Автоимунен тиреоидит на Хашимото (33)

• 74 709
  • 747
  •   1
Отговори
# 675
Мойта пък обратното,пуска ми хормона на два месеца,а сега иска на месец,вече съм 6-ти месец.Изписа ми 100 да пия 5 дена,събота и неделя 125.Вече не знам кое е правилно  и кое не ,но почти не съм спала снощи,защото не знам какво може да се случи .

# 676
Не пиша тук ,предимно чета,  но постът на Елизабетт ме провокира. Аз също я имам тази екстра с топлите вълни. Не издържам да стоя на слънце, става ми лошо дори като ходя на фризьор и ме суши със сешоара. Забелязала съм, че това става предимно , когато TSH -то ми е измърдало нанякъде. В момента ми е 7.66,  а само преди два месеца беше 0.68, като бях на 50 мкг елтироксин. Но тъй като се чувствах доста ускорена и изнервена, лекарят ми намали на 25/50 мкг. Зарекла съм се отсега нататък всеки месец да изследвам TSH, защото това е направо ненормална работа, в момента се чувствам като парцал, с болки в коленете, душене, сърцебиене, косопад,  в петък съм на лекар, да видя какво ще каже.

# 677
Ето ме и мен, след кратък престой във ВМА. През това време виждам, че са хвърчали искри тук. Ненужно е, мили дами. В болницата видях неща, на фона на които тези крамоли са дребни, дребни...
За мен: - явно отидох с голяма кошница. Приеха ме, взеха ми кръв и ми снимаха жлезичката, дадох урина и с това се приключи. После - празно. Просто попаднах на лекуващ лекар, абсолютно неангажиран с присъствието си там. Даже си беше написал и приключил картона на следващия ден от постъпването. Наложи се да го гоним и причакваме по коридорите, за да ни каже какво се случва с нас, болните. Можете ли да повярвате! Егати късмета. Общо взето аз кръв и урина можех да дам и сама, без да лежа 3 дена. ТСХ ми е спаднало леко (около 6). До сега пия 75, а той смело е завишил на 100. Професорката, обаче, го опроверга и назначи 75/100, заради топлото време. А аз си представях 3 месеца (толкова чаках) едни основни изследвания, подробни, сън не спах от напрежение и притеснение. Даже и личната ме хвърли в музика с тая сцинтиграфия и ме довърши. Просто показа "компетентност и разбиране". Всъщност кръвта и урината са добри, нямам възли и др., слава богу! Ха сега кажете! Поздрави и хубава вечер!

# 678
Здравейте влизам в темата веднага с въпрос защото съм малко притеснена. Бременна съм 6 г.с пуснах ТСХ вчера и резултата беше 3.2. Видях се с д-р Начев изписа ми л-тироксин 50 каза след 30дни пак. Въпросът ми е опасно ли е точно сега тази стойност да е толкова при положение че преди бременноста беше 1.63 и някой бил ли е с подобни стойности в началото на бременоста си. Благодаря ви

# 679
Нормално е при бременност да ти се вдигна ТСХ-то. Не се притеснявай след като сте взели мерки бързо ще го свалиш и всичко ще е наред.

# 680
Вълничке, и преди време ти споменах, че форумка се изследва в болница, но никакви по-специални изследвания не и направиха. Просто да отчетат клиничната пътека и да си вземат парите.
На една друга форумка, която също лежа и дадоха лист с изследвания, които да си плати и направи и бяха около 300 лв. Та това с 3-те дни си е точене на пари от касата и единствена полза би било ако не си дала лев за изследване на кръв, урина и ехография. Това е.

shushi_83, опасност има и при нормални/идеални стойности на хормона.
Не се тревожи излишно, при добър лекар си,  просто си пий назначената доза хормон.

# 681
Потвърждавам думите на Мереленда. В средата на април лежах във ВМА- София. Аз бях единствената в отделението, която не беше диабетно болна. Всички останали пациенти ме питаха защо съм приета и какво ми има, че не ме бодат по три пъти на ден за проверка на кръвната захар. Хоспитализираха ме с диагнозата ми за метаболитен синдром. Хубавото е, че след натоварването с глюкозата, резултатите бяха в норма. Имах оплаквания от гастроинтестиналния тракт, друго заболяване на хипофизата, но ме насочиха да си направя изследванията при други лекари. Тясната специализация , мисля, че в случаите на автоимунните заболявания, не е от полза за пациента.

