ГРАДИНАРСТВО - моето хоби 16

• 93 990
  • 871
  •   1
Отговори
# 180
Барба, вече съм ти казвала, че с твоя панорамен изглед не са ти необходими кой знае какви нито интериорни, нито екстериорни напъни Simple Smile

Барба, наистина покрай тази гледка цветята ги забелязвам последни Simple Smile

Е, как може такава демотивация?! Laughing

Люб, точно това от снимката е т.нар. от мен "калдаръмче". Между другото днес се отвори първият цвят от лилавите, избързала съм с един ден със снимката. Simple Smile))) Под дръвчето остава леко в сянка, затова се е забавило, иначе на едно друго място вече цялото е в цвят.
Кромида да не би да ти го опрашват тези секс-маниаци? При мен са нон-стоп върху алиума и се опрашват много бодро и помежду си. https://flic.kr/p/nqCgVN

Ема, кленът сме го купили бебе преди шест години, но е засаден в земята едва от една. Страшно много дръпна, откакто е в земята! Но, да, сортовете са различни. Нашият прави сравнително прави клони и, ако не се подрязва, може да стане на голямо и височко дърво. А има сортове, които много се разрастват на ширина, но остават винаги захлупени надолу като чадърче. По нацепените листа твоят ми прилича повече на вторите, но не съм съвсем запозната.

# 181
  • Пловдив
Здравейте,вие сте наслада за сетивата и храна за мозъка.ще черпя идеи,благодаря ви,че споделяте красотите си!

# 182
  • густо майна Филибето
niamam kirilica
Скрит текст:

# 183
Красота Heart Eyes

# 184
  • Нейде из лудите гори...
Много красиво  Heart Eyes
Какви са тези тревички, които изглеждат общо като кълба? На последната снимка ги има - как обясних само...  ooooh!

Днес най-накрая заваля и в нашия двор, надявам се тревицата да порасте, посях някакви цветенца тук там за цвят, защото обичам да ми е шарено, взех и декоративни слънчогледи, но тях ще засея след дъжда Simple Smile
Запретнах ръкави и оправих половината преден двор - залагах само на задния, но с това хубаво време беше грехота да не го изкарам в градината  Mr. Green Сега на дневен ред идват столовете, които са заварени в къщата, но при налични - няма да ги хвърлям и ще боядисвам/лакирам.

Добре, че заваля, та да се задържа малко и да оправя къщата от вътре  Blush Blush Blush

# 185
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
мисля ви момичета и момче Hug Hug Hug

да вали, но да не духа прекалено и да няма градушка  Praynig

# 186
Здравейте, момичета! Имам нужда от спешна помощ за моите магнолии. Засадих ги през есента, презимуваха успешно (всички!), цъфнаха, разлистиха се, така да се каже всичко беше ок. Преди около месец листата им започнаха да покафеняват по края, все едно са изгорени и изглеждат като изсъхнали. Не виждам никакви паразити, но каквото и да е това, много бързо се разпространява и засяга първо най-младите листенца. Няколко от растенията вече изглеждат почти като изсъхнали. Някаква идея какъв е проблема и как може да се реши?

# 187
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Здравейте, момичета! Имам нужда от спешна помощ за моите магнолии. Засадих ги през есента, презимуваха успешно (всички!), цъфнаха, разлистиха се, така да се каже всичко беше ок. Преди около месец листата им започнаха да покафеняват по края, все едно са изгорени и изглеждат като изсъхнали. Не виждам никакви паразити, но каквото и да е това, много бързо се разпространява и засяга първо най-младите листенца. Няколко от растенията вече изглеждат почти като изсъхнали. Някаква идея какъв е проблема и как може да се реши?

нямам личен опит с магнолии. така и не се престраших да си взема  Blush а в центъра на града има страхотни и не изглежда като да полагат кой знае какви грижи за тях  Blush

намерих това

Цитат
Магнолията се нагажда към всякакви почви, стига да няма в тях варовик. Той предизвиква хлороза на листата ,която се състои в тяхното пожълтяване и болнав вид.

тук има повече  Hug

http://forum.flowersnet.info/viewtopic.php?f=61&t=7993&s … 65d006163c5c16998

# 188
Благодаря много

# 189
  • Пловдив
И аз да се запиша. Преди около 4 годинки сътворих моята любима градинка на вилата. С райграсче и с красоти в нея. В събота ми предстои нова градинка малка от 7 квадрата. От мерак немога да спя Simple Smile Ще я изчистя ще сложа райграсче. Идеи за алпинариум?

# 190
  • густо майна Филибето
На магнолията й липсва нещо, обикновено се получава от алкалната почва. Аз имам две, които от година на година стават по-малки и спряха да цъфтят Sad Поливам ги с железен препарат, от агроаптеката, но само една се държи добре.

Кълбовидните тревички Laughing с мискантус грацилимус. Има още да расте на височина. Ей това става есента:

Това е моята розова стена.
Скрит текст:

# 191
  • DE
Еееех розовата стена  Heart Eyes
На оранжевата роза отдавна съм фен, мама има в градината, но е още малка. Сигурно догодина ще си завъдя от нея, много ми харесва.

# 192
Ljuboznatelna, тези рози са ми мечта, да завъдя. Имам само е червено една.

Добри, ми предлага преди година да ми даде, но ми е малко далечко.  Hug

# 193

Цитат
Магнолията се нагажда към всякакви почви, стига да няма в тях варовик. Той предизвиква хлороза на листата ,която се състои в тяхното пожълтяване и болнав вид.

тук има повече  Hug

http://forum.flowersnet.info/viewtopic.php?f=61&t=7993&s … 65d006163c5c16998
Това общо взето е невярно. Имам огромна магнолия и много варовита почва. Като гледам дървото се чувства прекрасно, че чак вече е по-високо от двуетажна къща....а в момента и цъфти и изпълва цялата градина с миризма.

# 194
  • густо майна Филибето
Ljuboznatelna, тези рози са ми мечта, да завъдя. Имам само е червено една.

Добри, ми предлага преди година да ми даде, но ми е малко далечко.  Hug

Тези са от корени, от големите хипермаркети. Румбата я продават всички наши производители  (онази много ярката), но цъфти веднъж. Бялата е Айсберг,на Ирис дей е, тя ми е най-цъфтежния катерач, неуморна. Розовата е много трудна за насочване,и тя е на Ирис дей, на картинката им е с много странна шарка, взехме я на шега, да видим какво ще излезе Simple Smile Моите рози са купувани преди да познавам розите с имена и да зная какво си купувам, и така запълниха мястото, че вече и да искам, няма. Simple Smile
 Рози с имена и доказан произход, които можеш с името им да потърсиш в нета да видиш, и да прочетеш какво да очакваш, може да купиш от Оакплантс и Бритрозако. (справка Гугъл)

Арката ми от по-цъфналата страна:
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт