Автоимунен тиреоидит на Хашимото (33)

• 75 356
  • 747
  •   1
Отговори
# 510
  • Пловдив
Момичета, здравейте! При последната ми консултация с д-р Начев, намалихме малко дозата на Еутирокса и скоро трябва да направя контрола на ТСХ.Наложи се да започна приема на противозачатъчните Фемоден.Приемала ли е някоя от вас Фемоден и дали ще е достоверно изследването на ТСХ? Дали да не го изследвам 45 дена след като го спра,т.е като спра Фемодена?

Последна редакция: нд, 01 юни 2014, 13:52 от zok

# 511
zok, Аз пия противозачатъчни и досега не са ми казвали да има несъвместимост с еутирокс.
Ето една статия за четене: http://www.puls.bg/health/diets/news_16835.html?utm_source=Maili … %D0%BD+02.06.2014 Точка 5 най ми хареса! Mr. Green

# 512
  • Пловдив
Благодаря,Seti Beti!

# 513
Моля, припомнете ми какво се пиеше за мускулни крампи - кои витамини? И поотделно ли трябва да се купят всеки един или има комбинирани, които са подходящи?

# 514
Магнезиев п-т. Hug мин. 4 часа след тироксина .

# 515
  • В сърцето на любимия човек
За мускулни крампи аз съм чувала, че изписват магнезии, даже сега се сетих, че има и една реклама с една жена в леглото, която се буди от крампи, но не се сещам за лекарството  newsm78 На бременните при контракции им изписват магнерот, което пак е магнезии.

# 516
  • SOFIA
Здравейте,  един бърз отчет и от мен:
TSH - 6  и малко. Явно така ще си живея, колкото и да пия лек. На малката обаче е 8.34  Shocked . Доцентката каза да пие само по  0.25, досега ги редувахме  0.25  и 0.125.Ще се бориме.
ТАТ и МАТ са й в нормите.Дали според вас трябва да изследвам още нещо, имам предвид FT4 FT3, при положение че ги изследвахме преди  1,5 год и те бяха наред?

Нещо странично: Да споделя още веднъж разочарованието си от "здравеопазването ни".
Преди няколко вечери по спешност се наложи да закараме свекър ми в спешното във ВМА  със силен задух  /от няколко седмици/, яко стягане  в сърдечната област , като там му направиха редица изследвания  и естествено всичко беше наред. А човечеца изобщо не изглежда добре,едвам диша.
И започва да ми разказва как сега като било лошо времето му ставало зле, като имало слънце изведнъж се "вдигал" и т.н. и т.н. Тогава се светнах да отиде да направи изсл. на TSH, във ВМА им казах за съмнението ми , но ме отсвириха. И хоп  на другия ден  TSH - 23.35.
Еми как няма да е зле,  като знам аз как бях като го вдигнах до 12.50.

Извинете за дългото словоизлияние, но исках хем да се оплача,отвратена съм от отношението и безхаберността  на докторите - нищо ново под слънцето де, но и да ви благодаря че ви има защото преди 2 год. благодарение на вас си открих болестта след ходене по невролози  smile3511 , пулмолози, кардиолози и какво ли не още.  bouquet

# 517
  • SOFIA
Моля, припомнете ми какво се пиеше за мускулни крампи - кои витамини? И поотделно ли трябва да се купят всеки един или има комбинирани, които са подходящи?

На мен  ми изписваха  Магне Б 6

# 518
zoli може да пуснеш и ПКК - гледат се показателите за анемия и от биохимията -холестерол, освен хормони на щитовидната. 1,5г. е доста време. Ама тези ендо защо не обасняват всичко  ooooh! Коко е голямо детето ?

За възрстен човек не се учудвам , че е бил с такава стойност свекъра ти. Има и с трицифрени , докато се усетят.

# 519
  • SOFIA
zoli може да пуснеш и ПКК - гледат се показателите за анемия и от биохимията -холестерол, освен хормони на щитовидната. 1,5г. е доста време. Ама тези ендо защо не обасняват всичко  ooooh! Коко е голямо детето ?

За възрстен човек не се учудвам , че е бил с такава стойност свекъра ти. Има и с трицифрени , докато се усетят.

mama irina при всяка контрола пукаме ПКК, това през няколко месеца. А тази госпожица е на 7 год. За съжаление наистина нищо не обясняват. Но ние сме свикнали,четеме, самообразоваме се .Нашата кака на 19 год. има също хипо , както и аз   и като прочете нащо веднага ме информира.
Какво имаш предвид само не разбрах с това 1,5 год е доста време? Просто не разбрах за какво.
 Hug

# 520
Имах предвид , че е минало доста време откакто сте изследвали и може да има промени, но е хубаво да питаш точно какво да пуснеш, за да не са всички/ Т3, Т4, ФТ3, ФТ4 имам предвид/.
Аз ако си намеря листа дето ендо. ми беше написал точно какво да изследваме на детето ще ти напиша. Hug

# 521
zoli, ФТ4 и ФТ3 изследвах с поставяне на диагноза. В последствие докторът искаше ФТ4 с ТСХ за контрола, но като видя че е в нормите ФТ4 всеки път и каза да изследвам само ТСХ.
След рецидива изследвах отново ФТ4 и ФТ3 и като се видя че са в норми не съм ги изследвала от година и половина и аз.
Ако докторът е сметнал че няма нужда, мисля че няма за какво да се притесняваш. Но ако те тревожат, по-добре ги пусни да видиш как вървят.

При бременни май се изследват задължително, или поне едното от тях.  Simple Smile

# 522
При бременност всеки месец FT4 заедно с ТСХ.

# 523
Ето една полезна статия за магнезия - видовете и ползите:
http://www.bb-team.org/articles/4680_magnezii-vidove-i-polzi

# 524
ТСХ ми е 0,39 в референтните граници е , но не е ли ниско за бременност ?

Общи условия

Активация на акаунт