# 682
# 683
Merelenda , бях чувала за източване на каси и пр., но сега го видях с очите си. Точно така е. Нищо, че за всяко легло беше закачен телевизор !!! Пари не са ми искали, освен при приемането на регистратурата 17-18 лв., които така и не знам за какво са, щото бях с направление. Абе... Да не ти се налага да влизаш в болница. С теб нещата наред ли са?

# 684
Здравейте влизам в темата веднага с въпрос защото съм малко притеснена. Бременна съм 6 г.с пуснах ТСХ вчера и резултата беше 3.2. Видях се с д-р Начев изписа ми л-тироксин 50 каза след 30дни пак. Въпросът ми е опасно ли е точно сега тази стойност да е толкова при положение че преди бременноста беше 1.63 и някой бил ли е с подобни стойности в началото на бременоста си. Благодаря ви

шуши, когато започнах да пия л-тироксин ТСХ ми беше 4,2. след 20 дни прием съм забременяла не много планирано. като видях теста веднага си пуснах ТСХ и беше 3,2. в паника отидох при Начев (и на мен ми вдигна дозата на 50) и ме успокои, че взимаме ли мерки всичко ще е наред. след 30 дни вече имах ТСХ 0,8. Успех и не се притеснявай излишно! Правиш всичко възможно, останалото е божа работа!

# 685

шуши, когато започнах да пия л-тироксин ТСХ ми беше 4,2. след 20 дни прием съм забременяла не много планирано. като видях теста веднага си пуснах ТСХ и беше 3,2. в паника отидох при Начев (и на мен ми вдигна дозата на 50) и ме успокои, че взимаме ли мерки всичко ще е наред. след 30 дни вече имах ТСХ 0,8. Успех и не се притеснявай излишно! Правиш всичко възможно, останалото е божа работа!

Елч много благодаря думите ти много ме успокоиха наистина аз бях притеснена защото не отидох веднага след като видях теста а изчаках да видим и сакчето и ето че съм вече 6г.с. Надявам се след 20 дни защото едва ли ще дочакам 30 за да пусна пак изследвания резултата е по-добър. Отново благодаря Simple Smile

# 686
шуши, моята препоръка е да си изчакаш 30-те дни, защото Начев казва, че на ТСХ ми трябва поне месец, за да реагира на терапията. Просто резултатът ще е по-добър. Стискам палци!

# 687
Здравейте,
съвсем случайно ми откриха Хашимото, FT4 и ТSH са ми в норма, просто ТАТ и МАТ са с огромни стойности и личната ми лекарка ме прати на ендокринолог, който още като видя изследванията, каза диагнозата, после и на ехографията потвърди. Друг е въпроса че мислим за бебе, та се чудя дали нещо не трябва да се вземат като добавки или пък промяна в хранителния и двигателния режим. Ще се радвам да споделите мнение.
Поздрави,

# 688
И при мен ТСХ  и ФТ4 са в норма без бременност, а ТАТ и МАТ във висините (всъщност тях не съм ги изследвала от години). Ако не съм бременна не взимам никакви лекарства, но още в момента, в който видя положителен тест за бременност пускам задължително ТСХ и ФТ4 още същия ден и почвам еутироска (след консултация с ендокринолог).
Предполагам, че и при теб ще е така, но зависи колко в нормата ти е ТСХ-то, ако е над 2 е  желателно да го свалиш малко преди да забременееш.

# 689
И при мен ТСХ  и ФТ4 са в норма без бременност, а ТАТ и МАТ във висините (всъщност тях не съм ги изследвала от години). Ако не съм бременна не взимам никакви лекарства, но още в момента, в който видя положителен тест за бременност пускам задължително ТСХ и ФТ4 още същия ден и почвам еутироска (след консултация с ендокринолог).
Предполагам, че и при теб ще е така, но зависи колко в нормата ти е ТСХ-то, ако е над 2 е  желателно да го свалиш малко преди да забременееш.
От колко време си с високи антитела и нормални щитовидни хормони?

Общи условия

Активация на акаунт