният им статус не позволява да са заедно или поради Бог знае какво друго основание.  ooooh! Искам малко радост, бе! А то... до тук - Низипли - отхвърлен, Булут - отхвърлен, Керим - приет, ама някак с половин уста/сърце, Текин - убит. Еееееее не ща вече такива финали. Simple Smile Те това е скромното ми желание... инак няма да им се меся в сценария - както го напудрят - така да е. Само да не ме карат да се ядосвам накрая.  Praynig Simple Smile)

Да не ми е мъка, още веднъж да те подкрепя, че и аз точно това искам. newsm10

И се моля с две ръце да се случи. newsm17 newsm51

А сега ви напускам за няколко часа, че ми предстои културно мероприятие.  bouquet

# 418
Подхванах пак "стоповете" и се чудя кой е на тази снимка от заглавката? Елиф като малка, Бахар, или Сибел?  newsm78

Помагайте с предположения. И защо е толкова важна, че да я сложат наравно с гилзите от двата куршума, падащия годежен пръстен, дипломирания полицай Йомер и ръцете на Елиф и Йомер в съдружие в търсене на истината...

# 419
  • Пловдив

"Мръсни пари и любов" - 4 еп - Марко Валентини

"Мръсни пари и любов" - 4 еп. - Йомер и Елиф - "Марко Валентини". Превод от английски: Loveofmine; субтитри: mariana51. Приятно гледане.

Последна редакция: чт, 03 апр 2014, 19:17 от mariana51

Общи условия

Активация на акаунт