Автоимунен тиреоидит на Хашимото (33)

• 74 678
  • 747
  •   1
Отговори
# 15
  • ПРИ ЛЮБИМИТЕ ХОРА
  bouquet

# 16
Merelenda,  браво за новата тема, много професионална работа! newsm10
Ясно е, че ще ходя бързо на лекар, но за себе си питам какво трябва да очаквам от този обрат - хиперфункция. Двете крайности - леле! На лекар ще отида чак другия вторник, за тогава имам час. Какво да правя до тогава, мисля от 125 да сваля на 100 еутироксин. Или по-малко...
Спрях всякакъв хляб и производните му, не че съм прекалявала, за всеки случай. Поздрави!
Информацията в темата не е предоставена от мен, а от момичетата, които са събирали информацията през годините, когато са писали в нея.  Hug
Няма ли опция да се обадиш на лекуващия те лекар по телефона и да кажеш за какво се касае, евентуално да те извика по-рано?

# 17
  • София
Запис  Mr. Green

# 18
н-74, не пречи да й пуснеш профилактично едни изследвания. чак спешно не е, но е добре да се знае.

# 19
  • София
н-74, не пречи да й пуснеш профилактично едни изследвания. чак спешно не е, но е добре да се знае.

И аз съм на това мнение.

# 20
  • В сърцето на любимия човек
Благодаря за новата тема   bouquet

# 21
  • шумен
Привет и от мен,много полезна и страхотна тема,защо чак сега я откривам да си се чудя.Имам въпрос на който много се надявам да ми отговори някой.С хашимото съм и високи нива на ТСХ, но това което ме притеснява е, че стойностите  ми на антителата са над 1300 а трябва да са под 60.При зададения ми въпрос към лекаря получих само усмивка.Въпросът ми е това какво означава и трябва ли да се притеснявам от това?Извинявам се за дългия пост и силно се надявам някой да ми отговори Simple Smile

# 22
desi8011, амии...не е измислила медицината още как да сваля антителата и повечето лекари не им обръщат внимание, щото не знаят как   Simple Smile Sad . Пускат ги само, за да  диагностицират заболяването и после си изписват лекарствата, които си знаят, не се занимават с антителата. Според официалната медицина, появят ли се веднъж, няма отърване, докато не унищожат жлезата...Не ми се иска да вярвам, че е така и почти всички тук сами търсим начин да им влияем. С нашето състояние трябва сами да си помогнем. Не се тревожи излишно, много от пишещите тук сме с високи антитела.
На мен пък нещо вече ми писна от тоя Хаши, ще го гоня  #2gunfire

# 23
Поздравления и на другите създателки на хубавата и изчерпателна тема!!! smile3525
Merelenda, моята прекрасна ендо рече, че не може по телефона да се лекуваме и ще чакам до вторник. Явно тя не се тревожи. Все пак твоето мнение за намаляване на дозата остава ли, да спирам ли... Ако ще намаля до колко е добре? До колкото знам не е добре рязко да се спира тирокса. аз си мисля 2-3 дни да е по 100 (след 125 до сега) и след това на 75.   newsm78

# 24
  • Варна
Момичета, искам да попитам, ако взимам Еутирокс-а сутрин в 6,30ч. , проблем ли е ,че към 8 взимам витамини,става въпрос за Prenatal, Омега3; Фолиева ;, Витамин Е,? Въпросът ми е , достатъчно време ли е след Еутирокса- час и половина?  newsm78

# 25
Морска вълничка, в никакъв случай не бих ти дала съвет как да си намалиш хапчетата или да ги спреш. Не съм доктор. Според мен си изчакай прегледа, щом така е казала докторката.
За тези години за себе си се научих едно: Пускам изследване на хормоните в деня, в който съм записала час за доктор или ден по-рано, за да не ги мисля резултатите.  Hug И при мен се е случвало да са високи, или да са много ниски стойностите. Случвало се е да ми променят терапията и по телефона, но предварително сме се разбрали за това с доктора.

По принцип, няма нищо тревожно ако докторката реши да ти спре тироксина за кратко. Това да не те притеснява. Просто е натрупан в организма и резултатите не се променят толкова рязко. По мои наблюдения обаче, от прочетено в темата, често ако се спре за месец тироксина се минава от хипофункция в хиперфункция или обратното, от хиперфункция в хипофункция. Понякога няколко дни на спиране на лекарствата са достатъчни. Някои доктори просто намаляват дозата и проследяват, но с колко да я намалят, те преценяват според индивидуалния случай.
Миналата година и аз бях предозирана, след като ТСХ 5 месеца не искаше да мръдне от нулата. Изведнъж скочи на стойност 29. Спряха ми лекарствата за 1 седмица и после минах на ниска доза и за 40 дена хормоните ми бяха в нормата.
Не се тревожи, изчакай си прегледа.

# 26

какви хапчета се пият, за да ти се увеличат нивата на ТСХ...

За какво се пие Еутирокс- за сваляне или за вдигане нивата на ТСХ...

# 27
Здравейте момичета, изчетох доста от темите ви и се надявам да можете да ми помогнете....с акъл както се казва  Simple Smile

Бременна съм в 13-та седмица, преди да забременея бях на еднокринолог и ТСХ беше 2.293, след като забременях - още в 6-та седмица отидох пак,а единственото, което ми каза ендокриоложката беше в 20-22 седмица да отида за хормонални изследвания и тези за гестационен диабет.

Сега в отчетната тема за бременността доста майчета са им изписали съответното лечение при ТСХ над 2. Сега съм адски притеснена,защото не съм следена през най-важния първи триместър.

От София съм, досега ходих при доц. Илиана Атанасова в Мед Диа, там са ми правени и хормоналните изследвания/

Моля ви за съвет, знам че съм изтървала най-важния период, а нямам представа какви ще са последствията за бебето. Също така, ако може ми кажете при кой лекар е удачно да отида за нова консултация, къде правите вие хормоналните изследвания и.....много ли е късно!?

Благодаря ви предварително.

# 28
Таласъмче, ти с какво смъкна антителата?

# 29
трада, не съм ги смъкнала... но не съм и пускала изследвания да ги видя този месец накъде са... но мога да ти кажа какво бях направила преди...

но не мога да разбера защо ми изписват този Еутирокс- за намаляне или за увеличване на ТСХ...

днес бях при прословутия ПРОФ. ХРИСТОЗОВ- за който ще се въздържа от коментар... но след прегледа с него виждате какво питам...

Общи условия

Активация на акаунт